reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Hej dziewczyny. Mogę dołaczyc?

Podobnie jak Wy mam termin na styczeń.
Byłam u swojego gina, niestety ale ciaza mniejsza niz z OM o ok 2 tyg.
Po kilku dniach poszlam do innego

U niego tez ciaza mlodsza niz z OM.
CRL 0.46 cm - 6t1dz.
GS 2.43 cm - 7t1dz
Serduszko bijace było.
Bete robilam 5.06 - 46349
Dzis znowu zrobilam. Niestety delikatnie spadla. Boje sie bo w grudniu poronilam.

Jutro ide do swojego do kontroli.
Od niecalych 2 tyg biore luteine.

Pozdrawiam serdecznie wszystkie styczniowe mamuski
A w którym tygodniu aktualnie jesteś ? I ile wynosi beta? Moja ciąża była młodsza o 6 dni, ale ostatnio nadgonil i już tylko 3.

Jeśli w USG widać serduszko, to raczej tej bety niż się nie bada.

reklama
Wg OM 9+3, ale owulacje mialam przez ostatnie cykle przesunieta nawet o tydzien.
Wg ostatniego usg
CRL 7t1dz.
GS - 8t1dz
Dzis beta ok. 46 tys
Nic mnie nie boli. Nie mam plamien. Piersi strasznie bola. Sennosc masakra.

Mój 5 dni później miał mniej i też usłyszałam, że za mały a jednak wyrósł [emoji3059]
U mnie w 6+1 miał niecałe 4mm, serduszko biło i Pani doktor nie mówiła, że zarodek jest za mały :)
Nie wiem co to sprawiło, ale ja aktualnie jakaś spokojna jestem.. Mam wrażenie, że jest dobrze i pomimo, że najchętniej codziennie chodziłabym na usg to jakoś cierpliwie czekam na swoje kolejne, żeby zobaczyć ile maleństwo uroslo [emoji6] piersi trochę bolą, a innych objawów brak [emoji846]

Wg OM 9+3, ale owulacje mialam przez ostatnie cykle przesunieta nawet o tydzien.
Wg ostatniego usg
CRL 7t1dz.
GS - 8t1dz
Dzis beta ok. 46 tys
Nic mnie nie boli. Nie mam plamien. Piersi strasznie bola. Sennosc masakra.

W takim razie wszystko będzie dobrze :). Betę bada się na samym początku, nie ma sensu jej tak powtarzać w późniejszych tygodniach (ja muszę bo jestem po zasniadzie). A tym, że zarodek jest młodszy, to się nie martw, to normalne. Jeszcze dużo zależy od sprzętu i umiejętności lekarza, ważny jest każdy milimetr. Kiedy masz kolejna wizytę ?

reklama
Hej, mieszkam w Farnham common pod Londynem. W którym tygodniu jesteś? Miałaś już spotkanie z midwife i skan? Korzystasz z usług polskiego ginekologa?
Hej ,tak miałam już spotkanie telefoniczne z midwife w 7w5d a w 8 tyg miałam scan. Zajeli się mną wcześniej bo miałam 3 poronienia i jedną aborcję bo dzidziuś nasz był bardzo chory 😭 Teraz jak narazie jestem częściej pod kontrolą . Nie korzystam z polskich usług ginekologicznych ufam tu lekarzom.

Myślę że to nie można nazwać częstymi wizytami ale na uk to sukces że w 8 tyg zrobili scan.

Do góry