reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Hej dziewczyny. Mogę dołaczyc?

Podobnie jak Wy mam termin na styczeń.
Byłam u swojego gina, niestety ale ciaza mniejsza niz z OM o ok 2 tyg.
Po kilku dniach poszlam do innego

U niego tez ciaza mlodsza niz z OM.
CRL 0.46 cm - 6t1dz.
GS 2.43 cm - 7t1dz
Serduszko bijace było.
Bete robilam 5.06 - 46349
Dzis znowu zrobilam. Niestety delikatnie spadla. Boje sie bo w grudniu poronilam.

Jutro ide do swojego do kontroli.
Od niecalych 2 tyg biore luteine.

Pozdrawiam serdecznie wszystkie styczniowe mamuski
A w którym tygodniu aktualnie jesteś ? I ile wynosi beta? Moja ciąża była młodsza o 6 dni, ale ostatnio nadgonil i już tylko 3.

Jeśli w USG widać serduszko, to raczej tej bety niż się nie bada.

reklama
Wg OM 9+3, ale owulacje mialam przez ostatnie cykle przesunieta nawet o tydzien.
Wg ostatniego usg
CRL 7t1dz.
GS - 8t1dz
Dzis beta ok. 46 tys
Nic mnie nie boli. Nie mam plamien. Piersi strasznie bola. Sennosc masakra.

Mój 5 dni później miał mniej i też usłyszałam, że za mały a jednak wyrósł [emoji3059]
U mnie w 6+1 miał niecałe 4mm, serduszko biło i Pani doktor nie mówiła, że zarodek jest za mały :)
Nie wiem co to sprawiło, ale ja aktualnie jakaś spokojna jestem.. Mam wrażenie, że jest dobrze i pomimo, że najchętniej codziennie chodziłabym na usg to jakoś cierpliwie czekam na swoje kolejne, żeby zobaczyć ile maleństwo uroslo [emoji6] piersi trochę bolą, a innych objawów brak [emoji846]

Wg OM 9+3, ale owulacje mialam przez ostatnie cykle przesunieta nawet o tydzien.
Wg ostatniego usg
CRL 7t1dz.
GS - 8t1dz
Dzis beta ok. 46 tys
Nic mnie nie boli. Nie mam plamien. Piersi strasznie bola. Sennosc masakra.

W takim razie wszystko będzie dobrze :). Betę bada się na samym początku, nie ma sensu jej tak powtarzać w późniejszych tygodniach (ja muszę bo jestem po zasniadzie). A tym, że zarodek jest młodszy, to się nie martw, to normalne. Jeszcze dużo zależy od sprzętu i umiejętności lekarza, ważny jest każdy milimetr. Kiedy masz kolejna wizytę ?

reklama
Hej, mieszkam w Farnham common pod Londynem. W którym tygodniu jesteś? Miałaś już spotkanie z midwife i skan? Korzystasz z usług polskiego ginekologa?
Hej ,tak miałam już spotkanie telefoniczne z midwife w 7w5d a w 8 tyg miałam scan. Zajeli się mną wcześniej bo miałam 3 poronienia i jedną aborcję bo dzidziuś nasz był bardzo chory 😭 Teraz jak narazie jestem częściej pod kontrolą . Nie korzystam z polskich usług ginekologicznych ufam tu lekarzom.

Myślę że to nie można nazwać częstymi wizytami ale na uk to sukces że w 8 tyg zrobili scan.

Do góry