reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
To wychodzi na to że tylko ja nie dostałam duphastonu? Lekarz tylko pytał czy były jakieś plamienia, powiedziałam że nie... No i nic nie mówił że mam brać, a widzę że większość z Was bierze 🤔

Dziewczyny po wczorajszym badaniu nie mogłam się powstrzymać 🤷‍♀️ 🤰
Czy wy też tak macie ?😍
Zobacz załącznik 1130898

Ja też nic jeszcze nie kupuję, bo się boję zapeszać 🙈 ostatnio widziałam nawet w Lidlu na przecenie koszulki ciążowe w super cenie w dwupaku, oglądałam i już miałam wziąć, ale ostatecznie je odłożyłam, bo się bałam 🤦

Ja tak samo - słyszałam bicie serduszka już w 7tc. ogólnie z tego co czytałam kiedyś bodajże w poście u mamyginekolog, to sama pisała, że niektórzy lekarze teraz odchodzą od słuchania w 1 tygodniach bo to może jakoś wpłynąć na płód, ale to nie są potwierdzone badania i lekarze od lat puszczali bicie serduszka już na samym początku i rodziły się zdrowe dzieci i pisała właśnie o tym, że jeżeli nasz lekarz wcześnie puści nam bicie serca, to żeby się tym absolutnie nie przejmować, bo to trwa kilka sekund i lekarz nie zrobi nic co mogłoby zaszkodzić dziecku 😊
W jej artykule było inaczej :) odnalazłam go, żeby nie być gołosłowną
Serca nie powinno się słuchać do 8 tygodnia, czyli potem można. Napisała, że nie neguje lekarzy, którzy mimo to tak robią, bo doniesienia są nowe, ale ona na wszelki wypadek nie słucha

To wychodzi na to że tylko ja nie dostałam duphastonu? Lekarz tylko pytał czy były jakieś plamienia, powiedziałam że nie... No i nic nie mówił że mam brać, a widzę że większość z Was bierze 🤔

Ja też nic jeszcze nie kupuję, bo się boję zapeszać 🙈 ostatnio widziałam nawet w Lidlu na przecenie koszulki ciążowe w super cenie w dwupaku, oglądałam i już miałam wziąć, ale ostatecznie je odłożyłam, bo się bałam 🤦
Ja tez nie biorę duphastonu, bralam na początku ok 5dni bo byłam u innego lekarza ,który nawet ciąży nie widział 🙄 nie miałam żadnych postaw do tego aby go brać i moja aktualna lekarz kazala odstawić :)

Ja jeszcze nic nie kupiłam, ale nie dlatego, ze nie chce zapeszac, tylko chcialabym poznac płeć jednak :D
Dlatego poszlam w biel ;p ja jestem nastawiona na to że nie mam wpływu na to co się stanie, ale jestem myśli że może być tylko dobrze :) a to dlatego że to moja pierwsza ciąża i nie mam takich złych doświadczeń jak dziewczyny:((( wiec się Wam nie dziwię 😘

reklama

Ja też nie biorę duphastonu, zdaniem mojego lekarza jak nie ma potrzeby(nie mam planien, bólów brzucha) to po co :)
A pamiętam w 1 ciąży (która straciłam) miałam 2 lekarzy (konsultowalam się) i jeden mi dał duphaston zaraz na pierwszej wyzycie (to był jakoś 4tydzien) a drugi znowu powiedział że duphaston na początku ciąży jest bez sensu bo trzeba trochę naturze pozwolić na rozwój sytuacji (miał na myśli że jeśli dziecko jest chore to często bywa tak że występuje poronienie, a biorąc duphaston tylko się to podtrzymuje wbrew naturze), więc ja uważam tak samo jak mój lekarz, jeśli nie ma wskazań do brania duphastonu to po co brać :)

Do góry