reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Dobrze zrobiłaś ☺lepiej dmuchać na zimne 🙂
Hehe, a ja jakoś od początku czuję że u nas będzie dziewczynka 😇 zobaczymy na ile moja intuicja się sprawdza 😁
Ja w pierwszej ciąży od samego początku wiedziałam że dziewczynkę A teraz przechodzę inaczej ta ciaze i może dlatego myślę też że to chłopak

reklama
Któraś z dziewczyn polecała poradnik Murkoff "W oczekiwaniu na dziecko". Ja zacznę dopiero czytać po kolejnej wizycie. Czyli ZA MIESIĄC!!! 🤯😱😱😱 zapomniałam Wam wczoraj powiedzieć ile muszę czekać. Wy też macie takie odstepy?
Ja miałam wizytę 8.06 nast mam 29.06 czyli po 3 tyg a nast 14 lipca prenatalne 😉

O, mnie się jeszcze nasunęło pytanie o progesteron. Bo sporo z Was pisze, że łyka luteinę albo przyjmuje dopochwowo. Ja z ciekawości oznaczyłam sobie w sobotę i wyszedł mi na poziomie 14,43. Normy dla 1 trymestru były jakoś od 5 do 50 chyba. Więc szału nie ma... Nie mam żadnych plamień, ale lekarz wczoraj zbył mnie i powiedział że progesteron nie ma tutaj nic do rzeczy 🤷‍♀️ jaki Wy macie poziom że lekarz przepisuje Wam duphaston? Albo ja to faktycznie wszystko mylę??

Ja nawet nie miałam badanego poziomu progesteronu 🤷‍♀️ lekarz od razu po potwierdzeniu ciazy przepisał mi duphaston - biorę już 4 tydzień..

Powiem wam ze po tym usg mam wrażenie że to chłopak będzie. Tak mi coś tam odstawalo hehe ale na tym etapie to chłopak i dziewczyna to samo maja
Ja na początku mówiłam ze będzie dziewczynka ale na usg pani zajrzała pomiędzy nogi (mam nawet zdjęcie) i chyba tam tez coś odstawało i od tamtej pory już nie jestem tej dziewczynki pewna 😂 wszyscy przeczuwają chłopaka 😂🤷🏼‍♀️

Ja na początku mówiłam ze będzie dziewczynka ale na usg pani zajrzała pomiędzy nogi (mam nawet zdjęcie) i chyba tam tez coś odstawało i od tamtej pory już nie jestem tej dziewczynki pewna 😂 wszyscy przeczuwają chłopaka 😂🤷🏼‍♀️
U mnie każdy jak pyta to mówi A jak mały? Wszystko ok haha A ja mówię to jest mała hahaha chciałabym druga corke. Jakoś syn nie przemawia no ale najważniejsze żeby zdrowe było

Dziewczyny a czy dostałyście jakieś leki na mdłości, ja dostałam Metoclopramidum Polpharma ale tak się zastanawiam czy lek działający na mózg to nie przesada. Jak to wygląda u Was ?
Sa wlasciwie jedynie dwa leki o dz.p/wymiotnym-metoclopramid i torecan.Tak,wywieraja wplyw na OUN,powodujac np.wieksze spokojenie,jednak wiekszy problem jest przy odwodnieniu organizmu,anizeli przy krotkotrwalym zazywaniu w/wymienionych...

Dziewczyny a ja tak z innej beczki, może znacie jakiś dobry preparat do czyszczenia tapicerki w domu?
Niestety mój super węch nie pozwala mi siedzieć w salonie na kanapie... No coś mi tam śmierdzi, więc stwierdziłam że muszę coś z tym zrobić

reklama
U mnie każdy jak pyta to mówi A jak mały? Wszystko ok haha A ja mówię to jest mała hahaha chciałabym druga corke. Jakoś syn nie przemawia no ale najważniejsze żeby zdrowe było
Najwazniejsze zeby bylo zdrowe ale nie ukrywam,ze chcialabym coreczke bo synka juz mam. W pierwszej ciazy czulam sie bardzo dobrze nic mi nie dolegalo oprócz bolu brzucha a teraz jednak ta ciaza jest calkiem inna i chyba sobie sama wmawiam, ze na dziewczynke 😁

Do góry