reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Maluszek nadrobił i dziś zgadza się praktycznie co do OM 😍 nie wiem czy dobrze zapamiętałam ale 1,73cm i z USG wynika 8t2d a z OM 8t3d 😍 odetchnęłam z ulgą i kolejna wizyta za 3 tyg 🙈
IMG_20200609_120535.jpeg

Która jest 10/11 tydzień?
Ja, 10+5, czy ktos ma starsza ciążę ode mnie czy przoduje? :D
Dziewczynki 9-10 tydzień, mam pytanie 😃 czy na tym etapie odczuwacie jeszcze bóle podbrzusza czy już się uspokoiły? 🤔
Ja już długo nie mam żadnych bólów brzucha, cale szczęście :)

Co do prenatalnych, to ja sie nie boję. Wierze, ze moje dzieci sa zdrowe i badanie tylko to.potwierdzi ;) w poprzedniej ciąży mąż był na całym badaniu, teraz niestety nie ma takiej możliwości, bo z dzieckiem musi byc, a jeszcze synka do gabinetu targac to bez sensu ;)

DIewczyny, a czy badania prenatalne to się wykonuje gdzie indziej niż u lekarza prowadzącego? Pytam, bo ja w sumie mam się zjawić za 3 tyg, co będzie dawało ok 11t3d czyli juz się łapie jak na prenatalne, ale nikt tego tak nie nazwał do mnie [emoji4] i teraz pytanie - czy pójdę i po prostu ta wizyta będzie miała jakiś inny przebieg czy będę musiała wtedy umawiać się jakoś dodatkowo gdzie indziej? Może głupie pytanie, ale serio nie jestem przekonana, chociaż wydaje mi się, że to pierwsze [emoji4]

DIewczyny, a czy badania prenatalne to się wykonuje gdzie indziej niż u lekarza prowadzącego? Pytam, bo ja w sumie mam się zjawić za 3 tyg, co będzie dawało ok 11t3d czyli juz się łapie jak na prenatalne, ale nikt tego tak nie nazwał do mnie [emoji4] i teraz pytanie - czy pójdę i po prostu ta wizyta będzie miała jakiś inny przebieg czy będę musiała wtedy umawiać się jakoś dodatkowo gdzie indziej? Może głupie pytanie, ale serio nie jestem przekonana, chociaż wydaje mi się, że to pierwsze [emoji4]
Nie każdy lekarz prowadzący wykonuje takie badania. Mój lekarz przy poprzedniej ciąży nie robił takich badań i w ogóle nic mi o nich nie powiedział. Sama się musiałam zainteresować i umówić. Takie badania wykonuje się w większości przypadków prywatnie. No i taka wizyta jest droższa od takiej zwykłej.

Przede wszystkim padanie prenatalne powinien wykonac lekarz majacy certyfikat fmf. Tam na stronie nizej mozna sprawdzic aktualna liste lekarzy z tym certyfikatem w Polsce. Badanie trwa dłużej, bo lekarz sprawdza wszystkie narządy. Ja w poprzedniej ciazy na tym pierwszym prenatalnym spedzilam chyba 1,5 godziny w gabinecie, bo mlody nie chciał współpracować- spal :D lekarz mi dawal slodycze z szuflady, zeby mlodego pobudzic do.zmianyA pozycji. Takze moj lekarz np jak umawiam sir na prenatalne, to kaze wsię rejestracji to zaznaczyc, bo musza przeznaczyc na wizyte wiecej czasu. Mamaginekolog o tym spoko pisze, warto poczytac.

reklama
Do góry