reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

No ja czuję przy kichaniu takie szarpanie najbardziej z prawej strony pewnie tam supeł był. Lekarz mi mówił że to są zrosty i na zmianę pogody też czuje pobolewania.

Mnie na początku blizna swędziała cała na zmianę pogody, ale od jakiegoś roku w ogóle jej nie czułam, także przestałam służyć jakoś stacja meteorologiczna 😁

reklama
Ja wam powiem tak że kocham bardzo dzieci jak są na świecie mogę w nocy wstawać karmić (karmiłam po 1rok i 8 mcy swoją dwójkę) ale do chodzenia w ciąży to ja się nie nadaje. Dla mnie to stan chorobowy. 🙄 I zazdroszczę tym kobieta które mówią że mogą chodzić w ciąży całe życie

Ja też nie lubię stanu ciąży... Już pomijając dolegliwości, dla mnie to psychiczna męczarnia, ciagłe analizowanie czy wszystko jest dobrze... Strach, stres... najlepiej jakby wizyty u ginekologa były codziennie albo co 2 dni, może byłabym spokojniejsza 😁

O ktorej masz wizyte? Nie stresuj sie, na pewno wszystko jest w porządku ;) ktory tydzień u ciebie?

Ja na pierwszej wizycie nie dostalam nic poza jednym zdjeciem. Sprawdzil tylko czy ciąża żywa, czy serce bije i tyle. Byłam u jakiegoś przypadkowego lekarza na fundusz.

Mam tak samo! Nie lubię stanu ciąży.
10:15 . Dzisiaj mam liczac od ostatniej miesiączki skończony 8+2 czyli w sumie lecimy 9 tydzień. 😱 jak ten czas szybko leci uświadomiłam sobie, że dzisiaj miesiąc od pozytywnego testu a jakby to było wczoraj .

Ja też nie lubię stanu ciąży... Już pomijając dolegliwości, dla mnie to psychiczna męczarnia, ciagłe analizowanie czy wszystko jest dobrze... Strach, stres... najlepiej jakby wizyty u ginekologa były codziennie albo co 2 dni, może byłabym spokojniejsza 😁
ja teraz się tak nie stresuje bo już wiem co i jak że ciąża boli że to normalne ale w pierwszej i drugiej ciąży chodziłam co 2 tyg do lekarza miałam 2 karty ciąży do prywatnego i do Nfz więc wizyta mi wypadała co 2 tyg wtedy szalałam że ciągle brzuch ciągnie a że coś tam kłuję a to wszystko było normalne. Teraz chodzę tylko na NFZ i wiem że będzie ok.

ja teraz się tak nie stresuje bo już wiem co i jak że ciąża boli że to normalne ale w pierwszej i drugiej ciąży chodziłam co 2 tyg do lekarza miałam 2 karty ciąży do prywatnego i do Nfz więc wizyta mi wypadała co 2 tyg wtedy szalałam że ciągle brzuch ciągnie a że coś tam kłuję a to wszystko było normalne. Teraz chodzę tylko na NFZ i wiem że będzie ok.

Ja w pierwszej ciąży im bliżej porodu tym się bardziej stresowałam żeby było wszystko dobrze :-(

Ja jak wychodzę z gabinetu to zawsze dostaje opis badania. Najczęściej zapominam zapytać o masę rzeczy i na tej kartce jest napisane np jak serduszko bije. Czy Wy też dostajecie taki opis ?? Zdjęcie dla przykładu :)

Oooo, chyba chodzimy do tego samego lekarza ;)
Ja sobie zrobiłam ostatnio listę pytań i z kartki je po kolei zadawałam :)

reklama
Do góry