reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
A ja chciałabym wiedzieć czy do sredniej się liczy także z L4 z ostatnich 12 mies? Zdarzyło mi się brac L4 na syna. I czy liczą się dodatki też takie jak wczasy pod grusza np?

Dziś rano było niewesoło za to teraz wrócił mi apetyt i czekam aż chłop mi kiełbaskę na ognisku zrobi. ;) Taka dzisiejsza zachcianka. No i pomidory w śmietanie... kurcze musze się ogarnąć z jedzeniem, bo inaczej będę gruba jak moja mama w ciąży a tego bym nie chciała.

Tak 100% płatne liczone ze średniej.
Hmm to nie wiem 🤔 czyli dostałaś L4 takie jak ta wypłata z podwyżka? I potem macierzyńskie liczone z tej wyższej wypłaty?
Macierzynskie to 80% bralam i wtedy bylo liczone inaczej ,chyba srednia z 12mcy 🤔🙄 szczerze to nie znam sie na tym 🙄😩😰 ale napisze inaczej, wtedy zarabialam 1850zl ,macierzynskiego mialam roznie zalezy ile dni mial miesiac 🙄🤔

Przyłączam się nieśmiało. Ostatnia miesiączka 14.04. Na wczorajszej wizycie potwierdzona ciąża wg usg 6+0, GS 13mm, serduszka jeszcze nie było. Dodatkowo okazało się, że jest ponad 4cm torbiel na lewym jajniku :( Lekarz zapisał Duphaston 3xdziennie i nospe, zlecił zrobić betę, kazał odpoczywać, ale nie zakładał karty ciąży ani nie wyznaczał terminu porodu. Mimo, że ciąża nie do końca planowana, to jestem podłamana...
Trzymam za Was kciuki ✊

reklama
Do góry