reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Masz zmniejszony etat od kwietnia czy mniejszą premię otrzymujesz?
Tego nie wie chyba nikt... Przyszla Pani dyrektor, powiedziala, ze jest kryzys i pracujemy 80 % czasu pracu :) co za tym idzie, wyplata 80 %. Zadnego papierka do podpisu nie dali, chcieli po prostu wykorzystać antykryzysowa tarcze zeby dostać od Państwa pieniążki i teraz jak licze srednia z ostatnich 12 miesiecy, to co miesiac bede tracic z tej sredniej 50 zł

Ostatnia edycja:
Jestem po wizycie :) wszystko dobrze i bije serduszko ❤ ale jestem szczęśliwa:) ze względu na moje jajniki dostalam progesteron, 2 razy dziennie, bierze ktoras z Was? Wplywa na samopoczucie?
Ja biorę duphaston i mam wzmożony apetyt i mega ochotę na slodkie 😔, a co masz z jajnikami?

ja już na początku ciąży dostałam duphaston, lekko pobolewa mnie brzuch po nim właśnie..

O co chodzi z tym przeciaganiem sie? Wolno czy nie wolno ja zauwazylam ze dokąd jestem w ciąży to mam częstą potrzebe przeciagania sie nieraz łapię sie ba tym ze podczas snu sie przeciagam 2 lub 3 razy nad samym ranem, niby nie powinno sie przeciągać tak dzisiaj uslyszalam 🤷‍♀️

O co chodzi z tym przeciaganiem sie? Wolno czy nie wolno ja zauwazylam ze dokąd jestem w ciąży to mam częstą potrzebe przeciagania sie nieraz łapię sie ba tym ze podczas snu sie przeciagam 2 lub 3 razy nad samym ranem, niby nie powinno sie przeciągać tak dzisiaj uslyszalam 🤷‍♀️

Tego nie wie chyba nikt... Przyszla Pani dyrektor, powiedziala, ze jest kryzys i pracujemy 80 % czasu pracu :) co za tym idzie, wyplata 80 %. Zadnego papierka do podpisu nie dali, chcieli po prostu wykorzystać antyktyzysowryzysowa zeby dostać od Państwa pieniążki i teraz jak licze srednia z ostatnich 12 miesiecy, to co miesiac bede tracic z tej sredniej 50 zł
Kochana nie licz średniej z 12 miesięcy. Tylko z tych miesięcy po zmianie etatu czyli jak zmiana była w kwietniu to kwiecień maj jako podstawa do wyliczenia podstawy zasiłku. Dramat. Czytałam, rozmawiałam z prawnikiem i niestety tak jest. Ja też jestem stratna bardzo dużo pieniędzy przez obniżenie ale trudno.. Dziecko najważniejsze teraz.. Chyba że poszłaś na l4 jeszcze przed zmiana wymiaru czasu pracy?

reklama
Rano można a ja z rana potrafię 3 razy sie przeciagac plus w dzien kilka razy a jeszcze jak leze sobie popołudniu to juz wgl przeciaganie sie co chwilę

Do góry