reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Przyłączam się nieśmiało. Ostatnia miesiączka 14.04. Na wczorajszej wizycie potwierdzona ciąża wg usg 6+0, GS 13mm, serduszka jeszcze nie było. Dodatkowo okazało się, że jest ponad 4cm torbiel na lewym jajniku :( Lekarz zapisał Duphaston 3xdziennie i nospe, zlecił zrobić betę, kazał odpoczywać, ale nie zakładał karty ciąży ani nie wyznaczał terminu porodu. Mimo, że ciąża nie do końca planowana, to jestem podłamana...

A to nie jest 100% płatne, wyplaty obecnej jaka masz? Ja tak mialam w poprzedniej ciazy.. 🤔 dostawalam normalna wyplate, a ze w miesiacy gdzie zaszlam w ciaze dostalam podwyzke to tak dostawalam caly czas z ta podwyzka
Tak 100% płatne liczone ze średniej.
Hmm to nie wiem 🤔 czyli dostałaś L4 takie jak ta wypłata z podwyżka? I potem macierzyńskie liczone z tej wyższej wypłaty?

Mam kolejny temat w głowie, który nie daje mi spokoju... 😞 ogólnie w pracy nikt jeszcze nie wie.. Z jednej strony chcialam poczekać do usg.. Z drugiej nie wiem co mam zrobic z L4 😳 pracy nie mam "ciężkiej", bo to korpo.. ale sytuacja z covid pozbawiła mnie 20% wypłaty co nie zbyt dobrze wplywa na moja średnia z ostatnich 12 miesięcy, ktore beda brane pod uwage do wyliczenia L4. Pół biedy gdyby to był tylko jeden miesiac z obniżoną wyplata, ale to byl juz kwiecień, teraz maj i na pewno czerwiec.. Co dalej nie wie nikt😞
Masz zmniejszony etat od kwietnia czy mniejszą premię otrzymujesz?

Przyłączam się nieśmiało. Ostatnia miesiączka 14.04. Na wczorajszej wizycie potwierdzona ciąża wg usg 6+0, GS 13mm, serduszka jeszcze nie było. Dodatkowo okazało się, że jest ponad 4cm torbiel na lewym jajniku :( Lekarz zapisał Duphaston 3xdziennie i nospe, zlecił zrobić betę, kazał odpoczywać, ale nie zakładał karty ciąży ani nie wyznaczał terminu porodu. Mimo, że ciąża nie do końca planowana, to jestem podłamana...
Hej, gratuluję ciąży ☺️
Nie załamuj się. Na torbiel coś wymyślą. A serduszka mogło jeszcze nie być.
Mi nie założyli karty ciąży chociaż było serduszko 🙄 czasami lekarze zostawiają to na następną wizytę 😉

Ale super ❤️ pochwal się zdjęciem jak masz 😁 uwielbiam oglądać zdjęcia malutkich fasolineczek 😍
IMG_20200522_140931.jpg

Mam nadzieję, że jak pójdę prywatnie będzie trochę lepsza jakość ale nie ma co, fasolkę witać i tutaj :)

reklama
Zwolnienie liczy się od średniej w ostatnich 12 miesięcy :)
Słuchajcie dziewczyna a tak z ciekawości czy do tej średniej liczy się premia za dodatkowe zadania oraz np 13 wynagrodzenie? 🤔 Pytam również o zasiłek macierzyński, może któraś z dziewczyn powiedzieć jak jej to wyliczono w praktyce ?

Do góry