reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

A ja mam pytanie . Wizytę mam 29 maja i l4 do 31 maja (to niedziela ) myślicie ze może mi lekarka wypisać tego 29 to by się nakładały . Bo w przód chyba nie można ewentualnie w tył kilka dni ? Akurat nie przyjmuje 1,2 czerwca :/ ewentualnie zadzownie na teleporade i poproszę . Ale wolałabym to załatwić na wizycie . Ja mam już wszystkie badania zrobione . Za tydzień jeszcze tylko cytologia . Wyniki chyba Ok mam .
Czytałam o tej becie ze robicie , kurczę to musi kosztować dużo stresu . Ja tylko robiłam testy patrzyłam czy są ciemniejsze . I znowu poszłam po 6 tygodniu skończonym i miałam racje . To był dobry czas . Od razu karta ciąży u skierowania :)

reklama
Macie jakieś obawy co do macierzyństwa? A jeśli macie już dzieci to czego się balya wyszło tak i tak. Nie pytam o sprawy związane ze zdrowiem tylko takie życiowe.

Ja od dziecka byłam stworem , który nie lubi innych dzieci i do dziś mi tak zostało. Wiadomo swoje dziecko to troche inna sprawa. Niestety bratu męża i jego żonie wydaje się, ze teraz będę ochoczo oglądać 100zdjec na dzień ich córki i reagować entuzjastycznie na wszystkie jej przedstawienia i pomysły. Nie leży to w moim charakterze i już. Owszem powiem, ze fajnie itp ale bez przesady. Mogę wiec śmiało stwierdzić ze najbardziej boje się innych rodziców. Żeby nie było to mam tez sporo fajnych mamusiek w gronie znajomych. ;)
Przepraszam za błędy, ale pisze z telefonu i wychodzi tak jak widać.
Ja zawsze lubiłam dzieci, zawsze chciałem już mieć dziecko. Zawsze chciałam z maka różnicą wieku. Chcieliśmy z mężem 2, dopiero jak urodziłam drugiego syna zaczęłam myśleć o 3. Później mieliśmy barfzo dużo problemy małżeńskie, właściwie otarlismy się o rozwód. Kiedy zaczęło się robić dobrze, zaczęliśmy rozmawiać o 3 dziecku. Nie zdecydowaliśmy się na 100%, raz mówiliśmy, że chcemy, raz że nie. Postanowiliśmy raz spróbować, bo przecież to takie małe szanse żebyś ie udało [emoji23] no i jest. Wierzę, że 3 dziecko umocni nasze małże stał, bo 2 totalnie nas rozdzielilo.

Ale w sumie nie wiem.czenu o tym piszę [emoji23]

Chciałam napisać, że mną i macierzyństwo totalnie zaskoczyło. Chciałam być mama, a kiedy W się urodził ja się totalnie pogubiłam. Nie cieszyłam się, wszystko zmieniło się w jeden wielki strach. Dzisiaj wiem, że to był silny baby blues, po porodzie drugiego dziecka było ok, nic mnie nie zaskoczyło, cieszyłam się na maksa z czasu z noworodkiem, bo przy pierwszym dziecku szczęście pojawiło się dopiero w okolicy 3 miesiąca jego życia...

Nie no bez przesady [emoji23] ja nie pokazuje zdjec mojej mlodej ,chyba ze cos serio wywinela i chce sie tym podzielic bo albo mi jej szkoda albo jestem dumna albo mam polew z niej [emoji39] raczej jestem z tych innych mam [emoji57] i nie gadam tylko co moja mala zrobila bo wiem np ze innych(bezdzietnych) to malo interesuje ,chyba ze ktos sie pyta ;)
O to to! Mnie się ciężko rozmawia z osobami bezdzietnymi. Mój mózg nadaje na falach macierzystwo od ponad 3 lat. Od lutego 2017roku jestem w domu i alb9 jestem.w ciąży, albo na macierzystkiem. Tetaz czekają mnie kolejne 2 lata. Ale nie męczę zdjęciami i filmikami innych. Ogólnie bardzo niechętnie dzielę się ich zdjęciami

A ja powoli zaczynam dzien [emoji51] rany, nie pamiętam kiedy ostatni raz tak w wcześnie wstawalam [emoji85]
Ha wstaje codziennie przed 6, tak się budzi młodszy. Plus karmię go, więc w nocy od 2 do 6 pobudek [emoji2368] dodatkowo starszy miś ie trafił nieśpiący i do dzisiaj buzi się minimum.raz na picie, albo żeby przyjść do nas do łóżka

Ha wstaje codziennie przed 6, tak się budzi młodszy. Plus karmię go, więc w nocy od 2 do 6 pobudek [emoji2368] dodatkowo starszy miś ie trafił nieśpiący i do dzisiaj buzi się minimum.raz na picie, albo żeby przyjść do nas do łóżka
Ile lat maja Twoje dzieci ?

My nie rozmawiamy jeszcze o imionach. Ale śmiałam się ostatnio do M, ze musimy trzy zestawy wynyslic, bo nie,wiadomo jaka będzie konfiguracja [emoji28] mi sie duzo podoba, ale zadne jakos nie przemawia na 100.
O, ja tak miałam w pierwszej! Po 30tyg w końcu wybraliśmy imię. Jakoś tak samo przyszło, wcześniej nie braliśmy go pod uwagę. Wojciech :) drugi miał być Jakub, ale jakoś nie leżało mi do końca i w końcu wybraliśmy Antoni. Tetaz jesteśmy wyjątkowo zgodni i na chwilę obecną będzie Jan lub Helena

Ona jest moją córcią ukochaną i zawsze jest przy mnie. Spedzamy razem bardzo duzo czasu. Staram sie unikać tematu, ale ona sama co chwilę mowi, ze ona sie nam znudzila pewnie dlatego chcemy "nowe" dziecko. Jesli sama sobie z tym nie poradzę, skorzystam moze z pomocy psychologa. Boje sie tez troche, ze jest rozpieszczona i ja nie chce jej " slodzic" byle tylko byla zadowolona.. meczy mnie t sytuacja. Chcialabym cieszyc sie swoim stanem a poki co nie moge...
Może córka chciałaby wybrać imię dla dzidziusia?

Oj tak pogorszyła - jakieś syfki mi wyskakują. Ręce też mam bardzo suche chociaż co chwilę smaruje.
Do twarzy używam serum na noc SVR sebiaclean serum, a na dzień krem Iwostin Purritin - krem do skóry tłustej i trądzikowej. Bardzo polecam.
Dodatkowo kremy z filtrem 50+ przed każdym wyjściem z domu. W ciąży często robią się przebarwienia na twarzy i trzeba na to uważać nawet jak słońce jest za chmurkami.

A od kiedy dziewczyny planujecie smarowanie brzucha i piersi przeciwrozstępom? Mi się piersi powiększyły więc to chyba już najwyższa pora [emoji849] chociaż słyszałam, że smarowanie brzucha może powodować skurcze macicy i poronienie. I powinno się to robić od drugiego trymestru. Czy to prawda? [emoji848]
Na kranach ma rozstępy jest informacja, żeby to robić od 2 trymestr. Ale z drugiej strony... przecież smarowanie to lekkie glaskanie skóry, no bez przesady. Jakoś nikt seksu nie zabrania, a to prawdziwe skurcze macicy :)

reklama
Do góry