reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Ja w pierwszej ciąży poznałam płeć w 12/13 tyg a prenatalnych. Kalendarz chiński wtedy mi dobrze pokazał. Teraz pokazuje dziewczynkę, a ja czuję chłopca :)
Ja mam obrzydzenie do mięsa, jem bardzo dużo owoców i pije soki i koktajle które sama robię. Małosolne ogóreczki też dziś jadłam ale to zawsze uwielbiałam :) odkąd jestem w ciąży nie zjadłam nic słodkiego i to mój sukces :)
Młody się obudził, spróbuje pod jej jeszcze poczytać!

Ja płeć poznałam w 20 tyg za pierwszym i drugim razem.

Trzymajcie się!

reklama

Oj tam, wychowanie przez sztuke jest super. ;)

Wczoraj byłam na pobraniu krwi i jestem pokuta w 3 miejscach, dziś ręka mnie boli, ale na szczęście siniaków brak. Ja to zawsze mam przeboje z tym pobieraniem, bo nie dość, że żył mi nie widać to jeszcze mam niskie ciśnienie i krew leci powoli.

Jak samopoczucie. Ja dziś jakoś mam więcej energii więc chcę to wykorzystać na ogarnięcie chałupy, bo zapuściłam strasznie.

Mi mniej widoczna kreska od Twojej pojawila sie po godzinie, nie od razu, ale wiedzialam juz ze to ciąża, moglo byc tak ze to ciąża biochemiczna dlatego dostalas krwaienie po ciazy biochemicznej testy moga jeszcze wychodzic pozytywne ja tak mialam w 2013 roku, nie chce Cie absolutnie straszyć ani nie twierdzę ze tak jest w Twoim przypadku, sprawdź betę wtedy bedziesz miec pewność
Miałam taką sama sytuację, nie chciałam straszyć.
Właśnie wtedy ogłosiliśmy całemu światu, że jestem w ciszy zaraz po zrobieniu testu, a kilka dni później biocheniczna

Ja chodzę nfz. Ja się celowo zapisałam na później, by właśnie zobaczyć już serduszko, ale z tego co przeczytałam na lokalnej grupie na fb wynika, że oczekiwanie do niej to 3 dni :O że dużo osób teraz nie chodzi wcale przez wirusa, odwołuje itp.
Prowadziłam u niej druga ciążę I byłam zadowolona :)
Tak ja już też zapisałam się na NFZ i też celowo później. Pierwsza propozycja położnej była na 29 maj, choć termin mógłby być wcześniej ale powiedziałam jej że chodzi o ciążę i że jestem na początku i chce jeszcze później niż 29 maj. Idę 9czerwca dopiero bo też chciałabym by już wszystko było widać jeśli się rozwija prawidłowo. Wizytę przyspiesze lub pójdę prywatnie jak coś się będzie dziac nie tak.

reklama
Oj tam, wychowanie przez sztuke jest super. ;)

Wczoraj byłam na pobraniu krwi i jestem pokuta w 3 miejscach, dziś ręka mnie boli, ale na szczęście siniaków brak. Ja to zawsze mam przeboje z tym pobieraniem, bo nie dość, że żył mi nie widać to jeszcze mam niskie ciśnienie i krew leci powoli.

Jak samopoczucie. Ja dziś jakoś mam więcej energii więc chcę to wykorzystać na ogarnięcie chałupy, bo zapuściłam strasznie.
U mnie samopoczucie spoko, poszlam na ogrodek, podlalam pomidory,orzekopalam kanne w inne miejsce, zrobilam sobie miejsce ba kwiaty inne ,gdyby nue to ze mloda zrobila kupe i byla to hej pora snu to pewnie bysmy jeszcze zostaly 🤗

Do góry