reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Witaj, ja tez na 21:) i mam 2 nastolatkow. Wczoraj powiedziałam im o ciązy, reakcja tragiczna ale juz jest coraz lepiej. Spokojnej ciązy[emoji4]

Dziewczynki, czy Wy tez jestescie takie placzliwe? Ja normalnie cos sobie tylko pomysle i moge ryczeć..wzruszam sie na filmy o malych dzieciach... dzisiaj 4+2, poki co zadnych mdlosci. Juz zapomnialam jak to jest i kazda ciąza jest inna..powiedzcie kiedy zaczely się u Was mdlosci?
Ja w pierwszej i drugiej ciąży rzygałam okropnie przez cały 3 trymestr, aż do rozwiązania... Teraz spodziewam się, że będzie tak samo :(

Ja też. Psychicznie okropnie. Sama jestem na siebie zła. W środku to aż mnie ściska i zauważyłam, że mój Mąż ma przerąbane. No nie ma odpowiedniego słowa, które by MNIE nie zdenerwowało i łzy płyną jak grochy [emoji24] Na dzieci krzyczę zanim pomyślę, zanim dowiem się o co chodzi. Potem się złoszcze na siebie i jest mi jeszcze bardziej przykro [emoji17][emoji2960]
Będę pisać ma raty, bo mam 500 postów do przeczytania! Poszalały!! Nie wiem ile mały będzie spał, a starszy póki co ogląda książki.

Ja nie mam.yetaz żadnych objawów,.ani piersi nie bolą, ani podbrzusze ani nic z tych rzeczy. Ale nerwy! Nerwy mam.napiete jak struna, o wszystko się zloszcze, na dzieciaki staram się kontrolować, ale Staremu to się ogrywa za wszystko [emoji2368] sam mówi, że jak nic mam tam w środku drugą babę [emoji23]

I jeszcze chciałam.napisac, że Wy mówicie, że macie późno wizyty bo np 28.05... Ja mam 08.06! Ale sama się tak zapisałam późno, żeby był już 7tc i niż na było zobaczyć serducho.

Czytam dalej :)

Pozwolę sobie do was dołączyć ;) mam 29 lat i 3.5 rocznego synka. Wczoraj przypadał mi okres, ale coś czułam się inaczej - tak jak przy ciąży z synem na poczatku ciąży no i pojawiła się różowa kreska. Z uwagi na syt z przed lat z synem, gdzie szybko poszłam do lekarza bo lekko plamilam - gdzie mnie trochę nastraszono możliwością ciąży pozamacicznej lub poronienia, teraz wstrzymam się z wizytą do ok 7 tyg. W przypadku syna ciąża okazała się młodsza niż myślałam. Mam pytanie do was, do osób które były już na wizycie lub są na nie umówione. Czy ktoras z Was zapisała się gdzieś w ramach NFZ? Ja znam dwóch lekarzy, którzy przyjmują prywatnie i mam do nich zaufanie, jednak chciałabym spróbować udać się najpierw na NFZ po to, aby nie musieć jak wtedy za wszystkie badania płacić. Tylko nie wiem czy w obcej sytuacji z wirusem do kogoś na NFZ w przeciągu dwóch trzech tygodni się dostanę. Pozdrawiam
Ja chodzę nfz. Ja się celowo zapisałam na później, by właśnie zobaczyć już serduszko, ale z tego co przeczytałam na lokalnej grupie na fb wynika, że oczekiwanie do niej to 3 dni :O że dużo osób teraz nie chodzi wcale przez wirusa, odwołuje itp.
Prowadziłam u niej druga ciążę I byłam zadowolona :)

W tej ciazy mam cos czesto orgazmy senne.. 🤔 przed ciaza tez mialam ale bardzo rzadko ,dzis rano tez mnie obudzil.. ale przy tym orgazmie mam skurcz i boli mnie brzuch 🤔 zapomnialam sie pytac lekarza, bo szczerze to jest nie zalezne ode mnie 🤷

Dziwna sytuacja bo ja tez miałam właśnie wczoraj „orgazm senny” 😱😱😱

Ja zapisałam do na NFZ do poradni w szpitalu. W pierwszej ciąży tez chocilam na NFZ i zawsze było bardzo miło. Szkoda trochę wydawać pieniądze jak taka sama opiekę mam za darmo.
Też tak uważam :) ja w okolicy 20 tygodnia idę prywatnie do innego lekarza by potwierdzić płeć :)

reklama
Jak będę mieć dziewczynkę to zrobię napad na sklep z ciuszkami [emoji4]
Ja też!
Mam wszytsko po moich chlopcach poza najmniejszymi rozmiarami, bo.je już sprzedałam nie planując 3 dziecka :D ale wózek, fotelik, łóżeczko jest.
Jeju, jestem tak nastawiona na dziewczynę, że chyba źle zniosą informację o trzecim chłopaku. Rak strasznie chciałabym już wiedzieć!

Do góry