reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

Takie właśnie znalazłam normy ogólne, a ciążowe niby po 2h <153..
Ciężko mi się odnieść i skąd taka wartość :) ja znam jedne które napisałam 🤷🏻‍♀️ być może coś się zmienia. Ja mając cukrzycę ciążową na czczo nie mogę mieć więcej niż 92, teraz przy insulinie niż 90 i godzina po jedzeniu 140.
Więc czarna magia, ważne że lekarz mówi że dobrze 😬

reklama
Ciężko mi się odnieść i skąd taka wartość :) ja znam jedne które napisałam 🤷🏻‍♀️ być może coś się zmienia. Ja mając cukrzycę ciążową na czczo nie mogę mieć więcej niż 92, teraz przy insulinie niż 90 i godzina po jedzeniu 140.
Więc czarna magia, ważne że lekarz mówi że dobrze 😬
92, 180 I 153 to normy ciążowe wg WHO. Znalazłam też na kilku polskich stronach internetowych takie same (portalabczdrowie. pl itp.) no nic, moze bezpieczniej przyjąć te 140 za prawidłowe.

Hej, co tu tak cicho ? Jak samopoczucia ? Ja juz po pobraniu wymazu na covid. Minimum 48h na wynik trzeba czekać 😒 ciekawa jestem czy cos tam znajda.

Wczoraj szwagierka mi powiedziała ze u Nas na jednym szpitalu położna która pracuje jej powiedziała ze noworodki leżą z covidami 😳 ze się zarażają .... powiem Wam, ze jestem przerażona 😢😢

reklama
Do góry