reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Wow 😊 a mialas moze rozcinane krocze albo peklo samo? Mnie nie przeraża porod tylko szycie krocza... najgorsze ze wszystkiego, nie znieczulil mi do szycia i wyłam tam jak glupia normalnie plakalam , porod mnie tak nie bolal jak to szycie i pozniej gojenie sie rany .
Miałam rozcinane i szyte i miałam znieczulone więc nie czułam szycia.

reklama
Ja kupilam taką [emoji16]
IMG_20201106_085747.jpeg

No właśnie byłam 2 tygodnie temu to mała ważyła 784 g i już była tydzień wagowo mniejsza, a wymiarami 4 dni. Dlatego się pytam. Teraz idę za 2 tygodnie na badanie. Córke urodziłam z hipotrofią ale nie duża bo była do dwóch tygodni różnica. Urodzona w 38 tygodniu z wagą 2840 i 48 cm

Ja miałam z córką najpierw TENS ale przy 6 cm przestał mi pomagać, więc poprosiłam o znieczulenie zewnątrzoponowe... i to był w moim przypadku największy błąd:( znieczulenie zaburzyło mi skurcze... więc te skurcze już do parcia zamiast co ileś sekund u mnie się pojawiały co minutę-półtora... więc mój poród właściwy trwał 3 godziny i byłam o maluteńki krok od kleszczy :( lekarz już się przygotowywał, ale dał mi szanse na ostatnie parcie i się udało, przemieściła się Karolcia :) u mnie w szpitalu jest jeszcze gaz rozweselający do wyboru, ale w tym przypadku chyba po prostu zacisnę zęby i będę rodzić bez niczego :p pociesz mnie opinia mojej gin że ten poród powinien być lżejszy :D no... chyba że będzie cesarka... to już nie mam wpływu na nic
Wybacz jeśli już pytałam, ale nie kojarzę.. skąd się wzięła hipotrofia u córki? No i też co 4 tygodnie wizyta jak już byl z tym problem to naprawdę długo..

miałam tak samo, ba nawet trafiłam na lekarza który zrobił mi szew...kosmetyczny :D czyli taki lepszy od normalnego :D
To podobnie jak ja:) z tym, że mi nie nacinali tylko po prostu pękło delikatnie i to bardziej od środka. Ale położna złota kobieta powiedziała, że w sumie samo by mi się zagoilo, ale ze względów estetycznych to mi zszyje:)
Zupełnie nic nie czułam, bo na znieczuleniu. Przy gojeniu też 0 problemów

Hej hej 🙂
My dzisiaj po wizycie, w poniedziałek ide na wymaz 💪🏼 Może nikogo przez drzwi samochodu nie obrzygam 🤭 we czwartek między 10 a 12 mamy się zgłosić na oddział jak oczywiście wynik cudownego covidu wyjdzie negatywny (znając mojego pecha może być różnie 🤔)
Ogólnie jak weszłam do niego i zobaczył ze juz 30+0 to stwierdził ze idziemy na oddział na zastrzyki na płucka. Zbadał szyjkę stwierdził ze jeszcze w miarę ale jak zrobił usg to juz nie miał wątpliwości z oddziałem. Szyjka niby 2,35 ale mam wrażenie ze zrobiła sobie ten lejek wewnątrz bo cos bąknął ze będą się zastanawiać nad pessarem 😒 nie wiem ile tam będę kisla ale mam nadzieje ze nie będzie mi robił kary tylko puści mnie do domu 🙏🏻
Chłopy Ok, jeden juz siedzi w kanale i napiera na dół dlatego tez pewnie tak się dzieje, do tego częste skurcze niby nie bolą ale są nieprzyjemne .....
Jeden gościu wyszedł na 1674g a drugi na 1468g 😊 ogólnie z nimi wszystko Ok 🙂 jak wszystko będzie dobrze to za dwa tygodnie kolejna wizyta 🙂

reklama
Hej hej 🙂
My dzisiaj po wizycie, w poniedziałek ide na wymaz 💪🏼 Może nikogo przez drzwi samochodu nie obrzygam 🤭 we czwartek między 10 a 12 mamy się zgłosić na oddział jak oczywiście wynik cudownego covidu wyjdzie negatywny (znając mojego pecha może być różnie 🤔)
Ogólnie jak weszłam do niego i zobaczył ze juz 30+0 to stwierdził ze idziemy na oddział na zastrzyki na płucka. Zbadał szyjkę stwierdził ze jeszcze w miarę ale jak zrobił usg to juz nie miał wątpliwości z oddziałem. Szyjka niby 2,35 ale mam wrażenie ze zrobiła sobie ten lejek wewnątrz bo cos bąknął ze będą się zastanawiać nad pessarem 😒 nie wiem ile tam będę kisla ale mam nadzieje ze nie będzie mi robił kary tylko puści mnie do domu 🙏🏻
Chłopy Ok, jeden juz siedzi w kanale i napiera na dół dlatego tez pewnie tak się dzieje, do tego częste skurcze niby nie bolą ale są nieprzyjemne .....
Jeden gościu wyszedł na 1674g a drugi na 1468g 😊 ogólnie z nimi wszystko Ok 🙂 jak wszystko będzie dobrze to za dwa tygodnie kolejna wizyta 🙂
To ja 31 tydz zaraz kończę i stwierdzili ze sterydow dawac mi nie beda,bo po co w pon mam wizyte mam spuchniete krocze po ostatnim badaniu az wylam z bolu na pesar to juz chyba za pozno.

Do góry