reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

Tak i jeszcze mam hipoglikemię cały czas niski cukier ciężko nabić mi do 90 np po obiedzie dziś schabowy z ziemniakami z pomidorami ze śmietaną 77 więc to też ma wpływ na małą wagę. A u Ciebie już w poprzednich ciążach miałaś hipotrofia?
tak, w 1. drugą ciąże poroniłam. Za każdym razem na początku plamienia/krwawienia i na duphastonie

reklama
nie wierze ze to się dzieje, cofamy się do średniowiecza😠
Przyrost naturalny już w ogóle pójdzie na łeb na szyję. Niektóre kobiety będą się biały zachodzić w ciążę z obawy o to, ze dziecko może być chore i będą musiały przeżywać traumę urodzenia go, bo podejrzewam, że od teraz jak lekarz będzie widział jakieś wady to nie będzie o nich informował, skoro i tak nie można usunąć, a może nie każda stac na zabieg w Czechach czy na Slowacji. Czuje sie jak bym byla w jakims innym wymiarze. Tutaj w UK jak tylko zadzwoniłam do lekarza z informacją, że test mi wyszedł pozytywny pierwszym pytaniem było czy chce zatrzymać dziecko. Poczułam się jak bym dostała czyms w głowę, no ale tutaj aborcja jest legalna. Nie oceniam czy to dobrze czy źle, każdy niech oceni wg własnego sumienia, no ale takie skrajności w rozwiniętych państwach europejskich...

Przyrost naturalny już w ogóle pójdzie na łeb na szyję. Niektóre kobiety będą się biały zachodzić w ciążę z obawy o to, ze dziecko może być chore i będą musiały przeżywać traumę urodzenia go, bo podejrzewam, że od teraz jak lekarz będzie widział jakieś wady to nie będzie o nich informował, skoro i tak nie można usunąć, a może nie każda stac na zabieg w Czechach czy na Slowacji. Czuje sie jak bym byla w jakims innym wymiarze. Tutaj w UK jak tylko zadzwoniłam do lekarza z informacją, że test mi wyszedł pozytywny pierwszym pytaniem było czy chce zatrzymać dziecko. Poczułam się jak bym dostała czyms w głowę, no ale tutaj aborcja jest legalna. Nie oceniam czy to dobrze czy źle, każdy niech oceni wg własnego sumienia, no ale takie skrajności w rozwiniętych państwach europejskich...
No ja już w ciążę nie zajdę jeżeli to się nie zmieni. Ewentualnie zrobię na własną rękę nifty tak jak teraz zrobiłam, tylko nie każdą na to stać. Najpierw nifty 2,5 tyś, a potem aborcja za granicą. To jest straszne co się dzieje w naszym kraju, jak wyszło mi wysokie ryzyko trisomii to od razu lekarz mówił o amnio o terminacji, miałąm wybór, teraz go nie będzie.

reklama
No ja już w ciążę nie zajdę jeżeli to się nie zmieni. Ewentualnie zrobię na własną rękę nifty tak jak teraz zrobiłam, tylko nie każdą na to stać. Najpierw nifty 2,5 tyś, a potem aborcja za granicą. To jest straszne co się dzieje w naszym kraju, jak wyszło mi wysokie ryzyko trisomii to od razu lekarz mówił o amnio o terminacji, miałąm wybór, teraz go nie będzie.
Ja i tak nie planuje drugiego dziecka no i tutaj mieszkając mam wybór gdybym zmienila jednak zdanie, ale kobietom w Polsce naprawdę wspolczuje. Ciekawe czy nifty będą robić. Tak samo z ryzykiem trisomii- możliwe, że nie będą informować o ryzyku, skoro i tak nie można usunąć..:( mam nadzieję, że nie będą zatajac, bo jeśli tak, to to juz jest totalne pogwalcenie wszelkich praw.

Do góry