reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Tak i jeszcze mam hipoglikemię cały czas niski cukier ciężko nabić mi do 90 np po obiedzie dziś schabowy z ziemniakami z pomidorami ze śmietaną 77 więc to też ma wpływ na małą wagę. A u Ciebie już w poprzednich ciążach miałaś hipotrofia?
tak, w 1. drugą ciąże poroniłam. Za każdym razem na początku plamienia/krwawienia i na duphastonie

reklama
nie wierze ze to się dzieje, cofamy się do średniowiecza😠
Przyrost naturalny już w ogóle pójdzie na łeb na szyję. Niektóre kobiety będą się biały zachodzić w ciążę z obawy o to, ze dziecko może być chore i będą musiały przeżywać traumę urodzenia go, bo podejrzewam, że od teraz jak lekarz będzie widział jakieś wady to nie będzie o nich informował, skoro i tak nie można usunąć, a może nie każda stac na zabieg w Czechach czy na Slowacji. Czuje sie jak bym byla w jakims innym wymiarze. Tutaj w UK jak tylko zadzwoniłam do lekarza z informacją, że test mi wyszedł pozytywny pierwszym pytaniem było czy chce zatrzymać dziecko. Poczułam się jak bym dostała czyms w głowę, no ale tutaj aborcja jest legalna. Nie oceniam czy to dobrze czy źle, każdy niech oceni wg własnego sumienia, no ale takie skrajności w rozwiniętych państwach europejskich...

Przyrost naturalny już w ogóle pójdzie na łeb na szyję. Niektóre kobiety będą się biały zachodzić w ciążę z obawy o to, ze dziecko może być chore i będą musiały przeżywać traumę urodzenia go, bo podejrzewam, że od teraz jak lekarz będzie widział jakieś wady to nie będzie o nich informował, skoro i tak nie można usunąć, a może nie każda stac na zabieg w Czechach czy na Slowacji. Czuje sie jak bym byla w jakims innym wymiarze. Tutaj w UK jak tylko zadzwoniłam do lekarza z informacją, że test mi wyszedł pozytywny pierwszym pytaniem było czy chce zatrzymać dziecko. Poczułam się jak bym dostała czyms w głowę, no ale tutaj aborcja jest legalna. Nie oceniam czy to dobrze czy źle, każdy niech oceni wg własnego sumienia, no ale takie skrajności w rozwiniętych państwach europejskich...
No ja już w ciążę nie zajdę jeżeli to się nie zmieni. Ewentualnie zrobię na własną rękę nifty tak jak teraz zrobiłam, tylko nie każdą na to stać. Najpierw nifty 2,5 tyś, a potem aborcja za granicą. To jest straszne co się dzieje w naszym kraju, jak wyszło mi wysokie ryzyko trisomii to od razu lekarz mówił o amnio o terminacji, miałąm wybór, teraz go nie będzie.

reklama
No ja już w ciążę nie zajdę jeżeli to się nie zmieni. Ewentualnie zrobię na własną rękę nifty tak jak teraz zrobiłam, tylko nie każdą na to stać. Najpierw nifty 2,5 tyś, a potem aborcja za granicą. To jest straszne co się dzieje w naszym kraju, jak wyszło mi wysokie ryzyko trisomii to od razu lekarz mówił o amnio o terminacji, miałąm wybór, teraz go nie będzie.
Ja i tak nie planuje drugiego dziecka no i tutaj mieszkając mam wybór gdybym zmienila jednak zdanie, ale kobietom w Polsce naprawdę wspolczuje. Ciekawe czy nifty będą robić. Tak samo z ryzykiem trisomii- możliwe, że nie będą informować o ryzyku, skoro i tak nie można usunąć..:( mam nadzieję, że nie będą zatajac, bo jeśli tak, to to juz jest totalne pogwalcenie wszelkich praw.

Do góry