reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
To powodzenia na wizycie. Ja sobie cały czas tłumaczę, że kiedyś albo i obecnie w UK nie ma tyle badań USG i dzieci się jakoś rodzą a kobiety nie powariowały. Więc musi być dobrze.
Bo ciąża to nie jest jednostka chorobowa i nasz organizm wie co ma robić. :)
Ja mieszkam w UK i w 20tc jest ostatnie USG. Dziś np (25+5) miałam spotkanie z polozna i od teraz będzie mierzyla dno macicy centymertem krawieckim i na podstawie tych pomiarów określala w którym centylu mniej więcej jest dziecko😂 ja się z tego śmieje, ale w sumie to co jej wyszlo pokrywa się z moim ostatnim USG sprzed tygodnia (miałam USG szyjki i od razu poprosiłam o zmierzenie i "zwazenie" dziecka), dziecko jest w tym samym centylu wg położnej co wg USG😁 jeśli coś nie tak, to wtedy wysyłają na USG.

Ja mieszkam w UK i w 20tc jest ostatnie USG. Dziś np (25+5) miałam spotkanie z polozna i od teraz będzie mierzyla dno macicy centymertem krawieckim i na podstawie tych pomiarów określala w którym centylu mniej więcej jest dziecko😂 ja się z tego śmieje, ale w sumie to co jej wyszlo pokrywa się z moim ostatnim USG sprzed tygodnia (miałam USG szyjki i od razu poprosiłam o zmierzenie i "zwazenie" dziecka), dziecko jest w tym samym centylu wg położnej co wg USG😁 jeśli coś nie tak, to wtedy wysyłają na USG.
No tej metody nie znam 😁

Plecy bolą mnie na samym dole, pasowałoby leżeć chyba ... gorzej boli mnie 😒 krocze 😭 najlepiej iść do fizjoterapeuty uroginekologicznego. Ja jak nie pójdę teraz to na bank zaraz po cc 🙂
Byłam wczoraj, akurat z inną dolegliwością, od przyszłego tygodnia planuję chodzić na ćwiczenia dla ciężarnych, jak będzie coś odkrywczego z cyklu złote rady to dam znać ;)

reklama
Do góry