reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Wiem, że temat się już tutaj przewijał. Dziewczyny bierzecie tylko kwas foliowy czy coś jeszcze ? Ja brałam Pregna Plus i mi się skończyło i nie wiem czy kupować jeszcze czy też te drugie Pregna DHA , bo mój gin z NFZ kazał brać tylko kwas foliowy.
Mi endokrynolog i ginekolog zgodnie mówili, że wystarczy tylko Pregna Plus - żeby brać jak najmniej tabletek tylko starać się zdrowo odżywiać ( nie jest to czasem łatwe zadanie ;). Pregna Plus ma kwasy DHA w składzie ale rekomendowana dzienna dawka jest chyba wyższa.....natomiast przy połączeniu Pregny Plus z DHA przekracza się dzienną dawkę...:/

Wiem, że temat się już tutaj przewijał. Dziewczyny bierzecie tylko kwas foliowy czy coś jeszcze ? Ja brałam Pregna Plus i mi się skończyło i nie wiem czy kupować jeszcze czy też te drugie Pregna DHA , bo mój gin z NFZ kazał brać tylko kwas foliowy.

Mi ginekolog zalecał właśnie pregna plus. Także biorę cały czas.

niestety ja jestem w szpitalu, prawdopodobnie mam atak kolki nerkowej [emoji24] jeszcze czekam na potwierdzenie pod kroplówką
Ginekolog z telekonsultacji kazał mi natychmiast jechać na izbę przyjęć i bardzo dobrze zrobiłam, bo ból był nie do zniesienia...
mam tylko nadzieję, że mnie nie zostawią na noc w szpitalu
Dużo zdrówka oby szybko potwierdzili i włączyli leczenie żebyś jak najmniej cierpiała.

Ja biorę kwas foliowy i to mocniejszy na receptę z uwagi na wiek. Dodatkowo witaminy. Teraz skończyłam femibion 1 i kupiłam omega med optima forte. Niby lepsze dha mają bo z alg a nie z ryb. Mój gin ma żonę dietetyczkę i twierdzi że te dha z alg lepsze...ale 80 zł kosztują na mc i trzeba aż 4 piguły łykać dziennie 3 z tymi dha..

Mnie mój gin cały czas każe brać witaminy typu pregna i do tego magnez

Cześć dziewczyny😊 Widzę, że dużo przybyło nowych osóbek, niektóre niestety odeszły 😔 Pamiętam, że udzielałam się na samym początku, później zostawiłam na kilka tygodni całkowicie forum, więc warto byłoby się znowu przedstawić 😊
Jestem w 11tyg+4 dni
3 lipca mam prenatalne na 13:30
A termin na 11 stycznia jeśli nic się nie zmieni😊

Szczerze mówiąc, to chciałam się dopiero odezwać, jak będzie już prywatna grupa zrobiona, bo nie czuje się zbyt komfortowo wiedząc, że to publiczny wątek i każdy może przeczytać 🙊

W tym roku kończę dopiero 20 lat, więc czuje się tutaj troszkę jak bobas 😂 Ale mam nadzieje, że mimo wszystko przyjmiecie mnie do swojego grona🙊

reklama
Do góry