reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

A ja się wam pochwalę jakie karteczki przygotowalam dla mojego rodzeństwa [emoji7] Już wysłałam, ale nie dojdą na wtedy co potrzebuje, więc ostatecznie powiem im w inny sposób.. Ale i tak się jaram [emoji7] a dziś przyjdą albumy dla rodziców z miłą wiadomością na końcu [emoji3059] zrobiliśmy sobie też pierwsze zdjęcia [emoji4]

Ostatnia edycja:
reklama
Teraz nie mam bo jeszcze nie byłam na wizycie jutro idę a wtedy miałam wsumie nie wiem dostałam na wyniki d-dimery coś takiego i krew była za gęsta wysłała mnie do hematologa i on mi je wypisał i bralam cała ciaze
A ja się zastanawiałam kiedy w końcu każe mi odstawić te zastrzyki a tu mówisz że do końca się bierze, trzeba będzie się pomeczyc :(

Dlaczego bierzecie zastrzyki ja w poprzedniej ciąży też brałam aż do porodu.
Ja też na heparynie, obniżony poziom białka s (trombofilia) + 2 poronienia. Wykluczony zespół antyfosfolipidowy. Co do brzucha, ja ściskam mocno wałeczek, tak że aż boli i bardzo delikatnie się wkuwam, potem jeszcze przytrzymuje. Na tą chwile siniaków brak, ale lewa strona boli dużo bardziej niż prawa o_O. W ogóle jestem po konsultacjach u dwóch hematologów, mam mutację MTHFR i PAI-1 i oboje stwierdzili, że to nie jest przesłanka do acardu i heparyny, ciekawe bo na forach każdy pisze, że same mutacje są przesłanką.

A ja polecam serial Grzesznica ❤ chyba mój ulubiony. Psychologiczny kryminał.
A z takich lekkich i śmiesznych to Lucyfer i Sex edukacja 😅 fajnie się ogląda 😊
Jeśli chodzi np o filmy na netflixie to ja polecam: contratiempo,upadek grace, dżungla, niezwykły chłopak, słyszałam też że spoko jest cud w celi nr 7 ale tego jeszcze nie widziałam 😁 dodam że wszystkie filmy ktore wymieniam nie są romansidłami (nie przepadam)

Sex edukację oglądałam i też uważam, że spoko. Z takich lajtowych też jest fajny Atypowy :)
@Nika261 ja też romansideł nie lubię. Wszystkie propozycje przejrzę i pewnie coś z tego obejrzę 🙂

A ja się wam pochwalę jakie karteczki przygotowalam dla mojego rodzeństwa [emoji7] Już wysłałam, ale nie dojdą na wtedy co potrzebuje, więc ostatecznie powiem im w inny sposób.. Ale i tak się jaram [emoji7] a dziś przyjdą albumy dla rodziców z miłą wiadomością na końcu [emoji3059] zrobiliśmy sobie też pierwsze zdjęcia [emoji4]Zobacz załącznik 1138728Zobacz załącznik 1138729
Ale słodkie super pomysł w życiu bym na to nie wpadla

Teraz to nie problem ale np już po 7 miesiącu to się jakoś bałam wkuwać jak brzuch już był duży naciagalam skórę i w skórę bo miałam wrażenie że jeszcze coś u dziecka uszkodzę wiem że inne dziewczyny bały się kuc już duży brzuch to w udo wkuwaly

reklama
Ja też na heparynie, obniżony poziom białka s (trombofilia) + 2 poronienia. Wykluczony zespół antyfosfolipidowy. Co do brzucha, ja ściskam mocno wałeczek, tak że aż boli i bardzo delikatnie się wkuwam, potem jeszcze przytrzymuje. Na tą chwile siniaków brak, ale lewa strona boli dużo bardziej niż prawa o_O. W ogóle jestem po konsultacjach u dwóch hematologów, mam mutację MTHFR i PAI-1 i oboje stwierdzili, że to nie jest przesłanka do acardu i heparyny, ciekawe bo na forach każdy pisze, że same mutacje są przesłanką.
Też tak czytałam, ale kiedyś na forum nie pamiętam dokładnie jaki wątek, jak miałam wątpliwości i pisałam tam jak dostałam zastrzyki ,dziewczyny mi napisaly że heparyna w takiej dawce -0,4- zaszkodzić nie zaszkodzi , a może pomóc, a podobno jak już miało się 'przygode' z poronieniem i ma się chociaż mała mutacje to czytałam że lekarze przepisuje i tak w razie W.

Do góry