reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Ikasia super te spodenki i komplecik fajny i jak niedrogo wszystko śliczne ja też czakam na płeć już chyba bo też mam wszystko białe, kremowe ...

W PL będe dopiero we wrzesniu i tez zamierzam polatać po ciucholandach bede musiala kupić też kilka wiekszych ciuszków bo szybko z malutkim nie wrocimy a wiadomo przyda się wszystko :)

W takim razie i ja kupie taki śpiworek wpisałam na listę ze nakiem zapytania ale już skreślam znak :)

reklama
dziś oglądałam wózki w sklepie, Graco to model polecany przez panie sprzedawczynie.wizualnie ładny i cena bardzo mała 550zł za bliźniaczy wózek. ktoś wie czy to dobra firma?
a w necie znalazłam jeszcze taki wóz
Jane Twin Two +1 Gondola i Fotelik 2w1 Bliźniaki (3327216462) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
tylko teraz gdzieś w sklepie muszę go dorwać i oglądnąć ;)

co do śpiworka to nam się przydał. teraz mały z niego wyrósł i poszukuję większego, bo niemiłosiernie się odkrywa w nocy :/
niedrapki absolutnie na tak, szczególnie w szpitalu. mały tak się drapał że aż krew się lała, więc na czas szpitala tak, gdy się obetnie paznokcie już nie są potrzebne
Kasia, też lubię szaleć po lumpkach, spodenki z H&M przepiękne.

Ikasia sliczniusie ubranka :) TEż lubie latac lumpeksach :)

Vinga ja dla Nataniela mialam spacerówke z Graco i byłam nią zachwycona . Dla mnie rewelacja , dużo moich znajomych za moją namową kupowało wózki z tej firmy i tez były zadowolone :) Jak dla mnie i wizualnie i ze strony technicznej super sie sprawdzał:)

Dziewczyny a widzialyscie lub macie opinie cos wlasnie o wozku graco symbio, bo widziałam w sklepie i mi się nawet spodobal.....również mi się ostatnio spodobal quinny buzz....z tym ze pod warunkiem wymiany tego przedniego kolka na pompowane....chociaż i tak jakos zawsze wracam do x-landera:tak:
a i zauwazylam ze powinnam kupować dużo takich kaftaników zapinanych...żeby nie stresować się zakładaniem bluzeczki dziecku przez glowke:tak:

ja od początku małemu zakładam body przez głowę, jeszcze w szpitalu zaczęłam. to nic strasznego ;) dla mnie rzeczy z mnóstwem guzików czy zatrzasków są mega niewygodne do zakładania. także mało mam pajacyków. zawsze mały chodził w bodach i spodenkach i tak było i mnie i jemu wygodnie ;)

Witajcie,

jedna z dziewczyn na forum na Gazecie.pl wrzuciła świetny link do strony www, gdzie znajdują się informacje dotyczące szkodliwych składników w kosmetykach. Okazuje się że najwięcej konserwantów, barwników, polepszaczy i substancji zapachowych mają te kosmetyki, które powinny być
antyalergiczne.

Wklejam link do jednej z www: Sroka o.... czyli zapiski podwojonej:

W zeszłej ciąży stosowałam krem Fissan na rozstępy. Okazuje się że zawiera całą tablicę mendelejewa. A i do tego mało nie kosztuje.

Dziś jadę do Rossmanna po emulsję do brzucha z ich serii dla dzieci. Wg tej stronki ma prosty i naturalny skład.

Do twarzy i ciała polecam również glicerynę, którą za parę zł można kupić w aptece. Nakłada się na dłonie dosłownie kilka kropel, dodaje się odrobinę wody i gotowe, można wsmarować.

niedrapki- panie neonantolog w szpitalu zbeształa mnie jak gówniarza jak założyłam to malej....powiedziała że dziecko musi poznawać świat a jak kiedy jest skrępowane jakimś materiałem???

śpiworek- mam..ładny fajny ale moja córa nie lubiła jak ją coś krępowało od samego poczatku....dlatego wyszła 15 dni przed terminem bo nie miała jak już nogami fikać......i śpiworek wcale sie nie przydał..ale nie powiem drugi bąbel też go posmakuje...bo to świetne rozwiązanie na zimę.

body- przez głowę noworodkowi no ja sie nie odważylam bo skoro bardziej doświadczone babki w szpitalu tzn piguły dzieci ubierały tylko w koszulki i kaftaniki nic przez głowe no to ja taka zielonka wtedy w tych sprawach nie miałam odwagi....teraz też raczej nie odważe sie...ta głowka taka nie pewna...ale kto co woli...ja preferuję kaftaniki i nic co jest zapinane na plecach....wszystko sprzodu.

Ostatnia edycja:
reklama
podam przykład na temat artykułów z gazet ale tylko na prZykładzie tych co leżą w aptece, przychodniach. Sama pisałam artykuły na każdą porę roku tj. Wiosna, lato, jesień, zima. Nie jestem dziennikarką lub kimś podobnym pracowałam w biurze jednej z hurtowni farmaceutycznej. A że miałam ukończone studium kosmetyczne musiałam jeździć po aptekach w formie demokonsultantki. Sprawa ma się następująco: przychodzi do mnie kobieta i mówi Piszesz art. Skóra głowy wiosną i latem tu masz listę. Tam kosmetyki, ponumerowane od 1 do np. 8. I zaczyna się przekłamywanie kopiowanie zdań ze strony producentów na temat super kosmetyku i jakości itp. A czemu ponumerowane kosmetyki ponieważ na akcjach takich w aptece sponsorują aptekę np. W próbki, dziewczyny z marketingu dostają pełnowartościowe produkty, a Pani prezes nie tani upominek. Tak to produkt firmy "blabla" jest na liście numerem jeden w gazetce bardzo znanej sieci aptek w PL. Wciskanie na siłe ludziom drogich kosmetyków gdzie były na bazie kosmetyku z prawie najniższej półki cenowej. A do aptek jak nie znam magisterki nie wchodzę bo wiem od zaplecza jak są spychane kosmetyki. A nie tylko ja pisałam koleżanka obok po studiach informatycznych która wogóle nie patrzyła co je pisała na temat diet, płakała po nocach ale napisane być musiało. Ale nie neguję wszystkich sondaży ale ja wole właśnie pójść do rosmana wybrAć albo forum poczytać. Do dzisiaj serce mnie ściska jak panie miały problem z wypadaniem włosów i ja im wmawiałam że ten produkt jest najlepszy pomoże, a guzik jak babka ma problem z tarczycą, lub brak wit. W organiźmie nie pomoże szampon.

Do góry