reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Pustiszi, super choineczka :)
Mój K kupił dziś w Lidlu termometr na podczerwień medisana, ciekawa jestem, czy się sprawdzi... A może któraś z was też kupiła? Bo kojarzę, że już kiedyś były, ale wtedy zupełnie się nie interesowałam takimi rzeczami.

reklama
Antinetka jakiś miesiąc-dwa temu były ale w Biedronce i na necie wcale złych opinii nie miały, też na niego polowałam ale rozeszły się jak świeże bułeczki, w 4 sklepach byłam na drugi dzień i tylko karteczki w gablotce po nich zostały;-) A ile kosztuje w tym Lidlu? Oni podobno też mają jakościowo fajne rzeczy:) Szkoda że ostatnio kupiłam przez Allegro bo pewnie bym się zdecydowała:)

O jacie, już choinka! u nas ubieranie dopiero w wigilię więc jeszcze trochę poczekam

siva, ja właśnie nie mam komody i stąd te pomysły z organizerem, chyba go kupię bo to najfajniejszy, jaki znalazłam

no i mam teraz klina z tym monitorem, zastanawiam się cały czas...

Ikasia, ale planujesz to jakoś przykryć żeby się nie kurzyło?

A mnie dziewczyny zostala do kupienia kolyska. bo ciuchow mam multum. a kolyska ze wzgl bardziej organizacyjnych, bo jakos trzeba rozwiazac sytuacje, ze dzieci bedzie trojka a pokoje dziecinne 2.wiec lozeczko malej przeniesiemy do starszej siostry(obie lubia spac z kims w pokoju) a w pokoju malenstwa bedzie kolyska na kolkach.jest tu tez sofa,na ktorej spie ja-sie poswiecam dla dzieci;-)wic mysle,ze bedzie latwiej mi nocowac z taka "mobilna"kolyska, przystawie ja na noc do lozka. z mlodsza corka spalam w lozku, bo budzila sie w nocy z 7 razy i bylo mi wygodniej nie wstawac z lozka i miec ja przy sobie.ale zle sie z tym czulam, bo balam sie ze ja przydusze. wiec wersja z lozeczkiem(kolyska) obok lozka wydaje sie ok,bo podnosic pupy i rozbudzac sie w nocy nie bede musiala.
poza tym dla niuni brakowalo nam jakos kolyski, bo lubila bujanie i tak sie zastanawialismy,az mala urosla i na kolyske bylo za pozno.teraz kupimy juz za wczasu;-)

Ja i tak jestem juz w okolicy ostatnia z choinka :) ale u nas 1 stycznia juz nikt nie ma ... nawet sladu nie pozostawia wiec nacieszyc sie trzeba wczesniej :) w pl w wigilie ubieralismy :)

My tez juz pochionkowani...Tu od 1szego grudnia juz szalenstwo jest :)

Co do angelcare - ja mam z jedna plytka I chwale sobie ...juz zreszta pisalam...Ale chcialam napisac o tym termnomnetrze, bo ktoras dziewczyna napisala ze zle mierzy...Bo on jest bardzo czuly I wychwytuje wszystkie roznice...Wiem wlasnie bo tez myslalam ze zepsuty czy cos...Ale zauwazylam ze jak np. stoi na parapecie Zima to temp. w pokoju moze pokzaywac nawet 14-15st- jesli na dworze mroz. To samo jesli stoi blisko kaloryfera- wiadomo.
A jesli chodzi o funkcje to tak jak jagus pisala...Generalnie to tylko 3 funkcje: 1. monitor +niania, 2. sam monitor, 3. sama niania. A to pikanie tego aniolka to jest dzwiek z monitora oddechu. Jesli przestanie pikac to mozna od razu sprawdzic czy z dzidiza ok a nie trzeba czekac az do zalaczenia sie alarmu.
Aha I jeszcze jedna rzecz, czasem pojawiaja sie pojedyncze sygnaly alarmowe z monitora, np. jedno tylko pikniecie. I nie znaczy to ze niania jest popsuta czy cos...Chodzi tu o czulosc urzadzenia. Angelcare jes bardzo czuly I jesli dziecko sie wyjatkowo jakos ulozy na lozku (gdzies w samym wezglowiu albo calkiem z boczku to czasem poprostu monitor tak reaguje ze dziecka nie czuje....
My uzywamy juz ponad dwa lata I uwazam ze pieniadze byly dobrze wydane :) Zreszta teraz bedzie sluzyl nadal :)

anbas b Ty masz Mure prawda?? t gondola Ci sie tak kiwa do przodu I tyłu?:)

A I mam zagwozdkę...kupilma jeden ocieplacz z mysa o foteliku...t jet taki grubyyy polar...ale tak mysle, ze tez by mi sie przydał do gondoli, zeby dzieciak mial cieplej I przyjemniej...I sie zastaawiam...tak z czysto praktycznego punktu widzenia...czy wystarczy mi ten jden I będę go za każdym azem poprostu przedładać, czy zainwestowac w drugi, gubszy, taki wełniany, czyli jeszcze cieplejszy juz z przeznaczeniem do gondola I na spcery, a wiec dluzsze bycie na zewnatrz?

Pustiszi, Anbas - u mnie jak widziałyście, choinka już też:) i rzeczywiście po 3 stycznia nie można już wyrzucać, nikt tego nie zabierze, tylko karę się zapłaci, wiec jak człowiek chce się nacieszyć, to musi teraz...:)

reklama
My w tym roku maleńka sztuczna, ale nie nowa, taki straszka jeszcze z czasów męża kawalerki ;) W domu będzie żywa oj będzie :))

Co do kołyski ja bym sie przy Kubie bała że dziecko wywali z kołyską razem ;) a on już ponad 2 lata.

Ikasia ja mam kocyk polarowy z dziurami na pasy do fotelika ( bo mozna go rzopiąc i odkryć dziecko bez wyciągania go jak sie w aucie ciepło zrobi i mam śpiworek do gondoli ( był gratis z wózkiem ) też z dziurkami zeby można było do spacerówki wsadzić :)
A gondola ci sie buja na stelażu ? Czy osobno. bo teraz 90 % wózków ma tak ze gondola i fotelik ma też funkcje kołyski ( mój tak ma )

Do góry