reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

kasia - mi niania w zasadzie nie potrzebna. Monitor kupiłam pomimo tego, że na początku przeniosę się i będę spała w pokoju Zuzi :p Wolałam wyłożyć kaskę ale być spokojniejsza.

Anisen - ja nie chciałam do pieluchy :) Czytałam opinię i w szkole rodzenia też mówili, że lepszy pod materacyk :) Bo do pieluchy mogą się mi.in. same odczepić i niepotrzebnie stresować. Dodatkowo jak pielucha źle założona to sensor nie dotyka skóry dziecka, w związku z tym oddech nie zostaje wykryty i włącza alarm. Podobno też przemoczona pieluszka ma wpływ na to. Tak więc zdecydowałam się na płytki :)

reklama
Fotelik na stelazu to fajna sprawa nawet przy wyjsciu do lekarza czy na szybkie zakupy. No I wszedzie tam gdzie na krotko jedziemy samochodem. Nie trzeba pakowac dodatkowo gondoli a to tez jakies ulatwienie. Zreszta mamy po raz kolejny napewno sie ze mna zgodza ze przy dziecku to jest wystarczajaco duzo rzeczy do zabrania ze soba nawet na samo wyjscie do lekarza...hihihi....Wiec im mniej tym lepiej :)

Kurcze Anisen z ta siotsra to niezla wymowka jest. My jechalismy samochodem do Polski kiedy nasz Kubol mial 13 miesiecy. Podroz ponad 2500km +2x prom (dodam ze to w jedna strone:)) I dalismy rade. Wiadomo ze przerwy byly...Ale napewno nie co 200km :))))) bo bysmy w zyciu nie zajechali ;p Chyba siostra troche przesadza :)

Mi też się wydaje, że nie można przesadzać w żadną stronę. Wiadomo, nie można dziecka codziennie w tym wozić po kilka godzin, ale na pewno mu się też nic nie stanie, jak raz na kilka miesięcy pojedzie się w dłuższą podróż...

Kaha, ten Twój angelcare to ta płytka pod materac? można wiedzieć, ile kosztował?

Ostatnia edycja:
Ja dziecko zabieram do pl juz na wiosne bo plany sie zmieniaja i 1100 km i przeciez sie z dzieckiem przerwy robi.... Jak w tym roku jezdzilismy juz trzy razy to zawsze na parkingach takie maluszki byly i z belgii i holandii 2razy tyle co do nas :/ i krzywda sie nie dzieje ale wiem teraz ze to ja wole jechac do pl niz zeby ktos do nas przyjezdzal to wiem napewno....

Aaaa zapomnialam czy mialyscie problem z zalozeniem przescieradelka na przewijak ja walczylam walczylam ale nie daje rady mam dwa i jakby za male i to oba prrzewijaki nie sa wszystkie jednakowe ???? No albo ja juz sily nie mam albo mam skrzywione przescieradla :/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Pustiszi - tak to są płytki pod materac. Na allegro nówka za 300 zł. Chciałam używany, ale chodzą za ok 200 zl, no a gwarancji albo nie ma albo jest na pół roku. To wolałam dołożyć to 100 zł i kupić nówkę :) Tu jest aukcja. Zamówiłam wczoraj a dzisiaj już przyszło :)
MONITOR ODDECHU ANGELCARE AC300 2 PŁYTKI-wersja PL (3763766797) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

A co do prześcieradła to w jeszcze nie próbowałam założyć :D Powinny być wszystkie jednakowe. A w ogole nakupowalam tych prześcieradel a wczoraj w szkole rodzenia mi mówili, że lepiej sprawdzają się podkłady higieniczne. Bo dziecko lubi zrobić niespodziankę na prześcieradełko :p

Musisz tylko pamiętać ze za kązdym razem jak wyciągasz dziecko z łózeczka najpierw wyłączyć monito bo będzie wył .
Ja mam tan do pieluszki i chyba tylko raz mi wył bo sie odczepił ;) Ja bym nie pamiętała za każdym razem o tym ;)

siostra ma wymówki że ho ho . Najpierw bo ona w ciązy, potem dziecko małe, potem praca, potem lena nie lubi jeździć, co chwila coś ;) ponad 4 lata nie była u mnie. Ani na chrzcinach , ani na ślubie moim kościelnym . Ja sie zawzięlam i do niej nie pojadę póki ona do mnie nie zawita. bo już mam dosyć tego ze stale ja i ja a ona nic.

Ja miałam 3 prześcieradła przy obojgu i ani jednego podkładu na nie ;) i ani raz nie było niespodzianki :)) Teraz też nie kupuje podkładów ;) tylko taki do przewijania gdzieś na wyjeździe .

teraz kupiłam 2 pościele dla Kubusia na większą kołderkę :) mozna fajne znaleźć za rozsądną cenę :) nie trzeba wydwać gróry kasy. Mam po Kini pościel za 30 zł i mimo prania częstego, obsłużenia dwójki wygląda bardzo dobrze :))

ja w środku położyłam cieniusi kocyk podkład i próbowałam naciągnąć prześcieradło ale koc nawet grubości nie dodaje bo przeciez jest w środku nic jeszcze mój jak wróci spróbuje naciągnąć

tylko że czekam na niego bo mam wizyte u lekarza na 16.00 no ale jego nie widac nic czekam chyba lekki poślizg bede miała ;/

reklama
Do góry