reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Pustiszi, super choineczka :)
Mój K kupił dziś w Lidlu termometr na podczerwień medisana, ciekawa jestem, czy się sprawdzi... A może któraś z was też kupiła? Bo kojarzę, że już kiedyś były, ale wtedy zupełnie się nie interesowałam takimi rzeczami.

reklama
Antinetka jakiś miesiąc-dwa temu były ale w Biedronce i na necie wcale złych opinii nie miały, też na niego polowałam ale rozeszły się jak świeże bułeczki, w 4 sklepach byłam na drugi dzień i tylko karteczki w gablotce po nich zostały;-) A ile kosztuje w tym Lidlu? Oni podobno też mają jakościowo fajne rzeczy:) Szkoda że ostatnio kupiłam przez Allegro bo pewnie bym się zdecydowała:)

O jacie, już choinka! u nas ubieranie dopiero w wigilię więc jeszcze trochę poczekam

siva, ja właśnie nie mam komody i stąd te pomysły z organizerem, chyba go kupię bo to najfajniejszy, jaki znalazłam

no i mam teraz klina z tym monitorem, zastanawiam się cały czas...

Ikasia, ale planujesz to jakoś przykryć żeby się nie kurzyło?

A mnie dziewczyny zostala do kupienia kolyska. bo ciuchow mam multum. a kolyska ze wzgl bardziej organizacyjnych, bo jakos trzeba rozwiazac sytuacje, ze dzieci bedzie trojka a pokoje dziecinne 2.wiec lozeczko malej przeniesiemy do starszej siostry(obie lubia spac z kims w pokoju) a w pokoju malenstwa bedzie kolyska na kolkach.jest tu tez sofa,na ktorej spie ja-sie poswiecam dla dzieci;-)wic mysle,ze bedzie latwiej mi nocowac z taka "mobilna"kolyska, przystawie ja na noc do lozka. z mlodsza corka spalam w lozku, bo budzila sie w nocy z 7 razy i bylo mi wygodniej nie wstawac z lozka i miec ja przy sobie.ale zle sie z tym czulam, bo balam sie ze ja przydusze. wiec wersja z lozeczkiem(kolyska) obok lozka wydaje sie ok,bo podnosic pupy i rozbudzac sie w nocy nie bede musiala.
poza tym dla niuni brakowalo nam jakos kolyski, bo lubila bujanie i tak sie zastanawialismy,az mala urosla i na kolyske bylo za pozno.teraz kupimy juz za wczasu;-)

Ja i tak jestem juz w okolicy ostatnia z choinka :) ale u nas 1 stycznia juz nikt nie ma ... nawet sladu nie pozostawia wiec nacieszyc sie trzeba wczesniej :) w pl w wigilie ubieralismy :)

My tez juz pochionkowani...Tu od 1szego grudnia juz szalenstwo jest :)

Co do angelcare - ja mam z jedna plytka I chwale sobie ...juz zreszta pisalam...Ale chcialam napisac o tym termnomnetrze, bo ktoras dziewczyna napisala ze zle mierzy...Bo on jest bardzo czuly I wychwytuje wszystkie roznice...Wiem wlasnie bo tez myslalam ze zepsuty czy cos...Ale zauwazylam ze jak np. stoi na parapecie Zima to temp. w pokoju moze pokzaywac nawet 14-15st- jesli na dworze mroz. To samo jesli stoi blisko kaloryfera- wiadomo.
A jesli chodzi o funkcje to tak jak jagus pisala...Generalnie to tylko 3 funkcje: 1. monitor +niania, 2. sam monitor, 3. sama niania. A to pikanie tego aniolka to jest dzwiek z monitora oddechu. Jesli przestanie pikac to mozna od razu sprawdzic czy z dzidiza ok a nie trzeba czekac az do zalaczenia sie alarmu.
Aha I jeszcze jedna rzecz, czasem pojawiaja sie pojedyncze sygnaly alarmowe z monitora, np. jedno tylko pikniecie. I nie znaczy to ze niania jest popsuta czy cos...Chodzi tu o czulosc urzadzenia. Angelcare jes bardzo czuly I jesli dziecko sie wyjatkowo jakos ulozy na lozku (gdzies w samym wezglowiu albo calkiem z boczku to czasem poprostu monitor tak reaguje ze dziecka nie czuje....
My uzywamy juz ponad dwa lata I uwazam ze pieniadze byly dobrze wydane :) Zreszta teraz bedzie sluzyl nadal :)

anbas b Ty masz Mure prawda?? t gondola Ci sie tak kiwa do przodu I tyłu?:)

A I mam zagwozdkę...kupilma jeden ocieplacz z mysa o foteliku...t jet taki grubyyy polar...ale tak mysle, ze tez by mi sie przydał do gondoli, zeby dzieciak mial cieplej I przyjemniej...I sie zastaawiam...tak z czysto praktycznego punktu widzenia...czy wystarczy mi ten jden I będę go za każdym azem poprostu przedładać, czy zainwestowac w drugi, gubszy, taki wełniany, czyli jeszcze cieplejszy juz z przeznaczeniem do gondola I na spcery, a wiec dluzsze bycie na zewnatrz?

Pustiszi, Anbas - u mnie jak widziałyście, choinka już też:) i rzeczywiście po 3 stycznia nie można już wyrzucać, nikt tego nie zabierze, tylko karę się zapłaci, wiec jak człowiek chce się nacieszyć, to musi teraz...:)

reklama
My w tym roku maleńka sztuczna, ale nie nowa, taki straszka jeszcze z czasów męża kawalerki ;) W domu będzie żywa oj będzie :))

Co do kołyski ja bym sie przy Kubie bała że dziecko wywali z kołyską razem ;) a on już ponad 2 lata.

Ikasia ja mam kocyk polarowy z dziurami na pasy do fotelika ( bo mozna go rzopiąc i odkryć dziecko bez wyciągania go jak sie w aucie ciepło zrobi i mam śpiworek do gondoli ( był gratis z wózkiem ) też z dziurkami zeby można było do spacerówki wsadzić :)
A gondola ci sie buja na stelażu ? Czy osobno. bo teraz 90 % wózków ma tak ze gondola i fotelik ma też funkcje kołyski ( mój tak ma )

Do góry