reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Kaha sliczna ta hustawka taka dla ksiezniczki:)

Mi jeszcze pare rzeczy brakuje, ale ja na raty kupuje po troche w kazdym mscu. Wlasciwie fotelik i torba do wozka i jeszcze pewnei jakies *******ki , ktorych teraz nie kupilam.
A z takich bajerow jak bujaczek, maty to tez zostawiam dla dziadkow , rodziny , zeby mieli co kupic.

A jesli chodzi o smoczek, to rzeczywiscie polozne zazwyczaj nie zalecaja zeby dawac go maluszkom, ale ja naleze do tych , ktore nie maja cierpliwosci siedzenia caly dzien z dzieckiem na cycu a smoczek zawsze odciaga malucha na jakis czas i daje mozliwosc zrobienia czegokolowiek w domu.

reklama
pustiszi nam też....jak już coś to przeważnie kupuje sie tu ubranka....a tego po kuzynach młody ma milion wszystkiego. A na przykład taką matą dla bobasa nie pogardziłabym bo córa swoja pozostawiła w kawałeczkach...calkiem sie biedna posypała. A koszt jest i to nawet spory jak chce sie taka z bajerami jakimiś światełkami

Ja nie bede inwestowac w maty, bo to pewnie ktos kupi...ale zobaczymy..I tak Maly na poczatku nie bedzie uzywal...wiec jak nikt nie kupi to potem sie dokupi poprostu:)

A ja sie dzisiaj wkurzyam...czekam na ozdoby do pokoju Tymcia, maja przyjsc literki, obrazki, ramki, I kilka innych duperelkow...no I babka tydzien temu napisala mi ze wysyla paczke w srode...wczoraj okazalo sie ze wyslala ja dopiero w poniedzialek...dzwoni dzisiaj domofon, ze poczta...no to ja uradowanma, ze wkoncu przyjda...bo bardzo czekam na ta przesylke...otwieram, a tam listonosz z awizo...;/...I mowi mi ze paczka czeka na poczcie, I ze mam sama odebrac, bo on jest duza I on nie bedzie jej nosil..;/...no to pytam sie za co ja place, przeciez place za dostarczenie przesylkiIi mowie mu ze jestem w 8 miesiacu ciazy I ja mam nosic...a on do mnie na to, ze on nic nie poradzi, ze maja takie warunki pracy....noz szlag czlowieka moze traffic przeciez....I ja musze dymac na pcozte...a zeby bylo smiesznie, to moge ja odebrac dopiero popoludniu...matko jak mnie wku**** ta poczta....:crazy::baffled::baffled::baffled::crazy: dobrze, ze juz to ostatnia paczka...

diablica - noo ja też musze kupić fakt super mata to cena jest nie mała ale jak kupie teraz jak juz jestesmy w trybie zakupowym to pozniej juz jak bedzie ciut wiekszy to tylko te zabawki a to tez ceny powalają :eek: a Miki miał dostać w spadku ale jak sie okazało szwagier mowi ze jak jego mała przyczai ze bujaczka albo maty nie ma w salonie to dostaje nerwicy depresji i robi sie z niej bardzo agresywny glut ( bo teraz choruje ) no i bedzie miał swoje nowe a moze pozniej kolejna dzidzia kto wie :)

Odnośnie smoków mam takie zdanie jak Diablica i Anisen, Teraz nawet nie zamierzam kupować. Zależy mi na karmieniu piersią strasznie i nie chcę tego zaburzać. Starszej córci dałam jak skończyła m-c i nawet to było za wcześnie. Mała później nie za bardzo ssała cyca tzn, ssała do momentu kiedy szybko i ładnie leciało, a potem już jak trzeba było popracować to pluła ,odwracając główkę. Za godzinkę płacz bo znów głodna. Żałowałam straszliwie, że jej tego smoczka dałam. Teraz mam w planach w ogóle nie dawać, a jeśli już to co najmniej po 6 tygodniach jak będę pewna, że smoczek nie popsuje naszego cycania.
Starszej zabrałam smoczka jak skończyła roczek. Ale mówić to ja sobie mogę, maluch zweryfikuje, ale takie mam plany w każdym razie:tak:.

Milusia super zakupy

Ja w porównaniu z Wami jestem w tyle daleko za murzynami :-D. Ale czekam na l4 i wtedy zacznę szaleństwo.

Ostatnia edycja:
milusia ale super zakupy, cieszą takie łowy na pewno:tak:

kaha boska ta huśtawka, rewelacyjna! ja takich gadżetów full wypas nie kupuję, nie że bym nie chciała, ale dla mnie 500 zł to kupa kasy, no może kiedyś wygram w totka :-D poza tym liczę tak, jak dziewczyny na prezenty od rodziny;-), choć oczywiście nie tak kosztowne

Ikasia współczuję tych przygód z pocztą i paczką:-( mam nadzieję, że widok tych cudeniek Ci wynarodzi;-)

Moja rodzina tez narzeka,ze juz wszystko bede miala to nie beda mieli co kupic malemu:-) ale ja jestem z tych,ktore lubia planowac i byc przygotowane duuuzo wcześniej:p

Gratuluje udanych zakupow!:-)

Ikasia mielsimy ostatnio identyczna sytuacje, maz czekal na przesylke, doszla w terminie ale zamiast listonosz przyniesc ja do domu, a bylismy akurat caly dzien obydwoje to zostawil awizo, na poczcie to samo co u Ciebie, paczka za duza zeby listonosz ja nosil stad awizo, a wcale nie byla duza ani ciezka...to sie nazywa dostarczanie przesylek przez poczte:no:

reklama
Ja wczoraj dostalam paczuszke "niespodzianke" z polski :) Ale mi sie micha ucieszyla :-)
Mama z siostra zrobily I kupily duzo aptecznych rzeczy jak frida, oilatumy do kapania I mycia wloskow, jakies gaziki, sole fizjologiczne itd...dosc sporo ciuszkow juz ciut wiekszych (tak na 3-6 I 6-9 mies.), pieluchy flanelowe, tetrowe I mase roznych innych pierdulek :) Bylam w szoku ale jestem mega zadowolona :) oczywiscie kuba rowniez nie zostal pominiety :) z czego sie chlopina baaaardzo ucieszyl :) :):)

Do góry