reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Marika fajny wózeczek! A cena super! Ja mam w podobnym kolorze - to znaczy taki srebrny tylko wykończenia mam czarne a nie jak u Ciebie drewno podobne:-) Według mnie pasuje i do dziewczynki i do chłopca, no i mam nadzieje że nie będzie się szybko brudził - no przynajmniej w porównaniu z białym czy kremowym
Ale co nasze bąble już mają swoje bolidy i największy zakup chyba za nami:tak:

reklama
moje dzisiejsze szaleństwa::-D
kurtki ze spodniami na zimę dla chłopców*2,buty zimowe*2:-) (pare stów mniej:eek:)

I zakupy dla Zosiaka:
-Sukieneczka/tunika welurowa z bodami od spodu(szara w różowe kwiatuszki) do tego pół śpiochy też welurowe-kremowe z pszczółką:-)(zestaw drogo wyszedł,ale to w sumie jedyne ubrania które kupujemy jej nowe wiec nie poszkodowaliśmy na wyprawkę i kupiliśmy z wyższej półki:-))
-Czapeczka zimowa,rękawiczki
-6*pieluchy tetrowe
-zestaw do obcinania paznokci
-materac gryka kokos
-wkładki laktacyjne nuk(dobra cena bo 17zł za 2*30szt)
-prześcieradło nieprzemakalne,jakieś tam anty i coś tam
-rożek/becik
-wkład do kąpania(gąbka)
-emoilum
-podpaski poporodowe
-aspirator do noska
-smoczek uspakajacz
-gaziki jałowe
-linomag
-krem bambino
-aphtin(na pleśniawki)
-fiolet (do pępuszka pani mówiła ze najlepsze co może być)
-sól fizjologiczna

dla mnie zestaw małych opakowań kosmetyków do szpitala

Nawet nie chce patrzeć jak wygląda nasz stan kąta...:eek: jutro wymiana opon na zimowe:sorry: będziem jeść chleb z masłem:-D

Wszystko juz w sumie mamy,wózeczek oglądaliśmy i zamówimy w tym sklepie tutka, ale to w styczniu pewnie:tak:

Milusia ale zestaw :)) wow :)

Kosmetyków jeszcze nie kupuje, ani dla siebie ani dla malca. Za miesiąc wystarczy , bo w razie co to przecież mąz jest i najwyżej pojedzie do sklepu z listą ;) Na razie mysle jak tu M przekonać zeby już przetachał sofę z kuchni do pokoju bo malce maja spać razem na sofie rozkładanej a najmłodsze w łóżeczku. no i musi poskładać szafę z piwnicy i regał ;)
byle do sierpnia i do przeprowadzki :))

Pytałam panią w aptece o mleko(w sumie ona wszystko mi doradzała z działu apteka) i mówi że naprawde nie ma cona razie kupować,w szpitalu powiedzą jakie dawać i wtedy kupić:tak: Witaminy d i K tak samo,dopiero jak lekarz zleci proponowała kupić:tak:

Herbatkę na laktację kupujecie,czy wtedy kiedy będzie potrzebna? bo w sumie tylko jej nie mam:-D
I pytanie, kiedy sterylizujecie butelki,smoczki,laktatory??

Marika, sliczny jest ten wozek, w sumie nie widzialm wczesniej takich, bardzo mi sie podoba i cena tez fajna!!!

Milusia ja wczoraj na allegro zamowilam bardzo podobny zestaw rzeczy dla maluszka i siebie, czekam na przesylke pewnie jutro bedzie.
Bede jeszcze zamawiac ten zestaw, w koncu zdecydowalam sei ze kupie jedna koszule, bo druga juz mam no i pizame na pozniej do domu. AFRICA KOMPLET koszula i szlafrok karmiąca L-XL (3656429609) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
A butelki , laktator, smoczek to dopiero jak bede potrzebowac wysterelizuje, czyli jak juz bede z malym w domu, wczesniej nei widze sensu, zeby po sterelizacji lezalo i znow lapalo kurz.

Milusia niezły zestaw, ale jeżeli chodzi o wkład - gąbkę do kompania to nie jest ona dobrą decyzją. W gąbkę wsiąkają wszystkie brudy i zarazki. Jak dziecko zrobi kupkę, siku czy mu się uleje to wszystko wsiąka w tą gąbkę. To siedlisko bakterii. Tak mi też mówili w szkole rodzenia i w 100% się z tym zgadzam.

Ja wczoraj sterylizowałam (wyparzałam) butelki i smoczki :D Nie wiem czy to już ale wolałam teraz hehe
Nie kupiłam jeszcze herbatek laktacyjnych bo nie wiem czy się przydadzą:)

co do butelek , smoczków radzę nie sterylizować jeszcze chyba ze na 100% wiecie ze będziecie na mm . ale i tak bym sie wstrzymała jeszcze tak z miesiac. sterylizacja to raptem 10 minut i nie lot w kosmos. mąż sobie poradzi :)

dla mam cycowych smoczków nie dawajcie noworodkom bo ... to naprawdę zaburza rytm ssania. Moja Kinga była bez smoka wogóle, Kuba miał potrzebę ssania wielka to dostał ale dopiero po 3 miesiacu i smoczek zniknął przed ukończeniem roczku magicznie ;) Nam panie od laktacji tłukły to co chwila i wnerwiały sie jak mama cyucowa smoka pakowała do buzi malca.

a własnie herbatki miałam już do szpitala - ja miałam Hipa tą saszetkową bo bez cukru i bocianka

Milusia tez na szkole rodzenia u mnie mowili zeby nie kupowac tych wkladow do wanienki ze wzgledow higienicznych zalecali klasc zwykla pieluszke tetrowa na dno i prac aaaaaaaaaaaaaaleee to nie zmienia faktu ze łuuupy masz strasznie fajne:)) na pewno jestes zadowolona, mozesz nacieszyc oczko i masz poczucie bezpieczenstwa jesli chodzi o przygotowania;) super zakupy!

reklama
wiem dziewczynki że ta gąbka to skupisko "syfu" popiera w 100% to co napisałyście:tak: ale to tylko na sam początek by złapać "wprawe":-D i tak będę zawijać w pieluszkę a gabke porządnie suszyć,na poczatek wygodniej jednak nam będzie z nią:)

Taaaak dziewczyny nie moge sie nacieszyć zakupami co chwilę oglądam:-D

A ja smoczka już do szpitala wezmę,bliźniaki dostały praktycznie od poczatku i było ok,cyca super ssały:-) jak nie będzie chciałą to sama zakomunikuje:-D

Do góry