reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Cześć dziewczyny.
Mam pytanko dotyczące prania. :) Co jeszcze pierzecie oprócz ubranek? Pościel do łózeczka? Kocyki? pieluszki tetrowe?
I pranie robicie recznie czy w pralce? w temperaturze takiej jak na metkach?
:-)

reklama
Anbas - fajowo :) sezamie otworz sie ogoadanie nawet drobnostka cieszy :) suuuper niespodzianka

Ja pralam wszystko od skarpetek po rozek koce itd. Zalezy co nie przekraczalam 40* a takie delikatne jak kombinezon kocyki i wszyyko co puszyste na program pranie reczne chyba 30* zeby tylko zapach farby i nowosci wygonic a nie zagladam do metek bo nie chcialo by mi sie w tym miesiac siedziec

Ale myslicie że pieluchy tetrowe tez trzeba prac??/ ja wypralam ubranka,kocyki,rozki..ale pieluch nie pralam..przescieradlo i pościel prac będę..ale tym soe zajmę pewnie po wizycie stolarza;)

Ja jeszcze nic nie prałam, ale tak jak nam mówili np. w szkole tydzień temu, to pierze się wszystko z czym dzidziuś ma kontakt, no może ten wózek by ekstremalny był. Ale pościel, kocyki, pieluszki, ubranka czy rożek - jak najbardziej prać.

Ja tez piorę dosłownie wszystko co ma kontakt z dzieckiem,nie ważne że nowe, w pralce na 40st:tak:

IKasia jak najbardziej pieluchy w pierwszej kolejności prałam,bo dotykasz nimi buźki dziecka,a wiadomo kto tam łapami tego dotykał?:eek:Współczuję incydentu z pocztą,też bym się wkurzyła:baffled: kasę to wiedza jak brać i to nie mało...

Kupiłam 2 różowienne opaseczki dla Zosiaczka:-D jedna bardziej różowa od drugiej,słodziutkie:-D do jednej były 2 gumki do włosów z dziewczynką,to na razie mam se pożyczy:-D

reklama
ja też wszystko prałam, pieluchy jak najbardziej, no ale...bedę prała raz jeszcze, wrrrrrrrrr!

bo mi Garsonizda jeden zwrócił do Laurki łóżka, buuuuuuu, kocisko wstrętne!

nie no dobra, nie wstrętny, w rożku wygląda obłędnie, bo tam najczęściej się lokuje:)

Do góry