reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

zdecydowanie cyckonosz czarny:) ale ja narazie jeszcze nie kupilam...I w sumie nie wiem kiedy kupie:p generalnie dla siebie nie mam absolutnie nic:p:p...w listopadzie chce skompletowacv wyprawkę dla siebie:tak::tak:

dzisiaj bylam w sklepie I porównywalam te zwykle rogale do karmienia z tą z motherhood..i zdecydownie kupie tę z motherhood...ma duzooo lepsze wypelnienie I duzooo lepszy material...a roznica w sumie 20zl...

Bylam te z w smku...za kombinezonem...ale nie mieli rozmiaru 62, wiec pytam Pani, czy mogą mi sprowadzic...a ona ze nie ma takiej mozliwości...paranoja...:szok:

reklama
piszecie o byciu w "lesie" to na pocieszenie powiem wam, że my musimy do porodu wyremontować i umeblować całe mieszkanie :-p jako tako urządzić się w nowym mieszkaniu i boimy się, że do końca grudnia się nie wyrobimy. a w styczniu chcę już być tam, bo jakoś średnio podoba mi się wizja wielkiej przeprowadzki z noworodkiem ... ehhh tak w lesie to dawno nie byłam, zawsze na wszystko byłam wcześniej przygotowana i nie czuję się z tym dobrze teraz... rzeczy do kupienia też od groma mam... praktycznie wszystko dla siebie plus wszystko higieniczne dla małego...

spoko dziewuchy...ze wszystkim zdązymy:):) mam nadzieje...

Ja czutama wlasnie o masciach dla dziecka...I pewnie kupie zestaw: beaphanten I sudocream...choc jeszcze zastanawiam sie nad linomagiem na codzien...bo ma bardzo dobre opinie..podobnie jak beaphanten, tylko duzoo tanszy...

a znalazłam dzisiaj jeszcze cos takiego...I generalnie jest zachwalane..przynajmniej na pierwsze tygodnie...otulaczek:
Zobacz załącznik 588334

A I doradzcie mi co do koloru poduchy do karmienia:

niebieska czy niebieska w samochodziki?:Zobacz załącznik 588336Zobacz załącznik 588337

Ostatnia edycja:
Czikusia, nawet jak maleństwo będzie się uczulało, Ty możesz wykorzystać :) Powiem Ci, że w moim zawodzie, jak jeździłam na plany zdjęciowe to zużywałam tych chusteczek ilości hurtowe ;) Bo chusteczki do pupek dziecięcych są najlepsze do... zmywania makijażu :)

No spokojnei zdazycie ;**
ja wsumie za tydzien jade po wozek z fotelikiem a tak to zostalo to ubrania lozeczko plus do kupienia 2 poscielki(listopad) i koniec ,torba spakowana do szpitala,zeczy poukladane wyprasowne w komodzie wsumei sie ciesze bo ja juz nei mam sily ;OO ;(

Jeśli mogę coś dodać w kwestii chusteczek to zdecydowanie polecam pampersa te zielone chociaż jak były białe na promocji to i je kupowałam, jak dla mnie o wiele lepsze niz np. haggissy które uczulały pupę mojej córki. Tak samo pieluchy pampersy były dla nas najlepsze super cienkie miękkie i nie przepuszczały, dlatego teraz mam tez zamiar tylko takie zakupić.

z tym wózkiem co kupilam to wkurza mnie to ze ten kosz na zakupy troszke zawadza przednim kolom na manewrowanie bo jak nim wyjezdzam z ostrego dosc zakretu to czuc ze kola zawadzja o ten kosz ale mocniej sie popchnie i idzie hah.. cos pobombinuje z tym koszem..:p

Dziewczyny napewno zdazycie ;)

Mimo ze ja mam wszystko to tak naprawde tez bede miala przeprowadzke (znowu ) ale wiem ze juz tam zostane do porodu i co najmniej rok po porodzie... wiec tez mam wyzwanie XD

Wgl to ostatnio dowiedzialam sie ze dziewczyna mojego brata przyrodniego jest w ciazy gdzie ma termin na grudzien .. to jeszcze dzisiaj sie dowiaduje ze moja kolezanka tez jest w ciazy i ma termin na grudzien XD..

Mój P przychodzi i muwi ze kolega jej powiedzial ze ejst w 9 mies ciazy ja muwi jak to na kiedy termin no na grudzien to jak 9 mies?? muwie ze to tak jak ja :p w koncu róznica 2 tyg to niewiele heh..:p

Dziewczyny, my też nie mamy za dużo rzeczy, powoli wszystko kompletujemy...

Pochwalę się - dziś kupiliśmy tą karuzelkę rainforest używaną:))))

i zastanawiam się od kiedy ją zawiesić - bo w szkole rodzenia dziś mówili, że na początku nie powinno się bombardować maluszka za dużą ilością bodźców bo jego mózg nie nadąża z przetwarzaniem tego i dzidziuś się denerwuje, płacze itp...

reklama
Do góry