reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

zdecydowanie cyckonosz czarny:) ale ja narazie jeszcze nie kupilam...I w sumie nie wiem kiedy kupie:p generalnie dla siebie nie mam absolutnie nic:p:p...w listopadzie chce skompletowacv wyprawkę dla siebie:tak::tak:

dzisiaj bylam w sklepie I porównywalam te zwykle rogale do karmienia z tą z motherhood..i zdecydownie kupie tę z motherhood...ma duzooo lepsze wypelnienie I duzooo lepszy material...a roznica w sumie 20zl...

Bylam te z w smku...za kombinezonem...ale nie mieli rozmiaru 62, wiec pytam Pani, czy mogą mi sprowadzic...a ona ze nie ma takiej mozliwości...paranoja...:szok:

reklama
piszecie o byciu w "lesie" to na pocieszenie powiem wam, że my musimy do porodu wyremontować i umeblować całe mieszkanie :-p jako tako urządzić się w nowym mieszkaniu i boimy się, że do końca grudnia się nie wyrobimy. a w styczniu chcę już być tam, bo jakoś średnio podoba mi się wizja wielkiej przeprowadzki z noworodkiem ... ehhh tak w lesie to dawno nie byłam, zawsze na wszystko byłam wcześniej przygotowana i nie czuję się z tym dobrze teraz... rzeczy do kupienia też od groma mam... praktycznie wszystko dla siebie plus wszystko higieniczne dla małego...

spoko dziewuchy...ze wszystkim zdązymy:):) mam nadzieje...

Ja czutama wlasnie o masciach dla dziecka...I pewnie kupie zestaw: beaphanten I sudocream...choc jeszcze zastanawiam sie nad linomagiem na codzien...bo ma bardzo dobre opinie..podobnie jak beaphanten, tylko duzoo tanszy...

a znalazłam dzisiaj jeszcze cos takiego...I generalnie jest zachwalane..przynajmniej na pierwsze tygodnie...otulaczek:
Zobacz załącznik 588334

A I doradzcie mi co do koloru poduchy do karmienia:

niebieska czy niebieska w samochodziki?:Zobacz załącznik 588336Zobacz załącznik 588337

Ostatnia edycja:
Czikusia, nawet jak maleństwo będzie się uczulało, Ty możesz wykorzystać :) Powiem Ci, że w moim zawodzie, jak jeździłam na plany zdjęciowe to zużywałam tych chusteczek ilości hurtowe ;) Bo chusteczki do pupek dziecięcych są najlepsze do... zmywania makijażu :)

No spokojnei zdazycie ;**
ja wsumie za tydzien jade po wozek z fotelikiem a tak to zostalo to ubrania lozeczko plus do kupienia 2 poscielki(listopad) i koniec ,torba spakowana do szpitala,zeczy poukladane wyprasowne w komodzie wsumei sie ciesze bo ja juz nei mam sily ;OO ;(

Jeśli mogę coś dodać w kwestii chusteczek to zdecydowanie polecam pampersa te zielone chociaż jak były białe na promocji to i je kupowałam, jak dla mnie o wiele lepsze niz np. haggissy które uczulały pupę mojej córki. Tak samo pieluchy pampersy były dla nas najlepsze super cienkie miękkie i nie przepuszczały, dlatego teraz mam tez zamiar tylko takie zakupić.

z tym wózkiem co kupilam to wkurza mnie to ze ten kosz na zakupy troszke zawadza przednim kolom na manewrowanie bo jak nim wyjezdzam z ostrego dosc zakretu to czuc ze kola zawadzja o ten kosz ale mocniej sie popchnie i idzie hah.. cos pobombinuje z tym koszem..:p

Dziewczyny napewno zdazycie ;)

Mimo ze ja mam wszystko to tak naprawde tez bede miala przeprowadzke (znowu ) ale wiem ze juz tam zostane do porodu i co najmniej rok po porodzie... wiec tez mam wyzwanie XD

Wgl to ostatnio dowiedzialam sie ze dziewczyna mojego brata przyrodniego jest w ciazy gdzie ma termin na grudzien .. to jeszcze dzisiaj sie dowiaduje ze moja kolezanka tez jest w ciazy i ma termin na grudzien XD..

Mój P przychodzi i muwi ze kolega jej powiedzial ze ejst w 9 mies ciazy ja muwi jak to na kiedy termin no na grudzien to jak 9 mies?? muwie ze to tak jak ja :p w koncu róznica 2 tyg to niewiele heh..:p

Dziewczyny, my też nie mamy za dużo rzeczy, powoli wszystko kompletujemy...

Pochwalę się - dziś kupiliśmy tą karuzelkę rainforest używaną:))))

i zastanawiam się od kiedy ją zawiesić - bo w szkole rodzenia dziś mówili, że na początku nie powinno się bombardować maluszka za dużą ilością bodźców bo jego mózg nie nadąża z przetwarzaniem tego i dzidziuś się denerwuje, płacze itp...

reklama
Do góry