reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

fajne te Wasze zakupki :)

A ja wczoraj zgadalam sie z kolezanka i ma do sprzedania kołyske z Eddie Bauer firmy, jest cudna , jak sie dogadamy co do ceny to biore!!!:-) 560bbf1e7a5af109.gif

Załączniki

• 560bbf1e7a5af109.gif
    560bbf1e7a5af109.gif
    100,4 KB · Wyświetleń: 31
reklama
Komoda fajowa! Ja tesz szukam czego szerokiego wlasnie. Tyle ze jak chyba z samymi szufladami kupie bo o takie kombinowane tu ciezko. Pewnie zajade w weekend do ikei I tam cos wyszukam.

Kolyska tez cudna! Kurcze no! Dlaczego ja mam tak malo miejsca hihihi...Jak tak ogladam to wszystko bym chciala a postawic nie ma gdzie ;p :)

ja bym sie bała jak sie ma juz malca kołyski. Teraz to mówie ;) widziałam ostatnio co mój dwu latek potrafił zrobić bujając w takiej kołysce misia ;)
Kołyska śliczna :)) mozna na 3 miesiące postawić zamiast łózeczka ;) bo mniej wiecej tyle posłuży a potem zmaienić na łóżeczko ;)

mi tez sie marzyla kolyska ale jak pomyslalam ze moja luska wspina sie po eblach jak malpa i by mi malego wywalila to az serce mi zadrzalo, zrezygnowalam bedzie lozeczko i na maxa i tak trzeba pilnowac :(

sylka bardzo fajna twoj synek juz starszy madry to nei zrobi malemu krzywdy :)

Macie racje przy mlodszych bablach , moze byloby ryzykowne, ale mysle ze moj juz jest na tyle rozsadny, ze bedzie uwazal na dzidzie :)
A na kolyske pewnie nie zdecydowalabym sie pomimo, ze bardzo ale to bardzo zawsze mi sie podobaly, ze wzgledu na to ze krotko sluza, ale to po znajmosciach, z dowozem do domu, wiec chyba moge sobie na nia pozwolic:-)

Sylka śliczna :-) ale niestety na krótko...

Ja tylko powiem że mimo iż rozpływam się na widok kołyski maluszka bym do niej nie wsadziła... dlaczego? Chodzi o bujanie... Każda mama jest inna ale sama wychowywałam Konrada bez bujania i wiem jaki to komfort dla matki. Mały "bujał" się jak był w chuście kiedy chodziłam, często go tuliłam, nosiłam na rękach itp itd ale nigdy nie uczyłam go typowego bujania na rękach czy w wózku i dzięki temu w nocy czy w dzień odkładałam go do łóżka/łóżeczka i mały spał... moja mama mi opowiadała jak nauczyła mojego brata bujania w wózku i potem w nocy zamiast spać to bujała nogą wózek co raz bo mały kwilił że leży nieruchomo. A dla Konrada dawałam smoczka, buzi w czółko i spał - tak jest do teraz.

fifka ja tez nie zaczne bujac malego i od poczatku bedzie przyzwyczajany do halasu, bo luska niestety slabo spala jak bylo za glosno teraz maly bedzie mial glosna siostrzyczke i nie bd takiej mozliwosci ;) :tak:

Sylka znasz swoje dziecko :) Na pewno wiesz jak sie zachowuje i 4 latek potrafi już być mniej szalony ;) Dwu latkowi bym ani grama nie ufała ale cztero mozna już wytłumaczyć troszkę ;)
oj ja pamiętam jak pilnowałam Kingi jak sie Kuba urodził ( Kinga miała rok i 7 miesięcy) i ani na chwilkę nie zostawała z małym sama :) Ale i tak w kołysce nie upilnujesz. My byliśmy karczmie gdzie stały kołyski. Kuba zapakował do niej misiaka , siedzieliśmy tuz obok. Najpierw bujał, potem zaglądał tylko i zanim oboje zdążyliśmy polecieć to wywalił kołyskę na siebie ;) Mniej wiecej taka ;) bo próbował do niej wleźć ;) czy go to przestraszyło ? a skąd , chwilkę później próbował tej samej opcji.

reklama
Wiecie co ostatnio tak mysle bo piszecie duzo o starszym rodzenstwie jak reaguja na brzuszki etc. To ja juz chce drugie jakby tak dolozyc drugiego do tego pierwszego wyjac pierwszego drugi by rosl kurde strasznie mnie napadlo ....

Do góry