reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Jeśli masz progi to bez sensu...ja też w domu nie miałam -jedynie u dziadków własnie bo ta było bardzo dużo otwartej przestrzeni. A tak uczył się chodzić w domu ze mną albo sam

Aha i dziecko nie uczy się chodzić przez chodzika... to po prostu zabawka...

reklama
Tez tak mysle bo jak wyjdzie z chodzika to klapnie na pupe i tyle z jego chodzikowania. Nic to jednak rezygnuje kupimy "pchacza stajacza podpieracza"

Chodzik tak ale z glowa tak jak fifka mowi, ja jednak nie mialam ani przy chlopcach I teraz tez nie bedzie.
Jeszcze tez zalezy np. Kiedy zaczynamy wkaldac dziecko do chodzika. Bo jedno dziecko ma 9 miesiecy I samo chodzi a drugie dopiero samo siada.
Np. Moj Alex wstawal sam na nogi jak mial 4 miesiace, podciagal sie czego sie dalo. jak mial 9 miesiscy chodzil.
A sa rodzice co dziecko wsadzaja do cbodzoka bo jest napisane ze np. Od 6 miesiaca. A maluch wygina stupki tak ze na kostkach staje... Widzialam filmiki maluchow na youtubie. Tak wiec wzzystko z glowa. Trzeba pozwolic dziecku samemu nauczyc sie wstawac, siadac..a nie ciagac za raczki itd.

my też mamy pchacza i młoda do tej pory jak go namierzy na pięterku to bawi sie jak roczniak hehe...dobra sparawa jak ma bajery jakieś przyciski czy groszki w kulkach....nasz był odkupiony używany i dobrze bo tak jak pisze fifka dziecko jak juz naucy sie chodzić to chce samo i pchacz idzie w kąt...ale tak jak mowie jak schowasz a potem za miesiac albo dwa wyjmiesz to jak nowa zabawka sie bawi hehe

Bratanica mojego R w maju nskonczyla rok ale sama chodzi jakis miesiac i ciagle wlasnie stala przy tym pchaczu bawila sie i w koncu jak byla gotowa sama ruszyla i miala samochodzik z raczka tez tylko pchala fakt porozbijała sie bo upadala ale bez chodzika to juz postanowilam nie odkupuje ;)

Wprawdzie to nie zakupy, ale...
Ha, wiecie co, dochodzę do wniosku, że gumtree jest wspaniałe :) Zaglądam na tam na ogłoszenia "oddam za darmo" i szaleję :)
Wczoraj byłam umówiona z jedną kobieciną pod Warszawą na odbiór bujaczka dla dzidzi :) Okazało się, że prócz bujaczka przygotowała nam całą torbę ciuszków dla dziewczynki/unisexów (masakra, chyba z 5kg ciuchów), kilka zabawek, kilka par butów, nowiutkie smoczki, kubek niekapek, sztućce dla malucha, filmy na dvd dla dziecka, parasolkę do wózka, 3 paczki wkładek laktacyjnych, paczkę pampersów, 3 paczki proszku do prania dla bobasów :szok: Normalnie szok.... Jak to zobaczyłam, zdębiałam. I to wszystko za darmo... Nic nie chciała. Ani złotówki... Dobrze chociaż, że wzięłam pluszaka dla jej córci w ramach "dziękuję" :)
I jeszcze jak wychodziliśmy, powiedziała, że jak czegoś nie będą używać i jak córka ich z czegoś wyrośnie to zadzwonią :D

A w sobotę spotykam się z inną panią, od której dostanę śpiworek dla dzidzi :)

Zakochałam się w tym gumtree. I polecam Wam dziewczyny :)

Super pomysl i tez bym sie na to skusila tylko niestety widze, ze ludzie z mojego miasta nie sa tacy chetni by oddac cos za darmo:(:)P

u mnei tez jakoas nie bardzo chca oddwavc ;( :)
a co do chodizka moja luska miala go dopiero zesmy kupili jak zaczynala chodzic i byla bardzo silna i stabilna a nei wiotka na w nim nie siedziala praktycznie tylko stala i sama szla bo niektore maluchy siedza w tym siedzonku i ptrzebieraja nozkami i caly ciezar na bioderka idzie i wgl to ja uwaxzam jak fifka do pol godziny a nei na caly dzien

dziewczynki male glosowanie...zastanawiam sie nad dwiema karuzelami na łóżeczko:

pierwsza--z seri mamas&papas...dokladnie z tej serii mamy cala posciel, wiec idealnie by pasowala..koszt 200zł, ma pozytywki
hh.jpgimages.jpg

druga--z fisher price...z projektorem..pozytywka...
j.pngtylko mniej pasujaca do wystorju pokoiku...

Załączniki

• hh.jpg
    hh.jpg
    4,7 KB · Wyświetleń: 19
  • images.jpg
    images.jpg
    5,6 KB · Wyświetleń: 23
  • j.png
    j.png
    30,2 KB · Wyświetleń: 30
reklama
Do góry