reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Jeśli masz progi to bez sensu...ja też w domu nie miałam -jedynie u dziadków własnie bo ta było bardzo dużo otwartej przestrzeni. A tak uczył się chodzić w domu ze mną albo sam

Aha i dziecko nie uczy się chodzić przez chodzika... to po prostu zabawka...

reklama
Tez tak mysle bo jak wyjdzie z chodzika to klapnie na pupe i tyle z jego chodzikowania. Nic to jednak rezygnuje kupimy "pchacza stajacza podpieracza"

Chodzik tak ale z glowa tak jak fifka mowi, ja jednak nie mialam ani przy chlopcach I teraz tez nie bedzie.
Jeszcze tez zalezy np. Kiedy zaczynamy wkaldac dziecko do chodzika. Bo jedno dziecko ma 9 miesiecy I samo chodzi a drugie dopiero samo siada.
Np. Moj Alex wstawal sam na nogi jak mial 4 miesiace, podciagal sie czego sie dalo. jak mial 9 miesiscy chodzil.
A sa rodzice co dziecko wsadzaja do cbodzoka bo jest napisane ze np. Od 6 miesiaca. A maluch wygina stupki tak ze na kostkach staje... Widzialam filmiki maluchow na youtubie. Tak wiec wzzystko z glowa. Trzeba pozwolic dziecku samemu nauczyc sie wstawac, siadac..a nie ciagac za raczki itd.

my też mamy pchacza i młoda do tej pory jak go namierzy na pięterku to bawi sie jak roczniak hehe...dobra sparawa jak ma bajery jakieś przyciski czy groszki w kulkach....nasz był odkupiony używany i dobrze bo tak jak pisze fifka dziecko jak juz naucy sie chodzić to chce samo i pchacz idzie w kąt...ale tak jak mowie jak schowasz a potem za miesiac albo dwa wyjmiesz to jak nowa zabawka sie bawi hehe

Bratanica mojego R w maju nskonczyla rok ale sama chodzi jakis miesiac i ciagle wlasnie stala przy tym pchaczu bawila sie i w koncu jak byla gotowa sama ruszyla i miala samochodzik z raczka tez tylko pchala fakt porozbijała sie bo upadala ale bez chodzika to juz postanowilam nie odkupuje ;)

Wprawdzie to nie zakupy, ale...
Ha, wiecie co, dochodzę do wniosku, że gumtree jest wspaniałe :) Zaglądam na tam na ogłoszenia "oddam za darmo" i szaleję :)
Wczoraj byłam umówiona z jedną kobieciną pod Warszawą na odbiór bujaczka dla dzidzi :) Okazało się, że prócz bujaczka przygotowała nam całą torbę ciuszków dla dziewczynki/unisexów (masakra, chyba z 5kg ciuchów), kilka zabawek, kilka par butów, nowiutkie smoczki, kubek niekapek, sztućce dla malucha, filmy na dvd dla dziecka, parasolkę do wózka, 3 paczki wkładek laktacyjnych, paczkę pampersów, 3 paczki proszku do prania dla bobasów :szok: Normalnie szok.... Jak to zobaczyłam, zdębiałam. I to wszystko za darmo... Nic nie chciała. Ani złotówki... Dobrze chociaż, że wzięłam pluszaka dla jej córci w ramach "dziękuję" :)
I jeszcze jak wychodziliśmy, powiedziała, że jak czegoś nie będą używać i jak córka ich z czegoś wyrośnie to zadzwonią :D

A w sobotę spotykam się z inną panią, od której dostanę śpiworek dla dzidzi :)

Zakochałam się w tym gumtree. I polecam Wam dziewczyny :)

Super pomysl i tez bym sie na to skusila tylko niestety widze, ze ludzie z mojego miasta nie sa tacy chetni by oddac cos za darmo:(:)P

u mnei tez jakoas nie bardzo chca oddwavc ;( :)
a co do chodizka moja luska miala go dopiero zesmy kupili jak zaczynala chodzic i byla bardzo silna i stabilna a nei wiotka na w nim nie siedziala praktycznie tylko stala i sama szla bo niektore maluchy siedza w tym siedzonku i ptrzebieraja nozkami i caly ciezar na bioderka idzie i wgl to ja uwaxzam jak fifka do pol godziny a nei na caly dzien

dziewczynki male glosowanie...zastanawiam sie nad dwiema karuzelami na łóżeczko:

pierwsza--z seri mamas&papas...dokladnie z tej serii mamy cala posciel, wiec idealnie by pasowala..koszt 200zł, ma pozytywki
hh.jpgimages.jpg

druga--z fisher price...z projektorem..pozytywka...
j.pngtylko mniej pasujaca do wystorju pokoiku...

Załączniki

• hh.jpg
    hh.jpg
    4,7 KB · Wyświetleń: 27
  • images.jpg
    images.jpg
    5,6 KB · Wyświetleń: 32
  • j.png
    j.png
    30,2 KB · Wyświetleń: 36
reklama
Do góry