reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Ikasia, wspominasz o zestawie. Czy lepiej faktycznie brać zestaw od razu, czy kupić osobno? Bo ja np. mam tak, że nie zawsze mi pasuje fotelik, jaki ma dany zestaw. Chciałabym na 100% Maxi Cosi, a czasem dają jakieś dziwne, tej samej firmy, co wózek (co to warte?) albo w ogóle jakieś prawie "no name".

reklama
Ikasia to ten zielony nie?? My kupujemy dokładnie ten sam!! :-D Śliczny jest! Ale ja zamawiam tylko w wersji spacerowej. Gondola mi nie jest potrzebna a Fotelik mam po Konradzie :tak:

Antinetka na stronach znajdziesz czy do twojego wybranego wózka będzie fotelik Maxi Cossi pasował :-) do większości pasują!

Fifka nie zielony...my bierzemy kolor limited...to jest ten:
xa.pngxaa.jpg

Taki brązowy....zielony tez fajny, chociaz troszke za bardzo jaskrawy dla mnie I podobno do takich kolorów muszki I owady lecą bardzo...
antinetka u mnie do tego wybranego zestawu jest dodawany wlasnie maxi cosi:)

Załączniki

• xa.png
    xa.png
    27,4 KB · Wyświetleń: 36
  • xaa.jpg
    xaa.jpg
    6,6 KB · Wyświetleń: 25
Ikasia ja mam ten mój tako w takim samym zielonym kolorze i nie zauważyłam zeby cokolwiek do tego koloru leciało... Ja lubię kolorki, podoba mi się niebieski jeszcze ale chciałabym mieć wymienne elementy miedzy tymi wózkami, bo mam na przykład zieloną torbę na akcesoria z Tako... folie przeciwdeszczową (wiem ze w komplecie jest ale ja potrzebuje drugiej na dostawkę), gondolkę miekką (jak rozłożę spacerówkę na płasko mogę jej użyć. itp. Te dwa wózki będę miała niemal w identycznym kolorze.

http://img13.tablica.pl/images_tablicapl/84064405_1_644x461_wozek-tako-easy-rider-tanio-radom.jpg
http://megaurwis.pl/xlander/xa/6.jpg

a dziewcyznki, jak z materacem...bo to chyba dośc ważna kwestia..jaki najlepiej..pianka, kokos..gubie sie w tym...:p

A I zastanawiam sie nad kosmetykami...I chyba wybirę albo hipp albo nivea...podobno najmniej uczulen...

I zakupię jedną butelkę dr browna...bo tez podobno super..:tak::tak:

Jesli chodzi o kosmetyki to ja od samego poczatku zamierzam typowo antyalergicznych uzywac, bo przy mojej alergii bede sie raczej bała u malej stosowac czegokolwiek. Jeszcze skonsultuje to napewno z lekarzem. Nie jest powiedziane, ze mała odziedziczy po mnie, ale lepiej chuchac na zimne;)

Ikasia ja na allegro za 900zł kupuję ale spacerówkę z akcesoriami. :tak: Gondola mi nie potrzebna... bo na zimę w razie czego mam Tako który na śniegi jest super... a wiosną i latem już będę albo w chuście albo w spacerówce na płasko wozić... (Konrad może z 2-3 razy był w gondoli...) w sumie 500zł zaoszczędzę a przecież jeszcze dostawkę dla Konrada muszę kupic (u nas też jest taka promocja w smyku tylko nie wiem czy to na całość z gondolą czy nie)

Co do materaca ja mam Gryca, kokos i pianka :-D Czyli taki full serwis... na allegro kupowałam z łóżeczkiem i nie narzekałam ani ja ani mały :-) A kosmetyki to u nas jak kiedyś pisałam ten sam zestaw dla Adriana szykuję: Jonsons Baby 3w1 i oliwka. Później w 3 miesiącu życia oliwkę zmieniłam na balsam Nivea i teś cię sprawdził. Żadnych uczuleń, łuszczącej się skóry itp... im mniej tego na skórze tym lepiej...

Tina moja lekarz ma co do tego inne zdanie... takim przyzwyczajaniem skóry do antyalergicznych rzeczy- typu emolity - można włąśnie alergię wywołać jak z czasem postanowisz zmienić płyn..

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry