reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

no fakt, ze tańsze na allegro, ale trzeba doliczyc koszt przesyłki, I wychodzi w sumie różnica1-2zł...tylko zastanawiam sie czy zostać przy jednej firmie TT, bo z nich też jest antykolkowa....
A co do rogala, to ja już mam, ale jeszcze go nie używam....narazie bez problem spie na brzuchu...bo tak mi najwygodniej:)

reklama
Ja też tak robiłam. Znalazłam gościa który miał prawie wszytko i dzięki dużym zakupom akurat wysyłkę kurierem wyszła mi gratisowa! :-D

jeden sprzedawca na allegro-podpisuję się
Ikasia-butelki dr brown polecam w 100%. Olka strasznie dużo ulewała. Zwracała ponad połowę tego co zjadła no i zaczęła mi chodnąć (mówię tu o pierwszych 3-4 tygodniach życia). Nie najadała się moim pokarmem i po dwóch testach mleka siadło nam wreszcie NAN PRO HA (Nestle). Najpierw była butelka Avent ale wszystko się unormowało dopiero przy butelce dr brown. Miałam małą i dużą. Muszę przy tym powiedzieć, że szukałam sama rozwiążań na włąsną rękę, bo jakoś nikt mi pomóc nie umiał.

Ikasiu wg mnie szkoda pieniędzy. No chyba, że zakładasz z góry, że nie będziesz karmić piersią. Tym bardziej, że już jedną butlę z TT masz, to spokojnie wystarczy. Najwyżej jak się maluch urodzi i będzie jakieś problem z karmieniem to dokupisz.
Moja starsza była zupełnie antybutelkowa. Kupiłam w ciąży dwie z TT i leżą się i kurzą.

Popieram Hope... ja dostałam dwie butelki z aventu (nowe... w jakiejś promocji) i w sumie prawie ich nie użyłam (tyle co pare razy herbatki troszkę dałam bo Konrad też anty butelkowy...) Dopiero jak skończyłam karmić to wypróbowałam butelkę TT i się sprawdziła (kształtem przypomina sutek i ona podrasowała synkowi.

Teraz kupie jedną małą butelkę TT i nic więcej bo to bez sensu kupować tego więcej jak się karmi piersią.

Swoją drogą muszę poszukać laktatora czy w ogóle jest w komplecie... Bo to urządzenie było mi bardo potrzebne...

ja mam laktator TT, bardzo szybko się "wyrabia" i zaczyna słabo ściągać. i wkurzało mnie to że nie można go całkiem rozłożyć, żeby porządnie umyć :no:
powiedzcie mi, czy kupować nowe butelki dla młodego? czy wyparzyć po starszaku? małe mam odłożone i schowane, Nat teraz tylko z dużych pije.

Vinga ja butelki zostawiam po Konradzie (tyle że małych nie mam... tylko te duże) ale smoczki kupie nowe. Jedynie plastiki wykorzystam po wyparzeniu. :tak:

Ja mam ręczny laktator Aventa! I byłam mega zadowolona! Dobrze ciągnął, nie ranił sutków i ogóle łatwy był do wymycia (rozkładał się na części pierwsze) Przy Konradzie na samym początku karmiłam go tylko jedną piersią na posiłek i z tej drugiej ściągałam pokarm i po całym dniu mroziłam (ok.100-150ml na spokojnie tego było na dzień) W zamrażarce (jeśli ma poniżej 18 stopni) może leżeć 6 miesięcy i było jak znalazł kiedy zaczęłam troszkę Konrada dokarmiać i przyzwyczajać do butelki. No i przydało się kiedy gdzieś wychodziłam.

reklama
Vinga to mnie nie pocieszylas bo ja juz kupilam reczny laktator z tt plus mala buteleczka ;((, a apropo to ja dla dzidzi kupilam nowe butelki bo dla lucji mam z aventa to sa juz brzydkie i zrysowane a ona jak jeszcze bedzie z nich teraz pila to chocho nie przetrwaja ;(

Do góry