reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

no fakt, ze tańsze na allegro, ale trzeba doliczyc koszt przesyłki, I wychodzi w sumie różnica1-2zł...tylko zastanawiam sie czy zostać przy jednej firmie TT, bo z nich też jest antykolkowa....
A co do rogala, to ja już mam, ale jeszcze go nie używam....narazie bez problem spie na brzuchu...bo tak mi najwygodniej:)

reklama
Ja też tak robiłam. Znalazłam gościa który miał prawie wszytko i dzięki dużym zakupom akurat wysyłkę kurierem wyszła mi gratisowa! :-D

jeden sprzedawca na allegro-podpisuję się
Ikasia-butelki dr brown polecam w 100%. Olka strasznie dużo ulewała. Zwracała ponad połowę tego co zjadła no i zaczęła mi chodnąć (mówię tu o pierwszych 3-4 tygodniach życia). Nie najadała się moim pokarmem i po dwóch testach mleka siadło nam wreszcie NAN PRO HA (Nestle). Najpierw była butelka Avent ale wszystko się unormowało dopiero przy butelce dr brown. Miałam małą i dużą. Muszę przy tym powiedzieć, że szukałam sama rozwiążań na włąsną rękę, bo jakoś nikt mi pomóc nie umiał.

Ikasiu wg mnie szkoda pieniędzy. No chyba, że zakładasz z góry, że nie będziesz karmić piersią. Tym bardziej, że już jedną butlę z TT masz, to spokojnie wystarczy. Najwyżej jak się maluch urodzi i będzie jakieś problem z karmieniem to dokupisz.
Moja starsza była zupełnie antybutelkowa. Kupiłam w ciąży dwie z TT i leżą się i kurzą.

Popieram Hope... ja dostałam dwie butelki z aventu (nowe... w jakiejś promocji) i w sumie prawie ich nie użyłam (tyle co pare razy herbatki troszkę dałam bo Konrad też anty butelkowy...) Dopiero jak skończyłam karmić to wypróbowałam butelkę TT i się sprawdziła (kształtem przypomina sutek i ona podrasowała synkowi.

Teraz kupie jedną małą butelkę TT i nic więcej bo to bez sensu kupować tego więcej jak się karmi piersią.

Swoją drogą muszę poszukać laktatora czy w ogóle jest w komplecie... Bo to urządzenie było mi bardo potrzebne...

ja mam laktator TT, bardzo szybko się "wyrabia" i zaczyna słabo ściągać. i wkurzało mnie to że nie można go całkiem rozłożyć, żeby porządnie umyć :no:
powiedzcie mi, czy kupować nowe butelki dla młodego? czy wyparzyć po starszaku? małe mam odłożone i schowane, Nat teraz tylko z dużych pije.

Vinga ja butelki zostawiam po Konradzie (tyle że małych nie mam... tylko te duże) ale smoczki kupie nowe. Jedynie plastiki wykorzystam po wyparzeniu. :tak:

Ja mam ręczny laktator Aventa! I byłam mega zadowolona! Dobrze ciągnął, nie ranił sutków i ogóle łatwy był do wymycia (rozkładał się na części pierwsze) Przy Konradzie na samym początku karmiłam go tylko jedną piersią na posiłek i z tej drugiej ściągałam pokarm i po całym dniu mroziłam (ok.100-150ml na spokojnie tego było na dzień) W zamrażarce (jeśli ma poniżej 18 stopni) może leżeć 6 miesięcy i było jak znalazł kiedy zaczęłam troszkę Konrada dokarmiać i przyzwyczajać do butelki. No i przydało się kiedy gdzieś wychodziłam.

reklama
Vinga to mnie nie pocieszylas bo ja juz kupilam reczny laktator z tt plus mala buteleczka ;((, a apropo to ja dla dzidzi kupilam nowe butelki bo dla lucji mam z aventa to sa juz brzydkie i zrysowane a ona jak jeszcze bedzie z nich teraz pila to chocho nie przetrwaja ;(

Do góry