reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

a ja mam i sterylizator, wyparzałam w nim butelki, gryzaki, smoczki itp i mam podgrzwacz bo moja córka często w nocy piła a nieanwidziła zimnego ;) a potem kubie niania odgrzewała moje mleko w nim w dzień. Nie żałuje żadnego zakupu :))
Wózki mam dwa : wielki tako i mała spacerówko - parasolkę lirę. Oba używane. Do tako mama dostawkę siedzącą.
Ja sobie sama radzę teraz to i poradzę sobie z trójką ;)

reklama
No widzicie dziewczyny kazdej co innego sie przydaje wiec trzeba zachowac zdrowy rozsadek ;)
Anisen jasne ze dasz rade ty silna babka jestes , widac ze mama z powolania ;)
Klepsydra my kupujemy mutsy transporter z owodu na niska wage ale tez przy malej mi sie sprawdzil, oczywiscie kupimy uzywany bo nas nie stac na nowy hehe :)

dla mnie sterylizator to super rzecz, chyba cholery bym dostała czekając aż się woda zagotuje. ale jakbym miała kupić za 70 czy 90 zł to nigdy nie dokonałabym zakupu. ja kupiłam spore pudełko hermetyczne (takie do mikrofali) i mam sterylizator za 7 zł.
podgrzewacza nie mam i dla mnie to rzecz niepotrzebna.
wózek podwójny peg perego to nasz typ jednak

teraz mam implasta duży ale z niego nie korzystamy odkąd Nat przesiadł się do spacerówki, więc jeździmy maclarenem techno

peg pergo duettte są fajne ale kurcze głęboko - spacerowy strasznie drogi :(

Tylko jak będziesz kupować to kup ten na wyższych kołach bo ten na tych malutkich strasznie cięzki w sterowaniu( miałam okazję pojeździć nim troszkę)

Ostatnia edycja:
To zależy jak się karmi... bo może jakbym karmiła butelką od urodzenia to byłyby te sprzęty bardziej przydatne... i tak do pół roku mój syn nie znał butelki i był tylko na cycu (ot czasami herbatkę koperkową popił... ale to ile...) i ani sterylizator ani podgrzewacz nie był mi potrzebny - zgadzam się z Blue mikrofala to jest to! Nawet jak dokarmiałam Konrada jak miał jakieś 7-8 miesięcy to zawsze butelkę z wodą na 30 sekund do mikrofali, dodawałam mleka i jazda! Szybko i sprawnie..

Co do wózka to my chcemy kupić ostatecznie X-Landera x-Move lub X-s i do tego dostawkę tą
Buggypod
. Bo wyszło że zaczeli remontować drogę przed domem i będę miała po całości asfalt bez piachu. Z podwójnego zrezygnowałam bo Konrad coraz częściej lubi spacerować sam i choć na razie dużo nie przejdzie to już widzę że za rok będzie chciał na pewno więcej chodzić.

Tą dostawkę ja mam ;) wersję IO ;) sa trzy wersje rózniące sie wysokością mocowania. Nie pamiętam która pasuje do tego X-landera ale bez problemu sprzedawca Ci pomoże :))
Moja Kinga ma 3 latka a jeszcze czasem wraca z jakiejs wyprawy w tej dostawce ;)

reklama
Teraz będziesz miała dla synka tą dostawkę :-D Nie no musiałam pomyśleć nad czymś do siedzenia bo Konrad lubi wózek i na pewno będzie chciał siadać, zwłaszcza że ja lubie daleko chodzić. No i z mężem podjeliśmy taką decyzję :tak:

Do góry