reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Fifka dziekuje chodzilo mi o sportowe :) a w jakiej cenie sa u was za sztuke? ja tez z dady uzywam ale tylko zielone bo inne sa za mokre :) a ogolnie teraz po siusiu jej nie wycieram chusteczka a po kupie ja myje odrazu bo bym zbankrutowala na chusteczki :)

reklama
Fifka na chusteczkach bynajmniej tych co ja mam to nie widzę dat ważności:szok: chyba ze mi na wzrok padło. Dla mnie to jak zamknięte, nie wyschną i do użytkowania ok. Natanielem też robiąc wyprawke miałam wszystko od chusteczek po wózek. Także gdy szłam do szpitala nic mężowi na głowie nie zostawiłam ze ma kupić to czy tamto:)

Nie... ja też robiłam wyprawkę przed porodem... ale na przykład chusteczki kupiłam jedne, to samo z pampersami bo nie wiadomo które maluchowi podpasują :tak: A jak się uczuli a ty masz pełen zestaw? Konrad bardzo zareagował na Haggisy i dzięki bogu, że miałam tylko jedną paczkę bo trzeba było przejść na pampersy... Drugi nie musi ale nikt tego nie wie... A chusteczki mają jakąś ważność tym bardziej jeśli później będziesz je stosować do tak wrażliwej skóry jak niemowlęca.

A widzisz żle Cie zrozumiałam :) I szukałam tej daty:p

U mnie powiem Ci tak- Natanielem w ciązy pokupiłam kilka paczek tych z nivea tak na ryzyk fizyk hehe:) Używałam tylko tych bardzo długo a kiedys pokorciło mnie by zobaczyć inne, z ciekawości. Mały miał wtedy ok 6 miesiecy. Uczuliły go pampers, dzidziuś i dada. Reszte bobini, bambino od czasu do czasu kupiłam ale sporadycznie. trzymałam sie tych nivea. Teraz tez zaryzykowałam bo je wprost uwielbiam. Jeśli będą uczulać nic straconego. Wypróbuje inne a te zużyje . Często potrzebuję chustek np jak z Natanielem jestem na dworku aby wytrzec mu buzie umorusaną , czy tam po lodzie itp. Wiec nie widze problemu . Sama czasem korzystam z tych chustek. A kosmetyki nie ryzykuję . Będę poki co używać Balneum. Nie powinno sie nic dziać ale jak cos to tez zadna starta, kupie inne a balneum zużyję ja - mam AZS:) i uzywam .

Dziewczyny, jestem mega szczęśliwa :)
Odeszły mi kolejne zakupy. Byłam wczoraj z matką i moim M u znajomych rodziców. Okazało się, że zmieniają córkom wystrój pokoiku i mogą oddać nam łóżeczko z materacykiem, kojec, a do tego szykują dla nas wózek z gondolą i spacerówkę, bujak i matę do zabawy :D Kolejne wydatki nam odchodzą :)
No i dostałam kilka ciążowych bluzek :D A matka mnie zabrała na zakupy i w końcu mam ciążowe spodnie :D hihi. Zaczynam czuć się jak ciężarówka.

A co do chusteczek, dziewczyny, jeśli się malujecie to są najlepsze do zmywania makijażu :) Ja tylko chusteczek do dupek dziecięcych używam na wszystkich sesjach i planach filmowych :) Polecam.

Sali oo widzisz jak fajnie! Ja niestety nie miałam tak dobrze... ale za to teraz mam wszytko :-D i tylko pare dupereli muszę dokupić.

Blanka chyba ze tak :-) a z ciekawości spojrzałam na chusteczki te co mam w domu - mają wybitą date więc poszukaj :tak: ) No ja ciebie też nie zrozumiałam bo jak masz gdzie je wykorzystać to pewnie! Konrad nie był alergikiem ale akurat pieluchy mu nie podpasowały... inne rzeczy były strzałem w 10! Ale tym razem też nie zamierzam ryzykować z zapasami...

Ooo chyba ze wkładki laktacyjne! Musze kupić cały zapas bo BARDZO dużo mi ich schodziło... a ja już mam swoje wypróbowane :-D

Sali super ,że masz po kim dostawać w spadku takie rzeczy :) Ja niestety nie mam .

Fifka, to mi dałaś teraz zadanie hehe jutro znów je wyciągnę i bedę szukać bo jesli faktycznie jest data i to nie zbyt długa to wykorzystamy je wczeniej , a Filipowi sie kupi:)

Jest na 100%! Musi być, bo ja znalazłam na swoich z dwóch różnych firm! :tak: a jak są w promocjach to data moze nie być bardzo długa

No jestem w szoku, bo to moja matka rozpuściła wici po znajomych i zaczęło się pospolite ruszenie zbierania rzeczy dla nas :D

A i jeszcze moja matula wymyśliła sobie (i poinformowała nas, że zadecydowała), że po porodzie (a będę miala cesarkę jak wiecie) na dwa tygodnie przeniesiemy się do nich na wieś... no sama nie wiem... mam ochotę jej powiedzieć co sądzę o takim decydowaniu za mnie... a z drugiej strony wiem, że ma rację, bo bardzo by nam to pomogło...

reklama
Fifka no to mam juz zadanie na jutro:)

Sali to akcja zorganizowana z ta wyprawką dzieciecą widze.;-)
Co do przeprowadzki do mamy to powiem swoje zdanie. mama jak to mama chce dobrze. pomoc sie przyda, pierwsze dni po cesarce moga byc koszmarne, niestety. (ale nie musza:p) Jesli sie zdecydujecie , to czemu nie. Ja natomiast taka jestem zosia samosia i przyzwyczajona tylko do naszego mieszkania i do mamy nie chcialam. Wszedzie dobrze,ale w domu najlepiej:tak:

Do góry