reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Fifka, i za tą listę kocham Cię miłością wielką i niczym nie zmąconą :)
Ja bym pewnie zabrała tylko klapki, koc i kartę ciąży ;)

reklama
Salli, x-lander to dobry wózek, z górnej półki że tak powiem ;)
malinka, kocyk boski i te "metki" - dzieci je uwielbiają :tak:Nataniel jeszcze teraz lubi taką metkę pocmokać :-D

vinga, wiem, że super... Ale kurcze, może mojego ciotecznego stać na takie wózki, ale mnie nie :crazy:... Sama spacerówka w sklepie 1700... Ale z drugiej strony pewnie za tyle bym znalazła wózek gorszej jakości, a tu mam za niższą cenę lepszy.
Ale może uda mi się kupić gdzieś taniej. Wciąż się rozglądam.

Salli, ja stawiam na jakość i kupuję dobre ale używane - bo też na dobry i nowy mnie nie stać:) więc na twoim miejscu bym odkupiła od nich ten wózek. Przy Natanielu też miałam dobry wózek i kupiłam używany za połowę ceny i byłam zachwycona, bo praktycznie w ogóle nie wyglądał na używkę. teraz czeka nas zakup nowego wozu :/ bo chyba cud by się stał gdybym wypatrzyła gdzieś bliźniaczy Jane używany ehh.

Wózka to muszę poszukać niestety gdzieś po obcych, bo cioteczny wózek zostawia dla swojego małego. A oddają mi gondolę. Więc czeka mnie grzebanie za spacerówką :(
Tyko kurna, najgorsze, że ja kasę będę miała dopiero po porodzie :/ jak będę dostawać macierzyński :/ A tak strasznie nie lubię pożyczać...
Cholera, a tu takie wydatki się szykują. Zaczynam się załamywać. Dobrze, że rodzina i znajomi szykują wory z ciuchami i innymi pierdołami po swoich dzieciaczkach ;) zawsze to mniej do kupienia ;)

Ostatnia edycja:
Salli, to szczerze gondolki też nie opłaca ci się brać jak tak. ludzie sprzedają całe wózki, czyli stelaż, gondola i spacerówka. ja miałam jeszcze fotelik do kompletu. poszukaj na gumtree lub tablicy. ja własnie tam kupiłam swój wóz, co prawda jechałam do Warszawy po niego, ale i tak przy okazji ;)
a co do kasy, to szczerze i tak przez kilka tygodni nie będziesz z maleństwem wychodzić. zdążysz przez ten czas zakupić wózek jak dostaniesz już pieniążki. ja też chyba po porodzie będę kupować wózek albo trochę przed.

Sali zgadzam sie vinga - spokojnie mozesz sam wozek kupic po porodzie. Na wyjscie musisz miec przeciez tylko fotelik samochodowy. Znaczy nie wiem jak jest w polsce ale tu ze szpitala nie wypuszcza dziecka inaczej niz w foteliku/nosidelku.
A jesli wozek jest dla ciebie za drogi albo wolalabys kupic cos innego to poprostu grzecznie podziekuj kuzynowi ze doceniasz ale niestety nie skorzystasz bo juz masz cos upatrzone I juz :) Chyba sie nie obrazi? :)

reklama
Malinka mi sie wydaje że wuzek bedzie komfortowy dla dzidzi a kołka wielkie dobre na śnieg :-)a kocyk super dzieci uwielbiaja takie metki , to najlepsza zabawka ;) :-D

sali ja mysle zebys zrobila tak jak dziewczyny mówia , ja ogolnie bd tez kupywac uzywany mutsy transporter mam dla luski spaerówke i jest super jak dla mnie , lekki wózek aluminiowy ;)

Do góry