reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Nie chce kupić pościeli tylko materiał pościelowy, bawełnę.
Widziałaś ten kombinezon na własne oczy czy tylko to zdjęcie na necie? jak nie widziałaś napisz do sprzedającego zeby ci napisał czy tam na pewno jest , ale ... i tak powiem Ci ze będzie niewygodne. Wyobraź sobie przekładanie tej sprzączki przez kombinezon z dzieckiem w środku:( ja nie wyobrażam. A często było tak ze fotelik zostawał w aucie a ja np z dzieckiem na rekach do lekarza np. albo dziecko do wózka .

Ja miałam bardzo podobny, napeawdę jak kopia tylko kolor krem i tam z przodu była aplikacja w moim.

reklama
To chyba zależy od tego też ile kto razy będzie dziecko woził w tych fotelikach, jak w wózek to kombinezon wydaje mi się bardzo wygodny taki. To zależy od indywidualnych potrzeb.

A ja w sprawie wątku o wyprawkach czy ja mogę tam podpatrywać i zrobić własną na podstawie waszych, ja nigdy nie kupowałam nic tak i jeszcze nigdy nie robiłam listy dla dzieciątka :( moge??

Pustiszi, a który to Twój ciuchland w Lbn? Pytam bo ja też lubię biegać po ciuszkach. I w Lublinie jestem minimum raz w tygodniu:-D.

fifka wywaliła taka liste na wyprawkowym ze mi sie chyba nie oplaca dawac swojej bo moja jest minimalistyczna i wąska hehe :-)

dziewczyny też przejrzałam i powiem że ja zrezygnowała z wielu rzeczy na tej liście ;) np z rozmiaru 56/62 nie miała spodni ani rajstopek. Za ro welurowe śpioszki i cieplutkie pajace. Kafatników tez miałam mało, może ze 3 sztuki na koszt bodziaków ale kopertowych. itp. I wiele takich niuansów. Ale każda mama dojdzie do tego co dla niej jest super a co nie ;)
Miałam też pieluszki flanelowe, szczególnie przydatne na wizytach u lekarza

Hope - ten ogromny na os. nałkowskich ul. Diamentowa obok biedronki i lidla w starym gmachu po biedronce. I oczywiście ten nad biedronką na Wolskiej :) mam jeszcze takie małe na os.lsm np. Ul.jutrzenki ale tam jak się otworzył na diamentowej to już nie latałam :)

Aha, pytam bo miałam ulubiony swój wielki na Wrońskiej, pełno ubranek dziecięcych, często nówek, ale teraz full ludzi tam jest , każdy się przepycha, wydzierają sobie ciuchy, odrzuca mnie to i jakoś tam nie bywam ostatnio. W żadnym z wymienionych przez Ciebie nie byłam jeszcze. Może jak już będę na L4 to wybiorę się tam właśnie.

Aha, pytam bo miałam ulubiony swój wielki na Wrońskiej
Weszłam na google maps bo przyznam, że nie miałam pojecia o nim. Taki ceglany czerwony olbrzym?? Już zapisałam na liście co muszę zrobić w Lublinie strasznie nie chciałam jechać do Pl na tak krótko ale już mam banana na buzi :)

Pustiszi, jasne że możesz swoja listę wyprawkową tam wstawic, to watek dla wszystkich przecież.
ja jeżdżę do rodziców do lumpka :)

reklama
fifka wywaliła taka liste na wyprawkowym ze mi sie chyba nie oplaca dawac swojej bo moja jest minimalistyczna i wąska hehe :-)

:-D:-D:-D:-D:-D napisałam tylko co ja miałam i było potrzebne :-)

Anisen to prawda... spodnie były mało przydatne ale rajstopki i półśpiochy u nas królowały! Nie nawidzę pajaców i połączenie pół śpiochów i bodów było dla mnie idealne. :-)

Zapomniałam dodać że mój Konrad długo nosił te rozmiary 56, 62 bo on urodził się 50cm....

Do góry