reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

reklama
przyznam ze jestem w szoku że te wickies kauflandowskie mają tak dobrą opinię w porównaniu z innymi...Cena też fajna bo one ok.4,5 zł

Ja mam zwykłe z pampersa,jak dla mnie fajne są z huggies te kremowe,dla chłopców używam z dady

na ten je****nej lubelszczyźnie to jak zwykle pod górkę ... większa część polski ma sklepy netto a u nas nie ma :-) i gdzie ja takie dobre chusteczki za tak niewiele dostanę

A co do tej apteki to oboje z T jesteśmy od wrażeniem!!! ja za femibion takie samo opakowanie płaciłam 64 zł z groszami, a w tej aptece cena 46,85 zł :szok: ja pitole!!! normalnie wielkie dzięki - dodana do ulubionych stron!

femibion natal class.jpg a te z data 02.2014 cena 29,99 spoko.... do tego czasu mozna je 2 razy wybrać ...

Załączniki

• femibion natal class.jpg
    femibion natal class.jpg
    13,7 KB · Wyświetleń: 47
Ostatnia edycja:
Dziewczyny proszeee pomozcie!!! CHce zamówic kosemtyki dla mojej malej i juz nie wiem co i jakiej firmy!!! :((( Wszyscy mącą mi w glowie!! te bierz tego nie te lepsze te gorsze po co ci to to uczula... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa prosze poleccie mi co mam wziac:(

Tina - zależy czego dziecko będzie potrzebowało i na co Ty sama się nastawiasz. Powiem Ci jak było u mnie.
Pierwsze dziecko - założenie że "bez przesady". I tym samym - do kąpieli mydełko bambino, do mycia włosków bambino, do nawilżania oliwka bambino. Z uwagi na ciemieniuchę dość szybko przeszliśmy na szampon z emolientami (Emolium). Małemu nic nigdy nie było, skóra super.
Drugie dziecko - założenie "bez przesady", była niezła cena na szampon+płyn do kąpieli od pierwszych chwil życia z firmy Nivea. I myliśmy tym, dopóki nie okazało się że mała ma dość suchą skórę i kupiliśmy oilatum. Zużyliśmy jedną buteleczkę i wróciliśmy do nivei oraz bambino (tu kwestia ceny była decydująca, bo jednak oilatum jest pieruńsko drogie).
Teraz: zdecydowanie "bez przesady" ale polubiłam oilatum które używaliśmy przy Kingusi i nastawiam się że pierwsze tygodnie kąpać będę w oilatum, a potem się okaże - ale raczej przejdziemy na coś tańszego ;)

Do natłuszczania - albo się szarpnę na krem oilatum, albo coś podobnego z emolientami (np Emolium) albo.. zostanę przy oliwce bambino którą kocham całym sercem ;) Wszystko zalęży od tego jak dziecko będzie reagować i jakei Ty masz zdanie - czy chcesz od razu pójść w emolienty (Emolium, Oilatum itd) które są bardzo drogie ale też bardzo fajne, czy próbujesz najpierw czegoś tańszego że w razie gdyby coś się ze skrórą działo móc przejść na emolienty.

Jeśli chodzi o kosmetyki do ciałka itd to nie warto przesadzać z nacieraniem dzieciątka. Owszem, krem czy oliwka po kąpieli wmasowywana w formie masażu to super sprawa. Ale nie trzeba tego wcierać nie wiadomo ile. Tak samo pupa. Niech was nie kusi smarować kremami przy każdym przewijaniu! Smarujemy "tłustymi" kremami (np bephanten, linomag itd) tylko wtedy kiedy widać zaczerwienienie lub coś się dzieje. Skóra ma oddychać, a natłuszczona i zamknięta w pieluszce to pierwszy krok do poważnych odparzeń. Tak samo sudocrem - on mocno wysusza i powinno się to traktować jak lek a nie jak profilaktykę.

Na pewno warto zainwestować w krem do buźki taki na mróz specjalny (fajny jest z Balneum, ale to dla ciut starszych, albo z Emolium ..)

Ivi dziekuje za rzeczową odpowiedz o taką mi chodziło:))) Sama jestem okropnym atopikiem i kąpie sie sama w Oilatum, ale u malej nie chcialabym od razu wprowadzac emolientów. Mam caly czas nadzieje ze problemy skórne ja ominą i chciałabym sprobowac ,,normalnych " kosmetykow:)) Na marginesie jesli chodzi o bambino, sama uzywam tych kosmetyków przy mojej naprawde wrazliwej i uczuleniowej skorze i jestem zadowolona, wiec to tez bardzo przemawia na korzysc bambino:))) A powiedz mi slyszałam ze Oliwka bambino brudzi ubranka na żolto... to prawda czy jakies plotki?? dziewczyny a co Wy myslicie o bambino??

najbardziej naturalne sa z hippa, nie sa natomiast tanie

np oliwka

Hipp BabySanf z ekologicznym olejkiem migdałowym BIO

Do stosowania już od 1.dnia życia. Bez substancji zapachowych, uważanych za alergizujące.Bez olejków eterycznych- niektóre z nich mogą być przyczyną alergii. Bez barwników. Bez substancji konserwujących. Bez emulgatorów. Bez parabenów. Bez surowców pochodzenia zwierzęcego. Dobrze tolerowana przez skórę.

Składniki:

• Helianthus Annuus Seed Oil- olej słonecznikowy ma działanie przeciwrodnikowe, przeciwzapalne i normalizujące
  • Prunus Amygdalus Dulcis Oil-olej ze słodkich migdałów, substancja natłuszczająca, nawilżająca,
  • Tocopherol - witamina E , posiada właściwości wolnorodnikowe, nawilża, uelastycznia, zapobiega powstawaniu zmarszczek,
  • Parfum.
Srocze wnioskiNa Hippie rzadko się zawodzę i tym razem tak jest. Sama naturalne oleje. No może ten zapach mi trochę nie leży, ale jest bardzo dobrze!

Oliwka pielęgnacyjna HiPP Babysanft

Kosmetyk idealny do pielęgnacji, łagodnego oczyszczania okolic okołopieluszkowych i masażu. Oliwka pielęgnacyjna HiPP Babysanft jest idealne do pielęgnacji skóry, łagodnego oczyszczania okolic okołopieluszkowych i masażu. Zawarte w niej naturalne olejki, w tym olejek migdałowy, zapewniają skórze długotrwałą ochronę przed wysuszeniem, jednocześnie sprawiając, że staje się ona delikatna i miękka. Oliwka pielęgnacyjna HiPP Babysanft zapobiega tez rozstępom w okresie ciąży i regeneruje skórę po porodzie.

Skład:

• Sesamum Indicum Oil - olej sezamowy, emolient
  • Prunus Amygdalus Dulcis Oil-olej ze słodkich migdałów, substancja natłuszczająca, nawilżająca,
  • Parfum.
Srocze wnioskiJest świetnie!

Bambino, oliwka dla dzieci i niemowląt

Oliwka jest produkowana w oparciu o wysokogatunkowy olej roślinny z dodatkiem stabilizowanych Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (witaminy F), dlatego skutecznie chroni delikatną skórę przed podrażnieniami i przesuszeniem oraz sprawia, że jest odpowiednio nawilżona i natłuszczona.

Skład:

• Glycine Soja Oil-olej sojowy, natłuszcza, poprawia stan bariery naskórkowej
  • Paraffinum Liquidum - olej mineralny, emolient
  • Parfum,
  • Ethyl Linoleate- emolient
  • Ethyl Oleate- emolient
  • Ethyl Linolenate- emolient
  • Ethylparaben - konserwant
  • Propylene Glycol - konserwant
  • BHA - butylohydroksyanizol, konserwant
  • Propyl Gallate - przeciwutleniacz,
  • Citric Acid- substancja pochodzenia roślinnego, konserwant, regulator kwasowości.

Srocze wnioskiJak firmie udało się do oleju mineralnego i oleju sojowego wcisnąć jeszcze konserwanty, tego chyba nie pojmę jeszcze dłogoooo - spryciarze z nich nie ma co :p. No cóż konserwantów nigdy dość, zwłaszcza że pewnie olejek ma postać i ze trzy lata.

a z plynow do kapieli nie bede wrzucac opisow a tylko ranking pierwszych 7 pozycji

1. Rossmann: Babydream:pielęgnacyjny płyn do kąpieli
2. Rossmann, Babydream Extrasensitive, Öl-Bad
3. Rossmann: Babydream: Wasch und Duschcreme
4. Rossmann: Babydream: Uniwersalny żel do mycia
5. Rossmann: Babydream Natural: Pflegebad mit Calendula
6. Rossmann: Babydream Natural: Waschbalsam mit Calendula
7. HIPP Babysanft: Pielegnacyjny Płyn do Kapieli

ja uzywam babydreama i sobie chwale

Ostatnia edycja:
Tina - ubranka które leżały 2 lata w kartonach, szczególnie te "białe" są zażółcone. Ale czy to od oliwki czy od czegoś innego to nie wiem.. W każdym razie jeśli nie chcesz wprowadzać od razu "z grubej rury" czyli emolientów, to proponuję Ci właśnie tanie i zwyczajne bambino :)

Aha - te kosmetyki z Rossmana o których pisała Kasieńka też podobno są niezłe, ale nie używałam więc nie wypowiadam się z mojego doświadczenia na ich temat. W każdym razie używało ich wiele dizewczyn ode mnie z marca 2012.

Aha - dowiedzcie się jeszcze czy u was w szpitalu nie "preferują" jakiś kosmetyków, bo np u nas krzywo patrzą na wszystko co nie jest emolientem, ale mimo wszystko umyją w tym co dają rodzice. .. a nei wiem jak u was będzie...

U nas w szpitalu myją swoimi kosmetykami, podejrzewam że oilatum bo bardzo sobie położne chwalą.

Calineczka, cieszę się, że strona się przydała - ja kupiłam moje tabletki które biorę w ciąży 10 zł taniej niż w najtańszej aptece w Rybniku i już powiedziałam mamie że jakby coś chciała to ma robić listę i zamówię za jednym razem;-)

Jeśli chodzi o chusteczki to któraś dziewczyna pisała kiedyś, że bardzo dobre są te z Lidla - kupiłam jedno opakowanie i zobaczymy, jak się sprawdzi:) Gdzieś widziałam z Pampersa na promocji, chyba w Tesco to było i tam były bodajże 4 opakowania w cenie 3 ale stwierdziłam że na początek nie ma co tak szaleć:)

reklama
calineczko to musze cie zaskoczyc ;D bo pare razy podeszla do mnie jakas kobita z pytaniem o plec a mialam dla lusi caly rozowy wózek doslownie caly ! :O

Do góry