reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

reklama
Ania ja tez mam bambino i właśnie sprawdziłam że w jego skład wchodzi woda...:/
Vinga fajny kocyczek,od razu kobiecie humor się poprawia:-D

Milusia u mnie mrozów to nie ma prawie wcale, a jak już jest to góra -2 i to z samego rana :-) tak więc myślę, że Bambino mi w zupełności wystarczy :-D a tak apropopo hehe, to jest jakiś krem bez wody?:confused:

Przy -2 mozna spokojnie posmarować albo nivea albo bambino czy podobnymi :))
U mnie przy górach jak zimno to zimno :) i w gruddniu bywało i -20 :)) dlatego ja mam tą diprobase. W składzie parafina ciekła i wazelina biała bez wody. to mi poleciała przy Kubuniu pani dermatolog :)

kosmetyki bambino są straszliwie naszpikowane konserwantami :/ ja dalej na tego hippa poluję, mają też krem na niepogodę... ale trudno coś upolować jak się z domu nie wychodzi ehh...
ogólnie jakiś czas temu przewertowałam blog co Kasieńka kiedyś podała, ta" Sroka o... " i masakra co w niektórych kosmetykach dla niemowląt jest :no:
Malinka i jak, fajny na żywo ten kocyk jest??

Dziewczyny a chciałam się Was spytać o krem na sutki, czy ten Bepanthen to jest ten co jest przeznaczony też dla dzieci na odparzenia, czy to inny jakiś. Bo szukam tu u mnie i nigdzie nie widzę oprócz tego na odparzenia dla dzieci :eek:

ja polecam Maltan z czystym sumieniem. Stosowałam przy obu malcach. Nie trzeba myć piersi przed karmieniem. Bo bephanten krem trzeba zmyć.
Hipa mozna kupic w aptekach internetowych , jak ktoś nigdzie nie wychodzi, albo nie ma almy pod bokiem. Ja kupiłam w almie bo mi dowieźli do domu ( często robie zakupy na alma24 )

Tylko ja nie mam możliwości żeby kupić ten Maltan bo tu w Irlandii nie widziałam :-( chyba, że znajdę jakiś zamiennik. Dzięki :-)

reklama
Hehe, widzę, że nie tylko mnie wzięło na kocyki :) Ja ostatnio zamówiłam dla Leny kocyk minky z metkami, dodatkowo z ociepleniem w środku, a teraz jeszcze myślę o drugim, trochę cieńszym, bo bez ocieplenia i w kolorkach, które by pasowały do fotelika... Jak dobrze pójdzie, to może uda mi się go uszyć z niewielką pomocą, więc trzymajcie kciuki :)

Do góry