reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

reklama
Salli o superowo, znalazlas mi torbe jaka mi trzeba :*****. Osttanio szukalam a nic mi sie nie pododobalo, a tu prosze torba ta ostatnia w kolorze turkusowym idelanie bedzie pasowac do mojego wozka i cena mi bardzo pasuje. Dzieki;-);-)
Beby merc ta w brazowa tez jest fajna:-)

Ostatnia edycja:
Dla mnie pampersy jedynki sa mefa drogie 6€ i to w promocji wiec kupilam jedna taka i rozm.2 taka mega pake i pozniej sprobuje vibelle kupic moze podpasuja bo cenowo super a opinie nie najgorsze

Ja 1 pampersów bialych mam jedno duże opakowanie i jedno male takie do s:szpitala...potem pewnie 2ki juz kupie...ale to trzeba polować na promocje bo wtedy wychodzi calkiem fajna cena...

Ja w tygodniu zajmę sie jeszcze zakupem rękawiczek,niedrapek i to bed:)będzie juz chyba koniec zakupów...jeszcze ewentualnie koszula do karmienia,ale to podobno mam dostać od Mikolaja;)(

Ja mam tylko jedna paczke Pampers New Born do szpitala na poczatek a pozniej do Biedronki maz bedzie jezdzil, wczoraj nawet widzialam pampersy Dada za 49.00 duza paka i chusteczki 2 pak za 7.99. Ja narazie nei kupuje wiecej, bo musze wiedziec , ze maly bedzie je tolerowal. Kupic pampersy to zaden problem tak samo chusteczki nawilzane.

Ja kupuję jak na razie tylko Pampersy, bo 1 syna inne pieluchy uczulały - pupę miał czerwoną, ciągle jakieś oszczypania... a Hugisy najbardziej.
Siostra stosowała Dady i była zadowolona. Pewnie przetestujemy to na maludzie.

Ja mam 1 paczkę pampków pampersa i 2 paczki 2 kupiłam je juz ocho chyba ze 3 miesiące temu bo promocja była w super farm i wkurw.... Sie bo myśle o tańszych pampersach z biedronki a R sie uparł ze nie bo to cerata chociaz ja wiem co innego bo Julii tez kupiłam jak była malutka tylko ze ona wrażliwa dupke ma i na wszystko wysypke miała tylko nie na pampersy . Ja wychodzę z założenia ze każde dziecko i człowiek inne jest i nie musi mieć uczulenie na to samo ale do niego jak grochem o ścianę !!!!

Zastanawiam sie nad kupnem jednej paczki mleka na wszelki wypadek Julii nie karmiłam piersią a wszpitalu nie chcieli dawać mleka musiałam prosić sie za każdym razem zreszta oni maja hipp takie zimne i córka mi po tym chlustała strasznie dopiero pani obok ktora nie mogła karmić piersią bo leki na serce brała robiła mi swoje które kupiła da córki i dziecko moje sie najadło a nie płakała pól dnia bo łaskę robili !!!

magsus ja mysle ze mozesz lepiej wziasc jakas mala paczuszke mleka bedziesz spokojniejsza po comasz sie prosic :*** a powiedz mi czy wiesz ze nei bedziesz karmic piersia malej?

reklama
MAGSUS moj syn to glodowal bo ja po porodzie bylam w zlym stanie. Dopiero po 2 calych dniach przyszla siostra ktora 2 lata karmila i pokazala. Syn juz nawet nie plakal, ssal sobie usteczka, a od zoltaczki byl senny i pindy dalej go nie dokarmialy. Wolaly zawolac pielegniarke z ginekologi i ta nosila synka a oni mnie ratowali. Tak mi walkowali i tym karmieniu piersia to ja za wszelka cene chcialam. Pozniej zoltaczka w piatej dobie. Kroplowki w glowe, naswietlanie w inkubatorze i pilnowanie zeby okularki nie spadly. A jeszcze o czym dowiedzialam sie pozniej jak ulotke przeczytalam. Podawali malemu proszek do ust. A to byl Luminalum, psychotrop ale ze on dziala tez na zoltaczke. I to wszystko dlatego zeby karmic piersia. Wypisali do domu po 9 dobach. Pozniej lekarka przyjechala do domu i chciala do szpitala klasc bo zolty.
Wiec z tym dokarmianiem nawet nie o placz chodzi tylko o to co przezyl moj syn. Ja mlida niedoswiadczona, teraz to bym na nich sie darla zeby w koncu dokarmili.
Lezala ze mna kobieta ktora karmila core ponad 2 lata i odstawilq bo zaszla w kolejna ciaxe. Miala taja sama sytuacje jak ja. Naswietlanie, kroplowki wiec to chyba nie o to chodzi, ze komus cos z karnieniem nie wychodzi tylko czasami tak jest

Do góry