reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Kajtek aż 6 paczek rozm 1? Masakra :-)
Ja mam jedną paczkę jedynek i na razie nie kupuję. Zobaczę dopiero jak się mała urodzi :-)

reklama
JA na razie mam 1paczkę 1dynek z dady i pół z 1pampersa(dostałam) i na razie nie kupuję
dziewczyny jak ja rozmawiam z koleżankami które niedawno rodziły to one wcale nie kupują pampersów bo tyle dostają...(ja przy chłopcach też długo nie musiałam kupować)
A jak trzeba będzie to przecież jest tego wszędzie tyle ze można dokupić:tak:

ja nie mam jeszcze nic ale zamierzam kupic 2 paczki małe pamperów1 tych premium białych i moze ze dwie dad 1. Na pewno przez pierwszy miesiąc nie dostaniemy żadnych pieluszek bo z mojej strony nikt nie przyjedzie, teściowa nawet nie pomyśli tylko kupi jakąś tandetę ( jeśli coś kupi) a bratowa J przyjedzie dopiero na urodziny Kingulki w lutym ;)
ja 1 w szpitalu zużyłam parwie dwie te małe paczuszki tyle malce sikały.

Kajtek to masz aż 7 paczek "1"? ja zużyłam chyba tylko 4 i na "2" przeszliśmy.
teraz kupiłam 2 paczki białych pampków i na razie nie widzę potrzeby kupować więcej. a co jak dziecko będzie mieć uczulenie, albo szybko wyrośnie?
Milusia ja podobnie jak Anisen, nie liczę, że dostanę od kogoś... dla Nataniela dostałam jedną paczkę pampków...

Ja kupilam tylko 1 paczkę Pampers 1. Zawsze moge dokupić,a córka znajomej miała uczulenie na pewne marki pampersów,wiec z tym bede ostrożna:-)

Ja mam po znajomej jakieś 50 sztuk jedynek Huggies (fajne są da nowych mam, bo mają pasek-znacznik i pokazuje jak dzidzia się zsika czy skupka, taki poziom zapełnienia pieluchy hehe) . Mam nadzieję, że na szpital wystarczą, a jak nie to przecież nie problem kupić. Dwojek jeszcze nie mam, ale za to trójek pampka mam 3 paczki, bo siostra Marcina przywiozła ostatnio, bo cyt"promocja w Toskanii była" hihi. Aż nie miałam serca jej powiedzieć, że to co w Toskanii było promocją na te pampki to w PL tyle też kosztują ;) Tak się cieszyła że udało jej się taniej kupić.

No i mam już zamówione mleko dla Oliwki :) Normalnie kosztuje 50zł za 800g, a znalazłam w Pabianicach za 40 :) I przy zamówieniu 5 sztuk, dostawa gratis i wychodzi 1 mleko a darmo :) Więc jak się okaże że mała to mleko dobrze toleruje (na razie zamówione mam jedno żeby sprawdzić jak jej będzie odpowiadać) to będę zamawiać :) Ech, ale trzeba się nakombinować żeby coś zaoszczędzić.

No, a teraz siedzę na allegro i wzdycham tyle fajnych rzeczy znalazłam. I chyba się skuszę i pozamawiam. Muszę kupić torbę do wózka, przewijak, chcę kupić szmatkę - szeleścik dla malucha (http://allegro.pl/szmatka-szelescik-edukacyjna-zabawka-dla-noworodka-i3675642508.html):) Tylko nie mogę się zdecydować która torba :D:D pomożecie?

1. HERLAG Duża torba do wózka + przewijak **DLA MAMY (3758099113) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
2. ORYGINALNA TORBA BABY MERC + PRZEWIJAK (3747076078) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (kolor: zielony len bo będzie fajnie pasował do wózka, a i jako normalna torba się sprawdzi. Do wózka bardziej sałata by pasowała, ale mi się nie podoba)
3. DUŻA torba do wózka + PRZEWIJAK. Mnóstwo kieszonek (3755121499) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Ogólnie ten sprzedający na fajne rzeczy (zakochałam się w ciuszkach ze śmiesznymi napisami) i ceny z tego co widzę przystępne :)

Ostatnia edycja:
salli ty masz wózek baby merc?? z tych toreb co podalas mi osobiscie przypadła do gustu własnie ta baby merc i co najlepsze w dobrej cenie :tak: szukalam własnie takiej torby do wózka baby merc bo osobiscie ja mam tej firmy wózek heh .. i musze naciagnac P na kupno :laugh2:

reklama
Nie, wózek mam quinny buzz 3, ale do niego nie znalazłam torby, a te pasują podobno do wszystkich wózków. No i podobają mi się wizualnie bardziej niż inne które widziałam na allegro.

Do góry