reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

U nas zapadła decyzja odnośnie tej bazy....kupimy, nową, nie używaną..pozniej najwyzej odsprzedamy dalej...M jak poczytal, poogladał filmiki to stwierdził, ze nie ma sie nad czym zastanawiac...juz nawet nie chodzi o nasz komfort, ale o bezpieczenstwo..jednak z tą baza fotelik lepiej przymocowany...no I zdecydowalismy sie na easy fix..cena 449zł...nie wiem czy tanio czy drogo...ale czytalam ze ma super opinie....niby pisze ze pasuje do tego fotelika pebble....:):)

reklama
A my dzisiaj na szkole rodzenia dostaliśmy znowu mnóstwo gadżetów i próbek :) Uwielbiam takie pierdułki:)

DSC_0235.jpg

Załączniki

• DSC_0235.jpg
    DSC_0235.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 104
Kaha a to było w tych reklamówkach na których pisze ciąża III trymestr? Bo ostatnio się nie załapałam na te w których w końcu były butelki ale może jutro się uda:-D I też lubię te drobiazgi zbierać;-)

Anbas: w foteliku nr 3 już wozisz? szybko - te do +18kg są bezpieczniejsze wg wszystkich testów ADAC dlatego póki sie mieści to moja jeździ w nim - mnie jedno nie przekonuje w tych fotelikach od 18kg wzwyż, że zapina się już pasami zwykłymi i że się ich nie rozkłada jak dziecko zaśnie, a my dużo jeździmy i moja śpi ciągle - więc niestety jej wygodniej i lepiej jak ją rozkładam:confused2: Zresztą w tym foteliku nr. 1 moja jeździła dobry rok, jak nie ciut dłużej i swobodnie się mieściła. Nie jest jakoś niska, bo ciuchy ma 104-110, ale szczupła jest bardzo, bo wszystko z dupki w tym rozmiarze zjeżdża i gumki ma mocno podociskane, ale musi być taki rozmiar, bo ma nogi długaśne, ale w ten nr 2 bez problemów się mieści w kurtce i zero problemów z zapinaniem - więc to pewnie też kwestia budowy dziecka - drobne jeżdżą dłużej, jak i fotelika i jego budowy...
Póki się mieści i jest ok. to jeździ, ale pewnie na wiosnę już będę musiała zmienić...:tak:

agagsm - no wlasnie ja tez mialam niezly zgryz wymieniajac mu ten fotelik na nr3 wlasnie bo sie naczytalam o tych pasach itd. |A wiem ze dziecko powinno jak najdluzej byc zapinane tymi 5-cio punktowymi...I znalazlam taki fotelik :) Teraz mamy taki :
recaro-young-sport.jpg
Jedyne czego mu brak to wlasnie rozkladania...ale coz cos za cos...A w kat. bezpieczenstwa wg testow tez wypada calkiem dobrze. No I doadatkowym atutem sa te pasy 5-cio punktowe, ktore z czasem mozna bedzie wymienic (czyt. zastapic) zwyklym pasem bo ten fotelik to juz "rosnie" troche bardziej niz te z nizszych kategorii wagowych :)

PS. A wlasciwie kat tego fotelika to jest 2-3 bo on jest od 9kg-36kg

Załączniki

• recaro-young-sport.jpg
    recaro-young-sport.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 45
Ostatnia edycja:
jagus - to byłu 4 różne reklamówki :D Tak w jednej z nich były butelki aventu te antykolkowie :D Już mam 3 ze szkoły rodzenia i nie wiem po co kupiłam wcześniej :D Jak bym wiedziała to bym nie kupowała :)

Kaha a to było w tych reklamówkach na których pisze ciąża III trymestr? Bo ostatnio się nie załapałam na te w których w końcu były butelki ale może jutro się uda:-D I też lubię te drobiazgi zbierać;-)

reklama
Do góry