reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

U nas zapadła decyzja odnośnie tej bazy....kupimy, nową, nie używaną..pozniej najwyzej odsprzedamy dalej...M jak poczytal, poogladał filmiki to stwierdził, ze nie ma sie nad czym zastanawiac...juz nawet nie chodzi o nasz komfort, ale o bezpieczenstwo..jednak z tą baza fotelik lepiej przymocowany...no I zdecydowalismy sie na easy fix..cena 449zł...nie wiem czy tanio czy drogo...ale czytalam ze ma super opinie....niby pisze ze pasuje do tego fotelika pebble....:):)

reklama
A my dzisiaj na szkole rodzenia dostaliśmy znowu mnóstwo gadżetów i próbek :) Uwielbiam takie pierdułki:)

DSC_0235.jpg

Załączniki

• DSC_0235.jpg
    DSC_0235.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 88
Kaha a to było w tych reklamówkach na których pisze ciąża III trymestr? Bo ostatnio się nie załapałam na te w których w końcu były butelki ale może jutro się uda:-D I też lubię te drobiazgi zbierać;-)

Anbas: w foteliku nr 3 już wozisz? szybko - te do +18kg są bezpieczniejsze wg wszystkich testów ADAC dlatego póki sie mieści to moja jeździ w nim - mnie jedno nie przekonuje w tych fotelikach od 18kg wzwyż, że zapina się już pasami zwykłymi i że się ich nie rozkłada jak dziecko zaśnie, a my dużo jeździmy i moja śpi ciągle - więc niestety jej wygodniej i lepiej jak ją rozkładam:confused2: Zresztą w tym foteliku nr. 1 moja jeździła dobry rok, jak nie ciut dłużej i swobodnie się mieściła. Nie jest jakoś niska, bo ciuchy ma 104-110, ale szczupła jest bardzo, bo wszystko z dupki w tym rozmiarze zjeżdża i gumki ma mocno podociskane, ale musi być taki rozmiar, bo ma nogi długaśne, ale w ten nr 2 bez problemów się mieści w kurtce i zero problemów z zapinaniem - więc to pewnie też kwestia budowy dziecka - drobne jeżdżą dłużej, jak i fotelika i jego budowy...
Póki się mieści i jest ok. to jeździ, ale pewnie na wiosnę już będę musiała zmienić...:tak:

agagsm - no wlasnie ja tez mialam niezly zgryz wymieniajac mu ten fotelik na nr3 wlasnie bo sie naczytalam o tych pasach itd. |A wiem ze dziecko powinno jak najdluzej byc zapinane tymi 5-cio punktowymi...I znalazlam taki fotelik :) Teraz mamy taki :
recaro-young-sport.jpg
Jedyne czego mu brak to wlasnie rozkladania...ale coz cos za cos...A w kat. bezpieczenstwa wg testow tez wypada calkiem dobrze. No I doadatkowym atutem sa te pasy 5-cio punktowe, ktore z czasem mozna bedzie wymienic (czyt. zastapic) zwyklym pasem bo ten fotelik to juz "rosnie" troche bardziej niz te z nizszych kategorii wagowych :)

PS. A wlasciwie kat tego fotelika to jest 2-3 bo on jest od 9kg-36kg

Załączniki

• recaro-young-sport.jpg
    recaro-young-sport.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 38
Ostatnia edycja:
jagus - to byłu 4 różne reklamówki :D Tak w jednej z nich były butelki aventu te antykolkowie :D Już mam 3 ze szkoły rodzenia i nie wiem po co kupiłam wcześniej :D Jak bym wiedziała to bym nie kupowała :)

Kaha a to było w tych reklamówkach na których pisze ciąża III trymestr? Bo ostatnio się nie załapałam na te w których w końcu były butelki ale może jutro się uda:-D I też lubię te drobiazgi zbierać;-)

reklama
Do góry