reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

śliczne te Wasze zakupy :) ja na razie czekam - z braku kasy, rzecz jasna :( ale w grudniu mam zamiar skompletować resztę i spakować torbę

reklama
ja wczoraj zakupilam materac do łóżeczka i tym samym zamknelam sekcje "spanie":-) teraz juz tylko wozek,szafa i pare ciuszkow i jestem gotowa na malenstwo:tak:
tylko najbardziej wkurza mnie to,ze przez szyjke musze raczej dyrygowac ruchem,a nie moge sama prac i prasowac tych malenkich ciuszkow itd...:-(

Kaczuszka, dokładnie taką samą czapeczkę kupiliśmy kilka dni temu :) Śliczna, prawda?

Ja w piątek w końcu odebrałam wózek i teraz jestem na etapie doprowadzania go do stanu używalności ;) wszystko co mogłam, już poprałam (cały polarek z gondolki, siatki itd), ale muszę jeszcze sprawdzić czemu z jednego koła schodzi powietrze i ewentualnie kupić takie kółko. A wózek jest boooooski. Taki jak na zdjeciu.
Zobacz załącznik 594168

Na materac do łóżeczka jeszcze czekam, bo moja mamasza zamówiła i teraz właśnie "się robi" :D ach, chciałabym już mieć wszystko w domu....
Dziś wracamy do Warszawy (pożyczyłam od wuja samochód bo swojego nie mam... ale pierun jest bez wspomagania więc ciężko się drania prowadzi. No cóż, na szczęscie to tylko 40km) i zabieramy ze sobą większość rzeczy (o ile zmieszczą się do samochodu). Ciuszki, bujaczek, łóżeczko ( o ile wejdzie do auta), kołderkę, fotelik do samochodu :) Ależ się cieszę. Już będę miała w domciu praktycznie wszystko. No i jeszcze mamuśka przywiozła mi podkłady i siateczkowe majtasy :D więc dziewczynki, jutro mogę pakować torbę. No może poijutrze bo najpierw chcę ją wyprać ;)
A mój M wczoraj i dziś macha kilofem i łopatą :D bo koło domów rodziców jest usypana górka z gruzu obrośniętego trawskiem, a mamuśka moja wymyśliła sobie w tamtym miejscu.... plac zabaw dla dzidziola :D No to się chłopak namęczy ;)
I jutro zaczynam Was nadrabiać.

Ostatnia edycja:
saili fajny wózio :) miłego pakowania :-):-) ja już też mam wszystko poprawne, poprasowane i pochowane w szafkach. A w najbliższych dniach wyciągnę "to co trzeba" i spakuję torbę pewnie.. a potem zostaje tyllko czekanie- Święta, Nowy Rok i .. Sisi :)

Super wozio...a to używany kupilas?? Bo gdzieś mi uciekło...

Ja od wczoraj piorę pieluchy..nawet nie wiedziałam że tyle ich mam..bo 18 tetrowych, 10 flanelowych...do tego w Ikei kupilam taka pakę malutkich ręczników 10sztuk..ale juz poprane i poprasowane...;););)jutro piorę prześcieradło ,jeszcze pościel,chusty..no i firankę trzeba przeprac...;););)

Sali a ta spacerówka ma opcję położenia dziecka na płasko?To chyba te kubełkowe siedzenie?Oryginalny wózeczek,ciekawa jestem jak się spisze:tak:

Sali, super wózek, właśnie wczoraj go oglądaliśmy :-) Tam jest opcja zmiany na 4-kołowy. Wy na wersję 3-kołową się zdecydowaliście?

Tak, my mamy 3 kołowy i to dokładnie w takim kolorze jak dałam zdjęcie :D
Ta spacerówka ma możliwość zmiany położenia siedzonka - 3 stopnie. Wprawdzie samo oparcie się nie opuszcza, ale można przechylić całość :) Wygląda to super i mam nadzieję, że dla dzidziola będzie wygodne :)
Wózek jest używany, ale nie kupiony tylko od znajomych dostaliśmy.
I co dziś zauważyłam, jest tak cholernie prosty w obsłudze, że sama sobie z nim radzę mimo brzucha na pół metra sięgającego przede mnie. Łącznie ze zdejmowaniem kółek ;) Ale oczywiście panowie (mój z moim ojcem) nie mogli sobie z nim poradzić i nie wiedzieli jak złożyć ramę hihi. Dopiero ja im pokazałam.
A, i jeszcze jedna cudowna rzecz. Adaptery do gondoli są takie, że doskonale montuje się fotelik maxi cosi :D

No tylko czeka mnie jeszcze walka z kółkiem, ale na to mamy jeszcze czas. Tak jak i na wypranie siedziska od spacerówki (ha, jest zdejmowane :D ). Z tym się nie spieszy na szczęście :)

No właśnie obsługa fantastycznie prosta. Wczoraj w sklepie mi pani z obsługi powiedziała, że Quinny to generalnie marka pod maxi cosi, pewnie stąd nie ma potrzeby dodatkowych adapterów ;-)

reklama
Hej Laseczki :)

Ja ostatnio mam dużo pracy i nie mam kiedy tutaj zaglądać :(
Postaram się Was nadrobić:)
Dzisiaj byłam z M w tesco i kupiliśmy rodzinkę kubusia :):) A w smyku misia, po przecenie 20 zł :)
20131117_171802.jpg20131117_155715.jpg

Załączniki

• 20131117_171802.jpg
    20131117_171802.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 61
  • 20131117_155715.jpg
    20131117_155715.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 54
Do góry