reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

śliczne te Wasze zakupy :) ja na razie czekam - z braku kasy, rzecz jasna :( ale w grudniu mam zamiar skompletować resztę i spakować torbę

reklama
ja wczoraj zakupilam materac do łóżeczka i tym samym zamknelam sekcje "spanie":-) teraz juz tylko wozek,szafa i pare ciuszkow i jestem gotowa na malenstwo:tak:
tylko najbardziej wkurza mnie to,ze przez szyjke musze raczej dyrygowac ruchem,a nie moge sama prac i prasowac tych malenkich ciuszkow itd...:-(

Kaczuszka, dokładnie taką samą czapeczkę kupiliśmy kilka dni temu :) Śliczna, prawda?

Ja w piątek w końcu odebrałam wózek i teraz jestem na etapie doprowadzania go do stanu używalności ;) wszystko co mogłam, już poprałam (cały polarek z gondolki, siatki itd), ale muszę jeszcze sprawdzić czemu z jednego koła schodzi powietrze i ewentualnie kupić takie kółko. A wózek jest boooooski. Taki jak na zdjeciu.
Zobacz załącznik 594168

Na materac do łóżeczka jeszcze czekam, bo moja mamasza zamówiła i teraz właśnie "się robi" :D ach, chciałabym już mieć wszystko w domu....
Dziś wracamy do Warszawy (pożyczyłam od wuja samochód bo swojego nie mam... ale pierun jest bez wspomagania więc ciężko się drania prowadzi. No cóż, na szczęscie to tylko 40km) i zabieramy ze sobą większość rzeczy (o ile zmieszczą się do samochodu). Ciuszki, bujaczek, łóżeczko ( o ile wejdzie do auta), kołderkę, fotelik do samochodu :) Ależ się cieszę. Już będę miała w domciu praktycznie wszystko. No i jeszcze mamuśka przywiozła mi podkłady i siateczkowe majtasy :D więc dziewczynki, jutro mogę pakować torbę. No może poijutrze bo najpierw chcę ją wyprać ;)
A mój M wczoraj i dziś macha kilofem i łopatą :D bo koło domów rodziców jest usypana górka z gruzu obrośniętego trawskiem, a mamuśka moja wymyśliła sobie w tamtym miejscu.... plac zabaw dla dzidziola :D No to się chłopak namęczy ;)
I jutro zaczynam Was nadrabiać.

Ostatnia edycja:
saili fajny wózio :) miłego pakowania :-):-) ja już też mam wszystko poprawne, poprasowane i pochowane w szafkach. A w najbliższych dniach wyciągnę "to co trzeba" i spakuję torbę pewnie.. a potem zostaje tyllko czekanie- Święta, Nowy Rok i .. Sisi :)

Super wozio...a to używany kupilas?? Bo gdzieś mi uciekło...

Ja od wczoraj piorę pieluchy..nawet nie wiedziałam że tyle ich mam..bo 18 tetrowych, 10 flanelowych...do tego w Ikei kupilam taka pakę malutkich ręczników 10sztuk..ale juz poprane i poprasowane...;););)jutro piorę prześcieradło ,jeszcze pościel,chusty..no i firankę trzeba przeprac...;););)

Sali a ta spacerówka ma opcję położenia dziecka na płasko?To chyba te kubełkowe siedzenie?Oryginalny wózeczek,ciekawa jestem jak się spisze:tak:

Sali, super wózek, właśnie wczoraj go oglądaliśmy :-) Tam jest opcja zmiany na 4-kołowy. Wy na wersję 3-kołową się zdecydowaliście?

Tak, my mamy 3 kołowy i to dokładnie w takim kolorze jak dałam zdjęcie :D
Ta spacerówka ma możliwość zmiany położenia siedzonka - 3 stopnie. Wprawdzie samo oparcie się nie opuszcza, ale można przechylić całość :) Wygląda to super i mam nadzieję, że dla dzidziola będzie wygodne :)
Wózek jest używany, ale nie kupiony tylko od znajomych dostaliśmy.
I co dziś zauważyłam, jest tak cholernie prosty w obsłudze, że sama sobie z nim radzę mimo brzucha na pół metra sięgającego przede mnie. Łącznie ze zdejmowaniem kółek ;) Ale oczywiście panowie (mój z moim ojcem) nie mogli sobie z nim poradzić i nie wiedzieli jak złożyć ramę hihi. Dopiero ja im pokazałam.
A, i jeszcze jedna cudowna rzecz. Adaptery do gondoli są takie, że doskonale montuje się fotelik maxi cosi :D

No tylko czeka mnie jeszcze walka z kółkiem, ale na to mamy jeszcze czas. Tak jak i na wypranie siedziska od spacerówki (ha, jest zdejmowane :D ). Z tym się nie spieszy na szczęście :)

No właśnie obsługa fantastycznie prosta. Wczoraj w sklepie mi pani z obsługi powiedziała, że Quinny to generalnie marka pod maxi cosi, pewnie stąd nie ma potrzeby dodatkowych adapterów ;-)

reklama
Hej Laseczki :)

Ja ostatnio mam dużo pracy i nie mam kiedy tutaj zaglądać :(
Postaram się Was nadrobić:)
Dzisiaj byłam z M w tesco i kupiliśmy rodzinkę kubusia :):) A w smyku misia, po przecenie 20 zł :)
20131117_171802.jpg20131117_155715.jpg

Załączniki

• 20131117_171802.jpg
    20131117_171802.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 55
  • 20131117_155715.jpg
    20131117_155715.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 47
Do góry