reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Fajny ten sterylizator z podgrzewaczem. Jak będziesz karmić butlą to sie na pewno przyda szczególnie w nocy :))
I myśle ze dla mam butelkowych jest cos co bardzo ułatwia życie. A do tego wygotowywanie niszczy dużo szybciej smoczki i butelki wiem od bratowej bo jej córeczka jest butelkowa :) Mysle ze będzie sie super sprawował :))

A ja dalej nic nie kupiłam do torby do szpitala. Normalnie chyba jestem nienormalna ;)

reklama
sali super ten wózek, taki bardzo nowoczesny ;-) i sterylizator też fajny:tak:

kaha świetne maskotki!

anisen, kasieńka ja wczoraj wreszcie zakupiłam na allegro większość rzeczy do torby i samą torbę, bo nawet tego nie miałam :-D:-D jej niektóre dziewczyny już dwa miesiące mają torbę, a ja dopiero się za to zabieram, ale zdążę :tak: tzn zdążymy!
dopiero w piątek dostałam kasę za l4, a podobno w tym tygodniu mam dostać następna turę, więc będę kupować dalej ;-)

ania super okazja Wam się trafiła :tak:świetne rzeczy i w jakiej cenie!

Ja się cieszę że teraz kasę z L4 dostaję wtedy co wypłatę, bo inaczej cienko by było... W ogóle w tym miesiącu poszła mi już prawie cała wypłata po jakichś 10 dniach od dostania przelewu tak że postanowiłam nie szaleć;)
A z torbą do szpitala trochę się zdziwiłam jak ostatnio położna mówiła, że do porodu mamy ze sobą nie brać torby, tylko reklamówkę - jakby coś się miało wylać, zabrudzić itp. to nie będzie problemu przetrzeć albo ewentualnie wyrzucić, więc przynajmniej wiem, że nie muszę nic kupować bo faktycznie już miałam zamiar szperać na allegro;-)

A ja sie wziełam za pranie..dzisiaj na tapete poszła pościel, ochraniacz, pzescieradła, okrycia na przewijakm, falbana maskujaca....juz nieduzo zostało....no I jeszcze firanki I zasłony musze przeprac,...ale to juz chyba nie w dzieciecych proszkach:p:p

My się wreszcie też wzięliśmy za zakupy. Zrobiłam duże zamówienie w gemini - podkłady, wkładki laktacyjne, kremy, fridy itp. - paczka już u mnie w domu :) wcześniej kupiłam dwie koszule do karmienia, poza tym zakupiliśmy bujaczek- już dotarł i fotelik maxi cosi citi, który mój mąż na dniach odbierze ze sklepu. Czekam jeszcze na paczkę z rogalem do karmienia :) aaa i mamy też ten termometr bezdotykowy tech-med - w każdym miejscu głowy pokazuje inną temperaturę - też tak z nim macie???

Malinka przeczytaj instrukcje obslugi :p rozbierznosc w temp jest naturalna bo na calej glowie nie masz jednostajnej temp, ze przykladasz do skroni i 36,6 i na czole to samo... rozbieznosc o 0,3 stopnia jest naturalna ... jak bedzie temp podwyzszona ta rozbieznosc sie tez nie zmienia ... a bierzesz we wglad najwyzsza temp jaka Ci wyskakuje z pomiaru

wyslalam wreszcie meza na zakupy do ikei:-) kupil szafe dla naszego skarba, jakies wieszaczki, kocyki i posciel do lozeczka:tak: ale jestem szczesliwa! coraz mniej na liscie to taka spokojna sie czuje,ze jestesmy przygotowani;-) no i ciesze sie,ze mam kochanego meza, ktory potrafi zawsze idealnie zakupy zrobic:-)

reklama
... a bierzesz we wglad najwyzsza temp jaka Ci wyskakuje z pomiaru
A tu się nie zgodzę(aczkolwiek też tak robiłam)
Ale w szpitalu (jak moi chłopcy leżeli) to każda pielęgniarka mówiła że się mierzy na czole,a nie na skroni,bo na skroni jest zawsze większa,i nie ważne jak8iej firmy termometr, np u mojego Kuby na skroni potrafi być 41st a na czole 39,38...
pani doktor tez powtarza żeby nie mierzyć na skroni
(ja mierzę w każdym miejscu,nawet klatke piersiową i mniej wiecej wyciągam średnią-ręką czuję ile mniej więcej naprawdę jest)

Do góry