reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Cześć dziewczyny.
Mam pytanko dotyczące prania. :) Co jeszcze pierzecie oprócz ubranek? Pościel do łózeczka? Kocyki? pieluszki tetrowe?
I pranie robicie recznie czy w pralce? w temperaturze takiej jak na metkach?
:-)

pierze się wszystko co ma styczność z dzieckiem, szczególnie buźką - więc tetry, flanele, rożki, kocyki itd itd wszystko co się da.
Pamiętajcie też o praniu w proszku dla dzieci swoich koszul nocnych, szlafroków i poszewek na poduszki/kołdrę jeśli dzidzia ma z wami leżeć w łóżku!
Wszystkie kolory zwykle piore w 40st, białe nawet w 60 i wyższych

A ja dziś kupiłam na rynku za 25zł cudny lekki szlafroczek do szpitala :) :) trochę ekstrawagancja, ale jedyny jaki miałam to taki wielki i grubaśny, który by mi pół torby zajął :)

reklama
Ivi hehe dobrze że napisałaś o tej pościeli i swoich piżamach bo jakos mi to umknęło...nowa piżamę spakowałam do torby nawet jej nie prałam:eek::-p dobrze że ktoś rzuci mądre hasło :-D

hehe, ogólnie nie ma co przesadzać, ale ten pierwszy miesiąc warto "chuchać i dmuchać" wg mnie.. czyli swoje prać razem z ubrankami dziecka i tyle :)

blue - każdy sprzedaje za 450 zł + przesyłka ten bujaczek. Nigdzie taniej nie znalazłam a już od dawna się czaiłam, więc wydaje mi się, że 500 zł wraz z przesyłką to dobra cena :) W sklepach chodzą po ok 700 zł. Dzisiaj przyszedł jest super :) Nawet nie widać że używany :) Wrzucę foto jak poskładam

dziewczyny gratuluje zakupów :*

kaha jej 500 zl za uzywane mi sie wydaje drogo ciekawe jak stan bedzie ja ta sama sprzedawalam w grudniu rok temu ledwo uzywane(dla mnei nei przydatne) za trzysta cos i jeszcze dozucilam nowe nosidelko z womaru, waleczki rozowe do lozeczka i cos jeszcze nei pameitam :tak:

Dzięki za tą radę z tym praniem swoich rzeczy, też o tym nie pomyślałam;-)
Właśnie kupiłam 2 koszule, 1 piżamkę i szlafrok i kosztowało mnie to w sumie 90 zł, więc chyba jeszcze tak względnie... 3685864273.jpgz1z.jpgtru6.jpg3685860480.jpg

Załączniki

• 3685864273.jpg
    3685864273.jpg
    35,1 KB · Wyświetleń: 50
  • 3685860480.jpg
    3685860480.jpg
    32 KB · Wyświetleń: 45
  • tru6.jpg
    tru6.jpg
    31,5 KB · Wyświetleń: 46
  • z1z.jpg
    z1z.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 46
Cześć Dziewczyny,
Ja dziś na poprawę humoru dostałam zamówioną bieliznę z allegro - super biustonosz do karmienia w komplecie z majtkami.
Biustonosz do KARMIENIA ALLES MaMa CAFFE LATTE 75G (3649280337) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Slipy do Biustonosza ALLES MaMa CAFFE LATTE r. 38 (3649287538) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Na drugi zamówiony muszę jeszcze troszkę zaczekać, bo zabrakło im w magazynie czarnego koloru.
BEZSZWOWY biustonosz do karmienia DALAJA 75 G cz (3614000549) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Więc czekam :)

reklama
Do góry