reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Blanka ja mam tą pościel tylko w innej gamie kolorystycznej ale tej samej firmy. Kupiłam tylko poszewki na poduszkę, poszewkę na kołderkę, ochraniacz i ozdobne prześcieradełko. Bo nie jestem zwolenniczką baldachimów (zbieranina kurzu pod nosem dziecka) i ten organizer też nie potrzebny bo u mnie komoda stała obok ze wszystkimi akcesoriami. Ale polecam! Bo materiał jest naprawdę fajny, taki mocny i łatwo się pierze :tak:

Vinga super ten wózek! Ja właśnie teraz mam wojne w głowie czy kupić taką jedyneczkę i w razie czego taką parasolkę podwójną na lato dla dzieci czy jednak tamten podwójny od razu. Ostatnio dużo latałam po mieście i Konrad ani razu nie wstał z wózka....

reklama
No posciel ladna rzeczywiscie. Ale uwazajcie dziewczyny troche z tymi poscielami "allegrowymi" Ktoras z dziewczyn pisala ze taka ma i jest super. To ok...Jesli jest wyprobowana i ktos poleci. Ja sie niestety nacielam troche. Taki sam zestaw kupilam (wiecie...pierwsze dziecko bylo i sie chialo jak najlepiej itd.) No i dupa wyszla bo posciel niby bawelniana ale tak sztywna ze nawet po kilku praniach moglabym ja "postawic" pionowo. Kolderka wcale nie otulala malucha i nawet mialam wrazenie ze lezy pod nia jak pod deska...taka sztywna byla. Wiec kupujcie tylko sprawdzone i rekomendowane.
A tak a propos poscieli - to ja pozniej kupilam Kubie ta wieksza koldre 125x110 dla dzieci w ikei. I do tego 2 czy 3 koplety poscieli. I to byl super zakup. Mlody ma to wieksze lozeczko i ta jest idealna i gatunkowo tez ok. :) Jestem zadowolona :)

vinga - wozeczek super!!! Ja jestem akurat zwolenniczka trojkolowcow ale ten mi sie baaardzo podoba :)

Ostatnia edycja:
Fifka właśnie zastanawiałam sie jaka ta posciel jest gatunkowo:)
Ja myśle, ze jak sie zdecyduje i kupie z tą moskitierą to dla mnie żadem problem prać raz w tyg :) Ja jestem alergiczką u nas w koło prane są firany , zasłony,posciel, narzuty, maskotki syna . Przemyślę sprawę :)

kurcze muszę sobie powoli zapisywać co jak polecacie bo później nie nadgonię z informacjami chyba że na koniec stworzy się zsumowana lista najlepszych rzeczy np. smoczki butelki kremiki .. ja jeszcze łóżeczek nie oglądam bo mieszkanie mamy do września zamienić szukamy póki co...
ale....
kupiłam ręczniczek ;) WP_000390.jpg

Załączniki

• WP_000390.jpg
    WP_000390.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 31
śliczny ręczniczek :)
no możemy taką listę zrobić, ale sporo roboty z tym by było, tyle stron przewertować...

ja swojego implasta będę pewnie sprzedawać, bo bliźniaka trzeba będzie kupić :(

Reczniczek słodki:) Tez na dniach zakupie:) (uwielbiam kompletowanie wyprawki )
Vinga , fakt u Ciebie różnica wieku będzie nie duża wiec podwójny wózek jak najbardziej .
Wózek bedziesz wystawiac w necie? Czy u siebie w miescie?:)

reklama
Vinga no u ciebie inaczej niż z podwójnym to nie da rady...

Anbas
a widzisz... ta moja też jest właśnie taka "sztywniejsza" ale ja nie zauważyłam żeby dziecko spało jak pod deską.. Zresztą ja zawsze otulałam kocykiem a kołderkę na wierzch (jak była zima) i mi się właśnie podobało że nie była wiecznie taka zmientolona.

Blanka no chyba ze tak :) U nas firanki pierze się dwa razy do roku i dlatego ja tam nie lubie dodatkowych "akcesoriów"

Pastiszi super ten ręczniczek :) Mam dwa podobne własnie i fajne były dla malucha.

Piszecie o listach. Ja mam taką skomponowaną przy poprzedniej ciąży. Wszystko do szpitala itp. (nie firmy a co jest potrzebne z takim wytłumaczeniem po co) więc jak się przyda można troszkę zmodyfikować ją pod nas i wkleje ją na poczatek wątku. :-) zaraz jej poszukam.

Do góry