reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Anbas ale mieszkamy w roznych krajach.
a ja uwazam,ze ciuchy to jest rzecz wazna juz od malego. I tak samo jak ja wole miec mniej ciuchow ale porzadnych marek, tak samo kupuje dzieciom.
po prostu lubie dzieci i siebie dobrze ubierac. Moze dlatego,ze w dziecinstwie mialam kupowane tysiace ciuchow ale jakosci sredniej, tak teraz stawiam na jakosc a nie na ilosc.
Nie mowie, ze ciuchy hmu sa brzydkie,ale uwazam,ze nie sa najlepszej jakosci i u nas naprawde wychodza juz z mody. I to nie jest tylko moje zdanie ale wielu innych kolezanek,ktore tutaj mieszkaja.to tak jakby w Polse ubrac ciuchy z tesco prawie.
ale widzisz np. Meble z ikei tez tubylcy traktuja jak szajs, a ja np. Pokoiki dzieciece mam urzadzone z Ikei i jestem bardzo zadowolona.
takze to wszystko to kwestia gustu, i mysle,ze nie warto ani niczego probowac komus wmawiac,ani namawiac na cos innego niz lubi:-)
Co racja to racja...co kraj to obyczaj i nie ma sie co spierac :) :-) kazda ma inne doswiadczenia i jest przekonana do swoich marek/ doswiadzczen/ upodoban :) Nie ma co krytykowac i sie spierac :) kazdy ma swoj gust :)

Czasem nawet w dobrej marce zdarzaja sie wpadki i ciuchy sa do niczego po kilku praniach...sama sie przekonalam :)

Ostatnia edycja:
reklama
a no własnie jak wczesniej doszłyśmy do wniosku że każda ma inna sytuacje inne możliwości i ciezko doradzić uniwersalnie tak każda z nas ma i będzie miała inne doświadczenia względem ubranek.....

ja uwielbiam smyka jesli chodzi o buty, h&m odwiedzam po skarpetki albo sukienki....a reserved po spodnie reszta to allegro pepko albo malborski rynek.....tak mam utarte po młodej....każda ma swoje preferencje.
ja kupiłam młodej buty nike rozm 25 które nosiła pare tygodni zaledwie za 120 zł i pewnie większość by mnie zlinczowała że marnotrastwo....ale to były jedyne buty które chciała założyć i jedyne które nam sie podobały.....co człowiek to gust :laugh2:

No pewnie każdy coś od kogoś słyszał, coś dostał, coś kupił...Sprawdziło się bądź nie... W pl czy za granica... Ja osobieście kupiłam pare ciuszków bo były okazyjnie cenowo... A jak pojade we wrześniu do pl to nie omieszkam pobuszować w ciucholandach... Zresztą sama często sobie wynajdowałam super ciuchy markowe nie zniszczone... Tutaj mogę sobie pozwolić na markowe sklepy czy ciuchy ale po co wole lepszy wózek czy kołyske etc. Mama wie najlepiej co dla dziecka najlepsze ... Chyba bo to moje 1 :) heh ... Ale nie no tak mi się wydaje...

Popieram że ciuchy używane są najlepsze!!!!nie do zdarcia:tak: pepco to totalna pomyłka się zrobiła,kompletnie nic nie ma ciekawewgo,np dresy dla dziecka-wszystkie z podszyciem polarowym...:wściekła/y: na lato przecież jak znalazł...:baffled:porażka,nowe body jak kupowałam to po pierwszym praniu były jak szmatka,i większość wyrzucona bo pod szyją robiły się tak rozciągnięte ze szok,za to te,które kupiłam na ciuchach beda i dla następnej dzidzi:-)

Vinga to fakt butelki z lovi się czesto zasysają i dziecko ma problem samo pic

Ja czasem w lumpeksach kupuje fajne ubranka tez rzecz jasna markowe i jak cos jest nie zniszczone to nie widze powodów by nie kupic . A na allegro tez mnóstwo jest tych ubran uzywanych , z tą różnicą , ze w ciucholandach taniej . No ale na necie wybór ogromny i zawsze tez cos zamówie jak zajrzę . Patrzyliscie na te super paki dla dzieci? Same firmówki , po 30, 40 sztuk ubran i trwaja licytacje :) Fajna sprawa ja sie pobawie, ale to jeszcze nie teraz :)

U mnie temat wozków powraca jak bumerang:p
ciagle się waham miedzy x-landerem a mura 4....i nei wiem...nie wiem....mura mi sie bardzooo wizualnie podoba...natomiast x-landery majaduzo lepszą spacerówke...glównie na zime.....
i widzialam w sklepie x-landera trojokolwego...no super byl...bardzo mi sie spodobał....niech ktos za mnie wybierze:p

Ikasia, z tych dwóch wybierałabym jednak x-landera, jeśli to ci w czymkolwiek pomoże ;-)
Więcej dobrych opinii o nich słyszę i jak dla mnie ładniejszy.
Ja na razie bardzo wstępnie typuję Camarelo, np. Sevilla lub Dakota, ale zobaczymy. Przede wszystkim muszę znaleźć wózek, który będzie dobry na zimę (pompowane koła), ale maksymalnie lekki - 4 piętra bez windy.

U mnie waga nie gra specjalnie roli..mieszkam na 10 piętrze, ale mam w bloku dwie windy:) wiec wagąa sie nie sugeruje...

Bardzo mi się podoba x-lander xt....trojkołowy...i sa różne opinie o trójkolowcach...od bardzo dobrych po te złe...dzisiaj nawet widzialam jak babka takiego prowadzila...no i mega mi sie poobał...

To już musisz dopasować do tego, gdzie mieszkasz. U mnie trójkołowy by się nie sprawdził, podobnie u mojej kumpeli kilka lat temu. Kupiła taki, niby wszystko super, ale jak wyszła parę razy z dzieckiem, to szybko go sprzedała i kupiła z tej samej firmy, nawet podobny, ale - czterokołowy. Stwierdziła, że ma za dużo takich miejsc (podjazdy itp.), gdzie trzy koła to było za mało.

reklama
ale co to znaczy ze trzy koła to było za mało...bo nie bardzo rozumiem:) ja mieszkam w centrum miasta...:)
No a to jest taki wozio co mi się podoba:
XLanderXT2012XCar_Europe.jpg

Załączniki

• XLanderXT2012XCar_Europe.jpg
    XLanderXT2012XCar_Europe.jpg
    49,3 KB · Wyświetleń: 23
Do góry