reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

reklama
osobiście z Kiną karmiłam ją odciąganym jak miała 3 tygodnie a ja miałam taki zastój w piersiach że musiałam odciągać mleko, bo mała nie dawała rady ciągnąc z kamienia. Wprawdzie tylko na chwilkę ale bez problemu karmiłam piersią podając równiez mleko odciągane. Z Kubą nie potrzebowałam w ogóle butelki ( z Kingą też bym moze nie potrzebowała ale sie uparłam ze nie będę swojego mleka wylewać ;) ).Potem tą butelkę odsprzedałam koleżance która karmiła w sposób mieszany dziecko do 7 miesiąca , tylko wymieniała smoczki. Mówiła ze chyba tylko dzieki temu była pierś tak długo ( ma wklęsle brodawki i dziecko musiało sie oszarpać żeby choć trochę zjeść) Jeśli jakaś mama chce koniecznie karmić piersią a będą problemy polecam tą butelkę, mimo ze jest droga bardzo :(

acha, jak miałam nawał i zastój to mi tą butelkę poleciła koleżanka, potem mi ją przyniosła :) wiec też tak że ktoś mi polecił ;)
Reklam w Tv nie iwdzię. Wszędzie reklamują lovi, tommy teepe czy podobne.

a moja kinga jak miała 11 miesiecy to chwyciła Nuby ;) podobne do tomy tylko mają wypustki masujące.

Również polecam Tommy Tippe. To jedyne butelki które zaakceptował mój mały po zakończeniu karmienia piersią. :tak: Teraz też w nie zaopatrzę.

A mnie za grosze udało się na tablica.pl znaleźć wanienkę dla dzieciaczka. Ktoś też dostał za grosze i nie jest już potrzebna tej osobie no i udało mi się załapać :) O 18 jadę ją odebrać.

reklama
Anisen, a czym się ona różni od innych wanienek, choodzi mi o to, że do "zwykłych" też można dokupić takie specjalne wkłady do środka. Bo ja zielona jestem w temacie zakupów dla tak małych dzieciów :-(

Do góry