reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

a były takie boskie różowe ciuszki. te to raczej takie unisexy są :) może i chłopak i dziewczynka nosić. a te jedne body to dla Nata były :) bo na 80

reklama
co do wózka to dla mnie xlandery są świetne i chyba se z tej firmy kiedys jak urodzę poszukam spacerówki(miałam bliźniaczą i była świetna)

Ikasia - ja mam mure3 z 2011 na pompowanych...To moze kup sobie mure4 ta nie plus tylko zeszloroczna np. ciagle mozesz kupic nowa jesli ci zalezy bo na necie wszedzie jeszcze mozna kupic starsze nieuzywane modele i do tego tanske bo wyszly te wersje plus wlasnie... Choc swoja droga to nawet nie wiem jaka jest roznica mniedzy nimi...bo przegladalam na necie i jedyne co widze to ciut wiekszy daszek a troche inna regulacja adaptorow :) Ciekawe jak z cena :)))

Ostatnia edycja:
No cea jest wyższa...tzn starsze modele teraz duzo stanialy....tylko wiesz co mnie martwi w tej starszej murze...wlasnie spacerówka...i ten malutki daszek....no bo jak tu wniej w ziemie jeździc....a te nasze Maluszki wlasnie w ziemie będa potrzebowaly spacerówki...jednak x-landery mają duzo bardziej zabudowane te budy....

wiecie co....mnie zaczyna pomalutku przerażać to wszystko....tyle rzeczy trzeba kupic....mam juz nawet zrobioną cala listę....no i niedlugo trzeba bedzie to zaczać wszystko kupować, żeby sie wyrobic...rownież finansowo:p
a np . sterylizatory do butelek kupujecie??laktator jaki..reczny czy elektryczny??:pmilion pytan....

wiecie co....mnie zaczyna pomalutku przerażać to wszystko....tyle rzeczy trzeba kupic....mam juz nawet zrobioną cala listę....no i niedlugo trzeba bedzie to zaczać wszystko kupować, żeby sie wyrobic...rownież finansowo:p
a np . sterylizatory do butelek kupujecie??laktator jaki..reczny czy elektryczny??:pmilion pytan....

Pamietaj ikasia ze spacerowka to chyba najwczesniej bedziesz jednak w maju-czerwcu jezdzic :) bo najpierw to chyba jednak gondola :) A na wiosne-lato to juz chyba takiego daszka juz nie potrzeba bo i tak w razie czego ochrona przeciwdeszczowa jest :) I zgadzam sie x-landdeery maja te budy duze fajne :) sama sie zastanawialam nad x-landerem. Nawet zamowilam ale przez przewalki pana w sklepie zrezygnowalam i wyszko na mure3 :)
Co do laktatora to ja mam elektryczny i bardzo sobie chwale. Mi sie naprawde przydal i nie wyobrazam sobie ze mialabym uzywac recznego :)
Sterylizator mialam ale szczerze...dalej jest w pudelku. Jednak kuchenka mikrofalowa byla wygodniejsza :)

Co do wózeczka, poszukaj moze w okolicy ma ktoś używany do sprzedania będzie taniej o wiele. Jaki,. na pewno gondola na początek, ale gondola a nie wkładka do spacerówki ! pamiętajcie dzieci będą zimowe i w gondoli będzie im cieplej :) i duża , a nie mini bo trzeba będzie zapakować malca z całym asortymentem kombinezonowo - śpiworoko- kopcykowym. Bo chyba nie będziecie do kwietnia siedziały w domu z dziećmi ;) Kinga była lutowa, po 2 tygodniach od wyjścia ze szpitala był pierwszy spacer malutki, a potem coraz wiecej., A w marcu już spacerowaliśmy min godzinę dziennie :))
Przyznam ze jak miała póltora roku , nim urodził sie Kuba, chętniej brałam małą parasolkę na spacer niz wielką spacerówkę ;) Dlatego mam dwa wózeczki :)
Steryli zator mam, używam do tej pory, raz na tydzień. Laktator kupiłam wypasony madela swing. Super działa :) odciągałam nim teraz pokarm jak miałam nawały ( kilka razy) i jak poszlam do pracy. Kosztuje sporo, ale było warto.

reklama
anbas jasne ze najpierw gondola, i z tego co wiem to wlasnie mura ma dośc dużą...tylko ze klopot w tym ze ta spacerówka będzie tez potrzeban na kolejna zimę...i wtedy moze byc problem wlasnie z tym daszkiem...

Do góry