reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

a były takie boskie różowe ciuszki. te to raczej takie unisexy są :) może i chłopak i dziewczynka nosić. a te jedne body to dla Nata były :) bo na 80

reklama
co do wózka to dla mnie xlandery są świetne i chyba se z tej firmy kiedys jak urodzę poszukam spacerówki(miałam bliźniaczą i była świetna)

Ikasia - ja mam mure3 z 2011 na pompowanych...To moze kup sobie mure4 ta nie plus tylko zeszloroczna np. ciagle mozesz kupic nowa jesli ci zalezy bo na necie wszedzie jeszcze mozna kupic starsze nieuzywane modele i do tego tanske bo wyszly te wersje plus wlasnie... Choc swoja droga to nawet nie wiem jaka jest roznica mniedzy nimi...bo przegladalam na necie i jedyne co widze to ciut wiekszy daszek a troche inna regulacja adaptorow :) Ciekawe jak z cena :)))

Ostatnia edycja:
No cea jest wyższa...tzn starsze modele teraz duzo stanialy....tylko wiesz co mnie martwi w tej starszej murze...wlasnie spacerówka...i ten malutki daszek....no bo jak tu wniej w ziemie jeździc....a te nasze Maluszki wlasnie w ziemie będa potrzebowaly spacerówki...jednak x-landery mają duzo bardziej zabudowane te budy....

wiecie co....mnie zaczyna pomalutku przerażać to wszystko....tyle rzeczy trzeba kupic....mam juz nawet zrobioną cala listę....no i niedlugo trzeba bedzie to zaczać wszystko kupować, żeby sie wyrobic...rownież finansowo:p
a np . sterylizatory do butelek kupujecie??laktator jaki..reczny czy elektryczny??:pmilion pytan....

wiecie co....mnie zaczyna pomalutku przerażać to wszystko....tyle rzeczy trzeba kupic....mam juz nawet zrobioną cala listę....no i niedlugo trzeba bedzie to zaczać wszystko kupować, żeby sie wyrobic...rownież finansowo:p
a np . sterylizatory do butelek kupujecie??laktator jaki..reczny czy elektryczny??:pmilion pytan....

Pamietaj ikasia ze spacerowka to chyba najwczesniej bedziesz jednak w maju-czerwcu jezdzic :) bo najpierw to chyba jednak gondola :) A na wiosne-lato to juz chyba takiego daszka juz nie potrzeba bo i tak w razie czego ochrona przeciwdeszczowa jest :) I zgadzam sie x-landdeery maja te budy duze fajne :) sama sie zastanawialam nad x-landerem. Nawet zamowilam ale przez przewalki pana w sklepie zrezygnowalam i wyszko na mure3 :)
Co do laktatora to ja mam elektryczny i bardzo sobie chwale. Mi sie naprawde przydal i nie wyobrazam sobie ze mialabym uzywac recznego :)
Sterylizator mialam ale szczerze...dalej jest w pudelku. Jednak kuchenka mikrofalowa byla wygodniejsza :)

Co do wózeczka, poszukaj moze w okolicy ma ktoś używany do sprzedania będzie taniej o wiele. Jaki,. na pewno gondola na początek, ale gondola a nie wkładka do spacerówki ! pamiętajcie dzieci będą zimowe i w gondoli będzie im cieplej :) i duża , a nie mini bo trzeba będzie zapakować malca z całym asortymentem kombinezonowo - śpiworoko- kopcykowym. Bo chyba nie będziecie do kwietnia siedziały w domu z dziećmi ;) Kinga była lutowa, po 2 tygodniach od wyjścia ze szpitala był pierwszy spacer malutki, a potem coraz wiecej., A w marcu już spacerowaliśmy min godzinę dziennie :))
Przyznam ze jak miała póltora roku , nim urodził sie Kuba, chętniej brałam małą parasolkę na spacer niz wielką spacerówkę ;) Dlatego mam dwa wózeczki :)
Steryli zator mam, używam do tej pory, raz na tydzień. Laktator kupiłam wypasony madela swing. Super działa :) odciągałam nim teraz pokarm jak miałam nawały ( kilka razy) i jak poszlam do pracy. Kosztuje sporo, ale było warto.

reklama
anbas jasne ze najpierw gondola, i z tego co wiem to wlasnie mura ma dośc dużą...tylko ze klopot w tym ze ta spacerówka będzie tez potrzeban na kolejna zimę...i wtedy moze byc problem wlasnie z tym daszkiem...

Do góry