reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

reklama
anbas jasne ze najpierw gondola, i z tego co wiem to wlasnie mura ma dośc dużą...tylko ze klopot w tym ze ta spacerówka będzie tez potrzeban na kolejna zimę...i wtedy moze byc problem wlasnie z tym daszkiem...

Rozumiem o co Ci chodzi... tu w ire nie ma jakichs mega zim z metrowymi zaspami snieznymi dlatego ja nie odczulam jakos specjalenie tego mniejszego daszku. Chociaz nie powiem bo ulewy to koszmarne sa, no ale jak juz wczesniej mowilam wtedy oslona deszczowa 100% dawala rade.
Aha i jeszcze chcialam zaznaczyc (bo nie wiem czy zwrocials uwage) na spiworek zimowy do spacerowki...Musi byc do mury i nie moze byc zaden inny. A to przez to ze mura ma ten palak miedzy nogami i spiwoerk jest szyty jak spodnie (z nogawkami). A sam palak super rzecz uwazam bo mlody jak juz byl bardzo ruchlawy to nie mial szans sie wyslizgnac dolem - jak to niektore dzieci lubia robic :) Ale to tylko taka moja dodatkowa uwaga :)

Ale powiem Wam tez "mamy pierwszy raz" i pewnie niektore dziewczyny sie za mna zgodza...Ze jesli chcecie kupic wozek ktory mialby by drozsza inwestycja (bo przeciez sa wozki i za 600zl) to warto rozwazyc kupno uzywanego.Takie jest moje zdanie. Bardzo drobre, markowe wozki moga przeciez kosztowac w zestawach nawet 4-5 tys! I to wcale nie jest rzadkosc.... Jesli teraz znalazlabym wozek ktory bym chciala kupic a bylby uzywany ale w dobrym stanie nie wahalabym sie ani chwili.

anbas wlasnie mura mi sie szalenie podoba wizualnie..natomiast boje się tej spacerówki...głównie ze względu na ten daszek w zimie i na to, ze spacerówka jest jednak krótka, a jak bobo odziedziczy wzrost po tatusiu--190cm, no to bedzie o ten daszek uderzał....chociaz nie pwoiem...x-landery tez mi sie podobają....

milusia, ja poluję na bliźniaczego x-landera. będzie się nadawał dla dzieci rok po roku?
Myślę że tak:tak: ja używałam go od 1roku do2lat bo potem chłopcy nóżkami chodzili i nie podoba mi się jak takie duże dzieci rodzice wożą wózkami,oni samo chcieli chodzić tyle:-D
Zależy też na jaki polujesz,taki z dodatkową gondolą pewnie?żeby to mniejsze jeszcze sobie leżało?ja miałam zwykłą spacerówkę,i naprawdę była super:-)

Ja nie używałam ani sterylizatora ani podgrzewacza do butelek...zupełnie niepotrzebne sprzęty... wodę miałam zawsze przygotowaną i podgrzewałam w mikrofali. A butelki wygotowywałam raz na jakiś czas. Ale ja karmiłam poł roku tylko piersią więc nie wiem jak to by się sprawdziło jakby Konrad od początku był na butli.

Co do wyprawki to ja wszytko mam po Konradzie (kupowałam specjalnie uniwersalne kolory wszystkiego) Ale przeraża mnie ile muszę kupić rzeczy dla Konrada... bo:
- nowa wanienka duża (bo u nas jest tylko prysznic i ja cały czas kąpie w wanience)
- nowe ręczniki duże (bo z kapturkiem muszę już schować dla malucha)
- Nowa "dorosła" pościel plus poszewki
- Łóżko duże.
- Zmiana regałów na komody (nie pomieszczę ubrań dwójki dzieci)
oj długo by tak wymieniać....

Adapterów do auta nie kupuje bo już jedną ciąże przejeździłam...nic w brzuch nie ciśnie jak go dobrze ułożysz od brzuchem.

A no i muszę niedługo zainwestować w tą poduchę długą ala "rogal" bo już czuję że rwa kulszowa się odzywa...

Ostatnia edycja:
Ja też po mału myślę nad szafką na ubrania,i chyba zamówimy na wymiar taką jaką dokładnie chce:tak:

łóżeczko turystyczne mam po chłopcach(dokupię tylko materac bo te maty strasznie twarde są)
Pościel mam,ale chyba zakupie nową...
Na pewno zainwestuje w bujaczek taki zwykły:tak:
Wanienkę mam po chłopcach,ubranek dużo uniwersalnych też mam sporo.

Resztę chyba zacznę kompletować od 12tyg żeby później nie było szoku w budżecie:rofl2:

Oj zapomniałam o jednym zakupie ;) u mnie każde dziecko dostaje swój mały kocyk z mikrofibry, ten mieciutki :0 Kinga ma kremowy , Kubuś niebieski ;) teraz będzie nowy ;) I każde uwielbia ten kocyk :))

A ja dzis kupiłam ale córeczce dwie bluzy rozsuwane ;) poszalałam bo w takiej hurtowni były po niecałe 10 zł za bluzę ;) bardzo ładne :)) szkoda że nie było kolorów nie różowych ;)

kurcze strasznei podoba mi sie nowy Tako laret i chętnie bym go sobie kupiła zamiast mojego Jumpera ale mąz by mnie chyba wygonił z domu jakbym mu powiedziała o tym pomyśle ;0

Ostatnia edycja:
Ja wlasnie wróciłam z galerii no i bylam oczyiscie w smyku...ileż tam cudnych rzeczy...a dodatkoo sa super przeceny teraz....nic tylko czekac na wyplate:):):)

A jak dziewczyny z butelkami...jakie polecacie....mi jakos narazie wizyalnie odpowiadają Tommy tippe czy jakos tak....jakies opinie??

No i ogladalam wózki...jest juz nowa mura 4 lus, ktora tak bardzo mis ie podoba....ale tylko w internecie...na zywo juz nie taka ladna...nie za takie pieniążki.....i najprawdopodobniej zdecydujemy sie na x-landera xa....:)

reklama
Ja z butelek polecam lovi i avent
jest jeszcze jakas super od kolek dr braun czy coś takiego?ale nie testowałam,słyszałam super opinie

Do góry