reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Jasne, sama zaczynałam od elastyka :) Fakt, że teraz mam na mycie podłóg ale pozwala sie oswoić z długością materiału a do tego samo ułożenie maluszka też nie jest tak oczywiste. Ale potem, po przejściu na tkana czuje się wielką różnicę :)
Ja zaczynałam od zwykłej natki ale chęć posiadania i probowania jest silniejsza .

reklama
Anisen - ja mam trochę ubrań z poprzedniej ciąży, więc je wykorzystam. Dodatkowo widzę, ze w sklepach jest teraz wiele ubrań jakby specjalnie dla ciężaróweczek:) szarawary jakieś, spodnie na gumce, szerokie bluzki, tak więc...w sumie możemy być bardzo modne:)

ja bardzo się boję chust, mam rozpaczliwą wizję, ze dziecię wypada. Wiem, że to wygodne, ale muszę sama siebie przekonać, ze nic się nie stanie:)

Inomama nie ma szans zeby dziecko wypadło... ja mam taką wizję w nosidłach -bo tam owszem jest taka szansa... ale w chustach? Na czworaka możesz chodzić i nie ma szans ze choć o cm się dziecko przesunie :-D

ja zdecydowanie preferuje tkana :) wizac czlowiek sie szybko nauczy jesli ma dobry filmik instruktazowy

Fifka jak moze wypasc z nosidla :p ??

Kasiu może... z tradycyjnego kiedy się nachylisz to może się wysunąć, (chociaż teraz są te miekkie nosidła które zachowują się jak chusty) mówie o tych starszych typach. Ja mam takie w domu - dostałam w prezencie i użyłam go może z 2-3 razy bo własnie miałam wrażenie że dziecko się ślizga jak się np. nachylam..

Vinga o tym samym pomyślałam :-D ja dzisiaj z kolei widziałam piękne pajacyki różowe... ale nie chce na razie kupować nic. Po pierwsze nie znam płci po drugi mam opory. I nie chodzi tu o zabobony, ale jak się później straci ciąże (tfu tfu...) to później ciężko jest oglądać takie zakupy...

reklama
Ja dzisiaj bylam w smyku..i takie cudneeee rzeczy byly...no boskie....wpakowalabym wzystkie do koszyka....ale stwierdzilam ze szleństwo zakupowe zacznę po 12 tygodniu...jakos ten tydzien dla mnie taki graniczny jest..:)

No i ogladlam sobie wozki...i najbardziej podobaja mi sie x-landery--x-move i x-a....no a potem widzialam jesczze x-landera trójkołowca...no bosko się prezentował....Moim wozkiem idealnym bylaby nowa maxi cosi mura 4 plus--ale zmienili kola na piankowe...i juz mi sie odpowiada....a ylby wozkiem idealnym...

Do góry