reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Kaha, przeglądam właśnie stronę którą poleciła chyba Grudnióweczka i tam mają zrobiony taki ranking właśnie np. pieluszek, gdzie oceniają różne produkty w skali 1-6. Może Ci się przyda, ja tak chociaż z ciekawości obejrzę:tak: Może jakaś bardziej doświadczona mamusia się odniesie do tego co tam jest:-)
Dzieciowo mi! | Recenzje artykułów dziecięcych

reklama
Dzięki Marika, na rok nie popatrzyłam;-) Strasznie dużo tam jest właśnie wszystkiego ale chyba i tak głównie się będę sugerować tym co na forum piszecie:tak:

dziewczyny mam pytanie w sprawie kołderki do łóżeczka. Jaki wymiar jest najlepszy dla malenstwa. Wymiary łóżeczka/materacyka to 120x60. Znalazlam kilka kompletów poscieli,ktore chcialam kupic,ale sprawdzilam ich wymiary i kazdy ma inny wiec nie wiem, w jaki warto inwestowac;/

Dziewczyny czy ja jestem jakaś dziwna, że uważam, że jeszcze trochę za wcześnie na zakupy :zawstydzona/y:? Fakt uwielbiam oglądać te wszystkie ciuszki, gadżety, łóżeczka, wózki, myślę co bym chciała, ale z zakupami się wstrzymuje. Na razie mam takie malutkie kapciuszki i smoczek, mąż kupił :-) no i w prezencie na pożegnanie w pracy dostałam paczkę pampersów i elektroniczną nianię :-D. Jeśli chodzi o rozłożenie wydatków, to już jakieś pieniążki mam odłożone.

Tamtusia, każdy kupuje kiedy chce :) ja np. uważam, że muszę mieć wszystko mniej więcej skompletowane na miesiąc przed terminem bo potem różnie może być, a i latać po sklepach z dużym brzusiem w zimę może być ciężko... poza tym będą święta, nowy rok itp.

na dodatek mnie mobilizuje przykład mojej koleżanki, która już przed 30 tyg. musiała leżeć i kupowała wszystko przez neta z tego powodu. Oczywiście to nie znaczy, że każdemu się to przytrafi ale jakoś tak daje mi do myślenia :)

ja większe zakupy planuję od końca września robić, tak żeby na początek grudnia już wszystko mieć :)

I ja podobnie do konca listopada juz bede miala wszystko od smoczka po meble i w grudniu chce sie oddac atmosferze swiatecznej odpoczywac pachniec i zajmowac sie wszystkim innym no pomijam gotowanie pieczenie swiateczne bo to wiadomo.... i w spokoju wyczekiwac przyjscia na swiat maluszka w pełni przygotowana zwarta i gotowa :)

jezu dziewczyny...widzicie jak to leci??!!??!!??!! kurcze dopiero zesmy watek zakladaly a tu juz piszemy o siwetach :) Prawda taka ze juz za 3 miesiace mozemy sie zaczac "rozpakowywac" ...Kurcze z jednej strony mnie to tak cieszy a z drugiej przeraza ogromnie :) hihih

ja też kompletuję bo w poprzedniej ciąży od 30 tygodnia musiałam leżeć i wiem jaki to problem wtedy... choć mam też w głowie inną scene.. znajoma ostatnio w 33 tygodniu urodziła martwą córę... nie mówię o przesądach itp itd bo w to nie wierzę... ale po powrocie człowiek nie miałby ochoty oglądać wszystkich tych rzeczy przygotowanych dla dziecka którego już nie ma :-( Szykuję tylko co najpotrzebniejsze a resztę (wózek, meble dodatkowe itp) kupie dopiero po porodzie.

reklama
dziewczyny mam pytanie w sprawie kołderki do łóżeczka. Jaki wymiar jest najlepszy dla malenstwa. Wymiary łóżeczka/materacyka to 120x60. Znalazlam kilka kompletów poscieli,ktore chcialam kupic,ale sprawdzilam ich wymiary i kazdy ma inny wiec nie wiem, w jaki warto inwestowac;/
Do łóżeczka dobra jest kołderka 120x90

Ja w pierwszej ciąży kupowałam wcześnie. Po 20 tyg jak już znałam płeć to dopiero szalałam. W 8 miesiacu miałam już wszystko kupione i poukładane, w 9 miesiacu, rozłożyłam łóżeczka, poprałam, poprasowałam.
Teraz to mam kupioną zabawkę piłeczkę i gadającą myszkę Miki, którą teraz bawi się syn. W Auchan była po 120zł, a w Biedronce po 40zł. Poza tym resztę muszę odkopać po synku, dlatego zakupów nie robię, ale to bardzo miłe

Do góry